Herzog & de Meuron CaixaForum Madrid Nagy Stefánia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
Advertisements

Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
Szerkezettan I. épületszerkezettan
Egy ötlet megvalósítása
Beregszász.
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Buhály József (Nyírtass, 1945 –. Artportal.hu: •
Forrás: Infografika Forrás:
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
Kohán György (1910, Gyulavári , Gyula).
A szőlő a művészetben.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
„A tárgy elnyeri formáját”. Iparművészeti Múzeum (1896) Az öltés művészete - Nemzetközi kortárs hímzések január március 22. Ezt.
Térábrázolás különböző életkorokban
A számítógép veszélyei és káros hatásai
MŰVÉSZETTÖRTÉNET Előadó: dr. Újvári Edit főisk.docens
Gondolatok a művészet rendszeréről
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita
A MŰVÉSZET: „A SZEMÉLYISÉG KÉPE” Dr.Pető Zoltán, Szeged
LP3 Tanulás.
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Matematika a tudományban és a művészetekben
A szlovák nyelvtörvény és a mögötte húzódó szlovák- magyar ellentét háttere Vass Ágnes Nemzetközi tanulmányok Pannon Egyetem Témavezető: Dr. Molnár Anna.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Esztétika Kerékgyártó Béla docens Jász Borbála doktorandusz
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Endre Béla
TERVEZET.
A gyermekrajz a 19. század felfedezése
EGYETEMES ÉS MAGYAR AGRÁRFEJLŐDÉS DR KOVÁCS JÁNOS.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
A projektterv elkészítésének szakaszai
9/21/2008 Hop Ferenc, Hungary. Károlyi Palota 1 Hop Ferenc Keletázsiai Művészeti Múzeum és a Károlyi Palota, Budapest A „Magyar Kulturális Örökség Napjai”
Bemutatkozás Név: Vespi Gábor Kelt: december 27.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Rajzfejlődés-áttekintés
TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR KECSKEMÉTI FŐISKOLA A GYERMEKIRODALOM ÉS A KORTÁRS GYERMEKILLUSZTRÁCIÓK KAPCSOLATA Kovács Hajnalka.
(múzeumban, kiállításon)
Törökszentmiklós
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
A fenntartható fejlődés
Építészeti műszaki rajz
Médinhángeri „Egy nemzet kultúrája a falakra ragasztott feliratokból olvasható le” – szögezi le Dr. Soboly Dr., „ A szociálpszichológia alkalmazása a szociológia.
Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Művészetek Palotája. Budapest legfiatalabb többfunkciós kulturális létesítménye m²-t meghaladja az alapterülete.
Golda János: Stílus és korszerűség „kritika” a kritikáról (sokkal inkább néhány gondolat összefüggésben a leírtakkal, mintsem, határozott vélemény és bírálás)
Köszöntöm Önöket! Szabó Gábor általános igazgatóhelyettes Budapest, június 3.
Az E-galéria kiállítása Gergely Borbála első önálló tárlata az E-galéria „Tehetségek” című sorozatában december 2 – december 2 – 18.
Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!
A forma fogalom használatai A forma mint elrendezés – A pythagoreusoknál alakult ki. – Rend, arány(ok), mérték („a szépség a részek világosan meghatározott.
Ajánlott irodalom Klinghammer, Papp-Váry: Füldünk tükre, a térkép. Gondolat, Bp., 1983 Klinghammer, Mosonyi, Török, Zs.: Amiről a térképek mesélnek (CD-ROM).
Poltrona di Proust | 1978 Alessandro Mendini Fiktusz Lilla.
Szekeres - ösztöndíjasok: Az E-galéria kiállítása
Az online tárlatvezetés módszere
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Előadás másolata:

