Szakmai gyakorlati beszámoló

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
általános főig. helyettes
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Európai Uniós Támogatás EU URBAN Program: EU célzott programja Lokális városfejlesztés között Célja: Gazdasági - társadalmi regeneráció Fejlődés.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
2013. számadatai A VSA kapcsolatba kerülők száma 1348 fő (ISZM: 44 fő, hozzátartozó: 41 fő) 1248 fő kliens Nő/férfi 307 fő / 977 fő 24 % nő, 76 % férfi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Foglalkoztatási Információs Pontok
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Európai Uniós ismeretek
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Szakmai gyakorlati beszámoló Néhány innovatív foglalkoztatáspolitikai program a civil és az állami szférában Készítette: Alföldi Ferenc és Vertetics Viola 2013. június 14.

Innovatív foglalkoztatáspolitikai programok Bükk – Miskolc Térségi LEADER Akciócsoport Szociális Építőtábor Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. Váltó-sáv Alapítvány Munkaügyi központ – Rétsági kirendeltség Vizsgált szempontok emberi erőforrás probléma – célcsoport szolgáltatás eredményesség mérése valamilyen paraméteren keresztül

Bükk – Miskolc Térségi LEADER Akciócsoport a mélyszegénység és munkaerő-piaci részvétel elősegítése a megújuló energiaforrások hasznosításában Legfőbb megállapításaim: a program zseniális műszaki ötlet, de ami az elsődleges célja, arra nem nyújt megoldást ötlet szintjén merültek fel olyan programok (hulladékból új anyag és energia előállítása, zöldhulladék beszállítása – romákra irányuló program), amelyek segíthetnék a mélyszegénységben élők helyzetének javulását, azonban nincs konkrét terv, nincs érdekeltség, ezért a megvalósulása elmaradt a program közösségfejlesztési része hiányzik

Szociális Építőtábor Egyesület céljuk, hogy egyszeri lehetőséget nyújtsanak az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásban élők számára, hogy felújítási munkálatok keretében ledolgozhassák lakbérelmaradásuk egy részét vagy egészét nem közmunka Feladatom Kiskunhalason: felkerestük a 14 szociális bérlakásban élő érintett lakókat, és tájékoztattuk őket a felújítás lehetőségéről Tapasztalat: legtöbbjük nem rendelkezett lakbértartozással, elsődleges számukra, hogy NE legyen (ha a spóroláshoz az kell, nem fűtenek)

Váltó-sáv Alapítvány fő profilja elsősorban a fogvatartottak és szabadultak, illetve a bűnelkövetők társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedésének segítése Fókuszban a munka célja a fogvatartottak felkészítése a szabadulásra, s a munka világára „job coaching” a munkahelykeresés nagyon stresszes időszak, s mivel többségük alacsony frusztrációs toleranciaszinttel rendelkezik, ezért jellemző, hogy sokan feladják a keresést, a sikertelen tapasztalatok miatt Erkölcsi bizonyítvány diszkriminál-e?

Rétsági Munkaügyi Kirendeltség állami szférában zajló foglalkoztatáspolitika 25 település lakossága tartozik a kirendeltséghez, ami nagy leterheltséget jelent főleg a hónap első heteiben kirendeltségi modernizáció hatása a munkatársakra, programjaikra: Csoportos tájékoztatók, egyéni tanácsadások Önéletrajzíró szoba Információs tér Minőségbiztosítási projekt ügyfelezés menetének megfigyelése

Kiútprogram célja a mélyszegénységben élők, elsősorban a romák foglalkoztatási helyzetének javítása, elősegítve a társadalmi és gazdasági integrációt a vállalkozó szelleműeknek nyújtanak szociális mikrohiteleket Fontos: kérdőív felvétele minden érdeklődővel Feladatom: uborkatermesztés program résztvevőivel kérdőív felvétele Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Összefoglaló táblázat Bükk – Miskolc Térségi LEADER Akciócsoport Szociális Építőtábor Egyesület Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. Váltó-sáv Alapítvány Munkaügyi központ – Rétsági kirendeltség emberi erőforrás - egyetemista önkéntesek terepmunkások mentorok (segítő szakemberek) kirendeltség dolgozói probléma – célcsoport lakbértatozással rendelkező szociális bérlakásban élők mélyszegénységben élők, elsősorban romák (kérdőív felvétele) fogvatartottak és szabadultak munkanélküliek szolgáltatás megújuló energia hasznosítása egyszeri lehetőség a lakbértartozás ledolgozására szociális mikrohitel (pénztőke, illetve társadalmi/kapcsolati tőke) mentorálás (egyéni gondozás, segítő munka) munkaerő-piaci elhelyezkedés támogatása eredményesség mérése valamilyen paraméteren keresztül költségmegtakarítás a megújuló energiahasznosításnak köszönhetően a segítségben részesülők jövőbeni helyzete mennyire életképes a hitel visszafizetése után munkaerő-piaci elhelyezkedés aránya (bűnmentes élet) munkaerő-piaci elhelyezkedés aránya

