Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Advertisements

Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
DÉVAVÁNYA.
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
Iringó Népdalkör 2009/2010..
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
Magyar Államkincstár Dél - alföldi Regionális Igazgatóság Állampénztári Iroda Kecskemét, Tájékoztató a évi HÖF pályázatokról.
TELEPÜLÉSHÁLÓZATUNK. A FALVAK ÉS A TANYÁK.
Településhálózatunk a falvak és a tanyák.
Kalotaszentkirály.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
Tisza-tó, mint vonzerő.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Az Észak-Alföldi régió bemutatása
A Berettyóújfalui Kistérség bemutatása
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n Június 3. Talentum Játék Dörögdi Fesztivál ‘
Lajosmizse város turizmusban rejlő lehetőségei
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
A Dél-alföldi Régió településszerkezete Pfening Viola Geográfus III. évfolyam március 27.
Ungvár.
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Ómagyar kor ( ).
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Zselickislak.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Készítette: Panghy Bence
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Bér bemutatása.
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAMOND.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Szalay Petra, Almási Lilla
Bujtosi-tó.
Visegrádi ásványvíz.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét Ezek után a királyi Kincstár volt a község földesura

Története 2 Az 1990-as népszámláláskor 4149 embert számoltak Ebből 3819 volt magyar, 253 német Ma a lakosság 3926 lelket számol, akik mind magyarok Területi határa 7996 hold

Nevezetességei A Duna holtága 17 hektár vízfelület horgászásra kitűnően alkalmas. A termálfürdő 3 medencéjében 36 fokos a víz. Alkálihidrogén-karbonátos kloridos hévíz, kitűnő a reumás és más izületi panaszokra

Nevezetességei 2 A templomot Szent Imre herceg emlékére építették. Késő barokk stílusú. A II. világháború során leégett, de sikerült eredeti formájában újjáépíteni.

Hagyományőrző kultúrája Minden év júliusában Folklór Fesztivált tartanak Június-júliusban szociofotós tábort tartanak Minden augusztusban Sobri Kupa Halfőző Versenyt tartanak

Elhelyezkedés Régió: Dél- Alföld Megye: Bács-Kiskun Kistérség: Bajai Területe: 37,95 km2 Népesség: 2473 fő

Barokk templom

Térképe

Halászati lehetőségek