Herzog & de Meuron CaixaForum Madrid Nagy Stefánia

Épületről Kulturális kerületben múzeumok veszik körül Az épület meg van emelve 1899 erőmű átalakított ipari épülete Az épület mellett lebontottak egy benzinkutat- egy teresedés jöjjön létre Itt egy 24 m magas függőleges kert a falon- a botanikus Patrick Blanc alkotása Tervezéskor mérlegelés: a meglévő épületnek mely részeit bonthatják, mi marad Szobrászati gesztus Urbanisztikai probléma: környező szűk utcák- főbejárat megoldása Szerkezetet a talajszint két részre osztja egy „alvilágra” eltemetve a föld alatt-színház, előadóterem, kiszolgáló részek, parkoló Föld felett-bejárati hall, galéria, étterem, közigazgatási hivatalok Kontrasztban áll a két épületrész, mégis egységet alkot, sziluett a környező házakhoz illik Az épület magában foglalja: zene, irodalom, film, és szociális oktatási programokat 37 kortárs művész alkotásai 2008-ban készült el Bruttó alapterülete négyzetméter

Video és ismertető a kiállításról: s.html s.html Aktuális kiállítás : Történelmi felhőkarcolókról szóló tárlat A kezdeti inspirációktól a dubai attrakciókig Hogyan fejlődött a tornyok kialakítása Maketteken, rajzokon keresztül bemutatva

Borsos Róbert

Borsos Róbert Szegeden tanult művészeti szakközépiskolában, majd főiskoli tanári végzetséget szerzett között diplomázott a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán Mestere: Körösényi Tamás Számos díjat elnyert, és egyéni kiállítási is voltak már Magáról: „Az utóbbi években folyamatosan kutatok új, impulzus- gazdag területek után, olyan izgalmas szobrászatra törekszek, ami játékos és humoros eszközökkel dolgozik.”

Gettó paradicsom 2009, filc, MDF-lemez, 50×78 cm Először az Ernst Múzeum Derkovits ösztöndíjasok kiállításán láttam munkáját ben. Azért figyeltem fel rájuk, mert a napjainkban már természetessé váló graffitiket más technikával ábrázolta, ezáltal új lényeget kapott a falfirkák értelmezése. Az utcákon látható firkák stílusát használta kifejezőeszköznek, hogy egy olyan társadalmi réteget ábrázoljon, akiknek ezek a feliratok komoly üzenetet jelenthet, tudják az olvasatát, fenyegetését. Ezek a feliratok a bandák terület megjelölésére szolgálnak, egyfajta versengés a felek között, ki meddig tud terjeszkedi, üzenet hogy mindenki tudja hol a helye. A graffitiknél használt stencilező eljárás helyett, az egymásra kerülő rétegeket posztóanyagból vágta ki. Legutóbb pedig a Műcsarnokban a Mi a magyar? Című kiállításon is ki volt állítva a Cigánylány című darab a sorozatból.

Eddigi munkáit szerintem három csoportra lehet osztani: 1.Korai munkák: tárgyak, amelyek díszként állnak a térben, funkciót nem töltenek be, bár a formából mégis az következne. Vegyes technikával készülnek, gipsz, műanyag, gumi, parafa, műgyanta.

2. Állatfigurák: mesebeli állatokat, kisautókat ábrázol szintén vegyes technikával, de a szövetet is elkezdi beépíteni. A többitől elérnek ezek a munkái, szinte „giccsnek” hatnak. Mintha értelmük csak annyi lenne, hogy alkotásuk közben rátalált a posztó anyagra, és kifejlesztette technikáját. Chimera vs. Beretta című alkotásán figyelhető meg először egy fegyve ábrázolása. Ez vezet át fejlettebb munkáihoz, amikor a rejtett agressziót, a társadalomban lévő fájdalmat fejezi ki nem konkrát fegyverábrázolással, hanem már letisztultan, csak utalva arra.

3. Gettó ábrázolás: Az állatfiguráknál kikísérletezett szövetanyag felhasználást társadalmi problémák megfogalmazására használja fel. Ide tartozik a gettó paradicsom is.