2009. március Az Élet Igéje „Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Élet Igéje május.
Advertisements

Az élet igéje október.
Az Élet Igéje április.
Az Élet Igéje június.
„A törvény tökéletes teljesítése tehát a szeretet.” (Róm 13,10)
Az Élet Igéje november 1.
Az élet igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az Élet Igéje február.
Az Élet Igéje december 1.
2009. február „Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Az Élet Igéje szeptember „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.” (Mt 6,33)
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje július Szomjaztál-e már valaha a végtelenre?
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
„És hol van olyan nagy nép, amelyiknek oly tökéletes parancsai és szabályai volnának, mint ez az egész törvény…?” (MTörv 4,8).
„Törekedjél inkább igaz lelkületre, életszentségre, hitre, szeretetre, türelemre és szelídségre!” (1 Tim 6, 11).
Életige 2007 Május.
Életige október.
Az Élet Igéje december „Ne az én akaratom teljesüljön, hanem a tied.” (L k 22,42)
„Sok a tag, de a test csak egy.” (1 Kor 12,20)
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
„Aki megtartja parancsait, Istenben él és Isten őbenne.” (1Jn 3, 24).
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Élet Igéje július.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Az Élet Igéje augusztus „Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki.” (L k 1,45).
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az élet igéje Az élet igéje június június.
Az Élet Igéje március.
Az Élet Igéje szeptember „Illett, hogy vigadjunk és örvendezzünk, mert öcséd meghalt, de föltámadt; elveszett, de megkerült.” (Lk 15,32)
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje Az élet igéje december december.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Az élet igéje május.
Az Élet Igéje május „Legyetek egymásnak szolgálatára aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott” (1Pét 4,10)
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Az Élet Igéje július „Adjátok el, amitek van, adjátok oda a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, elfogyhatatlan kincset.
Az élet igéje augusztus.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Az Élet Igéje február.
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
Az Élet Igéje április „ Ne az legyen, amit én akarok, hanem amit te!” (Mk 14,36)
2014. szeptember Az Élet Igéje „Fogadjátok el egymást, amint Krisztus is elfogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Az Élet Igéje július.
Az Élet Igéje november „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét minden nap, és úgy kövessen.” (L k 9,23)
Az Élet Igéje április.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az Élet Igéje augusztus.
Az élet igéje július.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Az Élet Igéje október.
Az Élet Igéje május.
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Az Élet Igéje március.
Az Élet Igéje március.
Előadás másolata:

2009. március Az Élet Igéje

„Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)

Figyeld meg, milyen abszurd jelenség a világban, hogy egyrészt vannak elhagyott, sehová nem tartozó, örökké biztonságot kereső emberek, akiket az élet elkerülhetetlen próbatételeiben a létbizonytalanság, a magány és az árvaság érzése gyötör, másrészt pedig ott van Isten, mindannyiunk Atyja, aki semmit sem óhajt annyira, mint hogy mindenhatóságát gyermekei kívánságainak és szükségleteinek kielégítésére használhassa.

Olyan ez, mint az űr, amely teljesség után kiált. Vagy mint a teljesség, amely üresség után kiált. De nem találkoznak.

Az embernek megadatott szabadság ilyen kárt is tud okozni. Isten azonban továbbra is Szeretet azok számára, akik felismerik őt. Hallgasd meg, mit mond Jézus!

„Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.”

Gondolkozz csak el ezen a mondaton! Olyan ige, olyan ígéret ez is, amelyet Jézus többször megismétel az evangéliumban. Más-más hangsúllyal, különböző magyarázatokat fűzve hozzá tanít, hogy miként tudod elérni mindazt, amire szükséged van.

Egyedül Isten mondhat ilyet. Az Ő lehetőségei korlátlanok. Hatalmában áll megadni minden kegyelmet: földieket, lelkieket, lehetségeseket és lehetetleneket.

Hallgasd meg figyelmesen! Rávezet, hogyan kell megjelenned az Atya előtt kéréseddel. Azt mondja: „az én nevemben”. Ha csak egy kevés hited van is, e három rövid szó szárnyakat ad.

Látod, Jézus itt élt közöttünk, ismeri végtelen ínségünket – mindannyiunkét, a tiédet is –, és megszán bennünket. Ami az imádságot illeti, Ő jár közben értünk, mintha ezt mondaná:

„Menj az Atyához az én nevemben és kérj tőle!” Tudja, hogy az Atya nem mondhat neki nemet, hiszen Jézus az Atya fia, és Isten Ő maga is.

Ne a magad nevében járulj az Atya elé, hanem Krisztus nevében! Amikor Krisztus nevében az Atyához mész, te egyszerűen csak követ vagy: az ügyek kettőjük között intéződnek, a két érdekelt fél között.

Sok keresztény imádkozik így, és ők mind számtalan kegyelemről tanúskodhatnak, nap mint nap bizonyítják, hogy Isten atyai szeretete gondosan őrködik gyermekei fölött.

„Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.”

Talán ezt az ellenvetést teszed: „Kértem, kértem, Krisztus nevében, de nem kaptam.”

Ez is lehetséges. Az előbb említettem, hogy Jézus az evangélium más fejezeteiben is felszólít arra, hogy kérjünk, és további magyarázatokat fűz hozzá, amelyek talán elkerülték figyelmedet.

Azt mondja például, hogy annak a kérése teljesül, aki „benne marad” vagyis „megmarad” Jézus akaratában.

Az is lehetséges, hogy olyasvalamit akarsz kérni, ami nem illik bele Istennek rólad elgondolt tervébe, és Isten nem tartja hasznosnak földi vagy örök életed szempontjából. Sőt, lehet, hogy egyenesen károsnak ítéli.

Hogyan teljesíthetné az effajta kérést, Ő, a te Atyád? Hiszen akkor becsapna! Ilyet pedig soha sem tesz.

Hasznosabb lesz, ha imádkozás előtt megegyezel vele, és így szólsz hozzá: „Atyám, ezt szeretném Tőled kérni Jézus nevében, ha jónak tartod.”

Ha a kegyelem, amelyet kérsz, összeegyeztethető azzal a tervvel, amelyet Isten szeretete készített számodra, akkor valóra válik az ige: „Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.”

Az is előfordulhat, hogy kérsz ugyan kegyelmet, de egyáltalán nem áll szándékodban úgy alakítani az életedet, ahogy Isten kéri. Vajon ebben az esetben is igazságosnak tartanád, ha Isten meghallgatna?

Isten nemcsak egy ajándékot akar neked adni, hanem a tökéletes boldogsággal akar megajándékozni. Erre pedig csak úgy lehet eljutni, ha igyekszünk Isten parancsai, az Ő igéi szerint élni. Nem elég gondolkodni rajtuk, még az sem elég, ha elmélkedünk róluk, az igét élni kell! Ha ezt teszed, meg fogsz kapni mindent.

Összegezve: meg akarod kapni a kegyelmet? Kérj nyugodtan bármit Krisztus nevében, figyelmedet pedig irányítsd elsősorban Isten akaratára azzal az elhatározással, hogy engedelmeskedsz az Ő törvényének!

Isten végtelenül boldog, ha megajándékozhat. Sajnos a legtöbb esetben mi magunk utasítjuk vissza kegyelmet osztó kezét.

„Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” „Az élet igéje”, a Fokoláre Mozgalom havi kiadványa. Szöveg: Chiara Lubich, október Grafika: Anna Lollo és Placido D’Omina Anna LolloPlacido D’Omina (Szicília - Olaszország)