Készítette: Dömötöri Melinda

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hosszú útra indultunk…
Advertisements

Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Alsónémedi A falu bemutatása
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
Utcai és lakótelepi szociális munka
Szociális munka a börtönben
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Kis csoport szeptember
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Turbók Arnold Bertalan
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
ADVENT.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
ADVENT ANGYALAI.
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
Alkoholizmus.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
A Hit évének hivatalos himnusza CREDO DOMINE Mi, zarándokok, várakozással telve keresünk a sötétben.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
VÉDŐBÁSTYA hargitai fenyves erdők Csáki Tibor
Óvodai szülői klub Kisvaszaron
A reformkori színjátszás
1. osztályos példa Bubernik Eszter
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Hálás vagyok, hogy hallhatok. Nagyon sok ember süket.
Az alapvető művelődési igények meghatározói
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Bemutató LINZ és BÉCS Szerkesztette: Dömötöri Melinda 2014.
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Angliai tanulmányi út február március 16.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
MOBIL JÁTSZÓTÉR Önkénteskedj velünk! GYEREKESÉLY PROGRAM
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
A reintegráció lehetőségei
A vértesi csoda. Egyházközség A vértesi templom között épült, eklektikus stílusban Presbitérium 18 tagú Gyülekezeti lap: Magvető Ifjúság: Létavértesi.
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
AZ EURÓPA RÁDIÓ MISKOLC TÖRTÉNETE. A TÁRSASÁG CÉLJAI november 23-án kezdte adását szerződést kötött a Magyar Rádióval /Kossuth Rádió Reggeli.
Az Evangélikus Egyház szerepe szociális kérdésekben, jó gyakorlatok és egyházi programok.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
Hegyvidéki Kulturális Szalon
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Készítette: Szabó Gizella Az álmok nyomában című cikkhez
SENIOR VOLUNTEERING 50+ UTAZÁS AUSZTRIÁBA
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Baranya megyei nyugdíjas találkozó
ADVENT.
Család – és Gyermekjóléti Központ
Erdélyi kirándulás Élmények.
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
tenisz foci strand ping-pong lovaglás
Előadás másolata:

Készítette: Dömötöri Melinda Beszámoló EISENSTADT Készítette: Dömötöri Melinda

Tanulmányutunk harmadik hetében az Eisenstadt Egyházmegye vendégei voltunk . Vendéglátónk Nikolaus Faiman és Ella Györök

Első napunk kirándulással telt, amikor megnéztük Felsőőrön Szabó Ernő bácsi által gyűjtött és kiállított tárgyakból készült néprajzi múzeumot, amelyet két magyar Köztársasági Elnök is megtekintett, majd Alsóőrön megtekintettük a református közösség által immár 25 éve működtetett magyar nyelvű színház legújabb bemutatóját.

Az egyházmegye felnőttképzési programja öt területen folyik. Első munkanapunk Eisenstadtban kezdődött, ahol ismerkedésünket kezdtük a LIMA programmal. Az egyházmegye felnőttképzési programja öt területen folyik. Katolikus képzés, lelki gyakorlatok Katolikus nőmozgalom Házasság és család segítő képzések Programok háza Eisensadt Haus ST.Stephan Oberpullendorf

J Á T É K Lebensqualität im Alter LIMA Egészség a testnek, a léleknek és a szellemnek Megőrizni az életvidámságot és az önállóságot idős korban Pszihomotorikus képességek fenntartása, gyakorlása Egymás segítése, a közösség fejlesztő és megtartó ereje J Á T É K

1.) A Lima vidám a Lima jó, azért járunk ide mert együtt lenni jó! 2.) Tanulunk, gyakorlunk és vitatkozunk, ettől marad edzésben az agyunk! 3.) Tornászunk is, na ez egy vicc, de így marad a testünk fitt! 4.) Nem számít az eredmény, mert minden gyakorlás élmény! 5.) Együtt nevetni és örülni szép, ezért járunk a Lima csoportba épp. Nikolaus Faiman Maria Pöplitsch

Délután Oberschützenben, mintegy 20 fő részvételével biblia magyarázatot tartott Nikolaus Faiman , majd a résztvevők szituációs gyakorlatokat mutattak be. Szintén önkéntes munkáról van szó, az ebben résztvevők kérésre látogatnak betegeket, időseket, családokat és elbeszélgetnek velük a gondjaikról, tájékoztatják a lehetőségeikről, gyakran azonban „csak” meghallgatják őket, vagy együtt imádkoznak velük.

Az intézet négy fő tevékenységi köre: 1.) segítség a mindennapok küzdelmeihez, 2.)a hitben való elmélyedéshez, 3.) a személyes kreativitás kibontakoztatásához 4.) az egymáshoz való kapcsolatok megtartásához. Szerdán, Oberpullendorf-ban / Felsőpulyán/ a St.Stephan Házban jártunk, ahol az Eisenstadt-i Egyházmegye képző intézete van egy csodálatos kastélyban.

Megismertük még Alsóőrön a Magyar Média és Információs Központot, valamint Pinkafelden a St.Vinzenz házat, ahol nappali és bentlakásos ellátást, valamint három év alatti gyerekeknek bölcsődei foglalkozást biztosítanak.

Reggeli gondolatok Amikor reggel felkelek, Magasra nyújtom a kezem Behajlítom a lában, majd kinyújtom A nyakamat jobbra balra forgatom és minden alkalommal valami megroppan, Amiből arra a következtetésre jutok: Még nem vagyok öreg, még ropogós vagyok! Köszönöm!