Pálfi Szabolcs filmes „Alapvetően animációs filmekkel akartam foglalkozni, hamar rájöttem, hogy az animáció kreatív eszköz ahhoz, hogy egyedül vagy kevés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyönyörű napot kívánok!
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Az Országos Kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Mindig meg szoktam állni a hatalmas könyves kirakatok előtt,
Néhány napja az élet útján sétáltam, amikor megláttam egy feliratot, melyen ez állt: “A Mennyország boltja”.
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Egy fényképész álma, zene és a tudás néhány gyöngyszeme.
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
alklalmazott ország forgalom (2009) € 1,5 Mrd Már nem skandináv, már több mint €1,5 Mrd.
Vizuális képességek fejlődése
Don Bosco Oratóriuma. Don Bosco egykor  nevelni másképp!  a kezdetek: börtön és utca  „az alapítás”  „laboratórium” – a kor oratóriumai  háttérbe.
Készítők:Almádi László, Bajházi Attila, Burghardt Petra és Tóth Nanett
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségboldogság Kutatás Sajtótájékoztató március 11.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
“ Békés együttélésre jutottam az idővel : ő sem követ, én sem szaladok el előle, egy napon találkozunk..." Mario Lago.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
Saját modul megvalósítása DROGPREVENCIÓ as tanévben Készítette : Szegedi Károlyné.
3. előadás.
Krúdy Gyula: Szindbád Érettségi tételminta
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Alfred Adler individuálpszichológiája
Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,
12. Kulturális önszerveződés, önkéntesség
Verbális kommunikáció
Verbális kommunikáció
Közösségi portálok használata
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
MÁSODIK MILLENNIUM VISSZANÉZVE (MMV) Fleischer Tamás MTA Világgazdasági Kutatóintézet Második Millennium - másodszor Magyar Urbanisztikai Társaság Budapest,
Algoritmusok II. Gyakorlat 3. Feladat Pup Márton.
Ukrajna. Hatalmi távolság (PDI ~70) -Korrupció elfojthatatlan, ezáltal: -Mindenkinek minden megfelel, -Mindenhol megvannak a kiskapuk -A rétegbeli és.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Életige 2007 Május.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer AlkotmányAlkotmány – Rövid szövegRövid szöveg.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Anton Pavlovics Csehov
Antropológia VI A szabad akarat II.. Kierkegaard Az emberek valóban ostobák. Azokkal a szabadságokkal, amelyek valóban az övék, nem élnek, hanem olyanokat.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Hobbim Mozifilmek. VOLT EGYSZER EGY MEXIKÓ  A magányos hős, a fegyverek virtuóza, akinek gitártokja halálos titkokat rejtett, eltűnt. Már csak a legendája.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Az én kedves barátimnak
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
Építettek három 6 emeletes épületet a föld alá, majd azt mondták „nem lett jó, újrakezdjük” és fölé építették a repteret. Állítólag a CIA költözik a földalatti.
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
Filmelemzési szempontok
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Állandóan fagyos éghajlat Jegesmedve, borjúfóka, pingvinek
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
Középkori város.
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Előadás másolata:

Pálfi Szabolcs filmes „Alapvetően animációs filmekkel akartam foglalkozni, hamar rájöttem, hogy az animáció kreatív eszköz ahhoz, hogy egyedül vagy kevés emberrel jó filmet csináljak, viszont nem a gyermekfilm kategóriába taszított verziója, hanem a költészet és a film közössége motivál. Pontosabban az, hogy a műfajban lévő lehetőségek keverésével, a határok szakításával mondhatok másként és esetleg mást, mint a többiek. Az animáció (főleg) négy fal között születik. Ez nagyon jó és rossz hatással van a készítőre. Ki akartam szabadulni ebből a zártságból, így az animációs műfaj kreatív szabadságát egy zárt szabályokon alapuló, kemény munkát kívánó ugyanakkor szabdságban végzendő alkotói munkára cseréltem.”

Néhány munkája: A busz (2003) áldokumentum-animációsfilm a vezető nélküli fantombuszról magnóra vette fel a „falusi élet” jellemző hangjait (monológok, párbeszédek, énekek, tyúkok, kecskék, madarak, buszhangok, mindenféle zörejek…) ezeket a hangokat megvágta, majd egymáshoz illesztette őket rajzolt hozzá nagyon szeretem ezt a kisfilmet

Egerszalók (2006) az 1960-as évek végén Magyarországon, Egerszalókon nagyon jó minőségű termálvizet találtak. medencéket építettek a helyi TSZ segítségével. a gyógyfürdő hosszú évek alatt legendás hellyé vált. a dohányzás és alkoholfogyasztás korábban megengedett volt a medencében. kiépített infrastruktúrája sokáig nem volt ezt a régi állapotot, hangulatot örökítették meg egy rövid dokumentumfilmen mára a kedves kis fürdő mellé egy hatalmas szállodát építettek

Ketten egy fészekben (2010) a kék vércse és a vetési varjú furcsa páros. látszólag semmi közös nincs bennük, a vércséknek azonban nagy szükségük van a varjakra, mivel tojásaikat évezredek óta a varjútelepek elhagyott fészkeibe rakják a furcsa páros életét a közelmúltban megzavarta az ember. termése védelmében háborút indított a varjú ellen, és akaratán kívül súlyos csapást mért a fokozottan védett kék vércsékre. A film a "békeidő" beköszönte után mutatja be a vércsék, varjak és a kialakult helyzet jóvátételén dolgozó természetvédők kapcsolatát Magyar Filmszemle - Kollányi Ágoston-díj