Kiútprogram-Szatmárcseke A község állandó állandó népessége: 1625 fő, 520 család Korcsoportonkénti megoszlás: - 0-14 év közötti 325 fő - 14-18 év közötti 101 fő - 14-35 év közötti 418 fő - 35-60 év közötti 379 fő - 60- év feletti 357 fő A településen 19 utca található, összesen 11km hosszúsággal Jelenlegi beruházások: csatorna, zöldterület, út felújítása, középületek felújítása, közvilágítás korszerűsítése, infrastrukturális fejlesztések Kölcsey Ferenc a településen hunyt el 1838 08 23.-án

A település elhelyezkedése

A szatmárcsekei „uborka-program” Gyakorlat időpontja: 2013 június 10.-11. Feladat: a településen élő és a programban részt vevő hátrányos helyzetű, többnyire roma családok egy ún. alapkérdőív segítségével történő lekérdezése Az ügyfelek: 27 család, többnyire roma/cigány etnikum A program: Kis összegű hitel nyújtása (max. 100e Ft) az uborkatermesztési projekt beindításához. A hitel leginkább az infrastruktúra megteremtésére és a mezőgazdasági munkához szükséges eszközök beszerzésére irányult.

A szakmai gyakorlat bemutatása Vázlat: - A szakmai gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatok bemutatása - Az ügyfelek lakóhelye - Életkörülményei - Vagyoni helyzetük - Iskolázottságuk A szakmai gyakorlat során felmerült kérdések: - Miért főként a nők vesznek részt a programban, ill. veszik fel a mikrohitelt? - A válaszadási hajlandóság, ill. a kérdőívvel kapcsolatos félelmek - A programmal kapcsolatos hozzáállás és várakozások - A kérdőív felépítése és az azzal kapcsolatos saját tapasztalatok - Miért nem tervezi az állam, hogy a közeljövőben tevékenyen részt vegyen a programban? Mik lehetnek az aggályai?

A szakmai gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatok bemutatása 1, Lakóhely: A családok zöme a település egy pontján, illetve attól nem messze, lényegében egy környéken él (Lenin utca – itt élnek a program legszegényebb „ügyfelei”) A környék minden esetben „vegyes” etnikum , tehát romák/cigányok és magyarok is élnek. A lakások zöme téglaépítésű, de találunk vályogházakat is. Külsőre nem viszonylag újabb építésűnek tűnnek, bár meglehetősen lepusztultak. Többségük 50-60m2 ill. pár esetben akár 100m2. Infrastruktúra: - villany és külön konyha mindenhol volt - a lakásba bekötött víz, csatorna, gáz ritka - külön fürdőszoba, wc egyetlen esetben

A szakmai gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatok bemutatása 2, Életkörülmények ; 3, Vagyoni helyzet Igen szegény, szerény életkörülmények között élő emberek A vagyoni helyzet minden esetben hasonló (1 kivételével) A családok többsége munkanélküli, kis számú közfoglalkoztatott A jövedelem átlagosan 60-100e Ft, többnyire társadalmi juttatásokból (3 típusból) és a közfoglalkoztatásból származó bérek, alkalmi munkából származó bevétel nincs Felvett egyéb hitel, vagy kölcsön nincs (ez a programba kerülés külön feltétele) ha van kölcsön az leginkább család, rokonok barátoktól vagy a boltostól származik - Azonban közüzemi tartozás(villany) sok esetben előfordult

A szakmai gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatok bemutatása 4, Iskolázottság: Leggyakrabban 8 általános Szakiskola, szakmunkásképző, OKJ előfordult, de nem gyakori Folyamatban lévő felsőfokú tanulmány 1 esetben

A szakmai gyakorlat során felmerült kérdések - Miért főként a nők vesznek részt a programban, ill. veszik fel a mikrohitelt? A válaszadási hajlandóság, ill. a kérdőívvel kapcsolatos félelmek A programmal kapcsolatos hozzáállás és várakozások A kérdőív felépítése és az azzal kapcsolatos saját tapasztalatok - Miért nem tervezi az állam, hogy a közeljövőben tevékenyen részt vegyen a programban? Mik lehetnek az aggályai?

Köszönjük a figyelmet!