MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
Advertisements

Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
A négy évszak Horváth Betti Felkészítő tanár: Nevem: Hetrovicz Máté
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Készítette: Góth Roland
Meleg mérsékelt öv Mediterrán terület.
Élet a tundrán.
PIVOT kimutatás az időjárás előrejelzések pontosságáról Készítette: Takács Barbara GTK. II. KÖZG. 11. CS.
Energia a középpontban
7. Az idő mérésére használt csillagászati jelenségek
A magyar kötőszók története: kialakulásuk és fejlődésük az összetett mondatok szerkezeti típusaiban.
A négy évszak Név: Szarvas Nóra Felkészítő tanárnő: Geráné Németh Gabriella Iskola: Eötvös Loránd SZKI 1204 Budapest, Török Flóris u.89.
Miért váltakoznak az évszakok?
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR Földrajz– és Földtudományi Intézet Földrajztudományi Központ Meterológiai Tanszék Aszályok erőssége,
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár – Magyarországon Istovics Krisztina
AZ ÉGHAJLATTAN FOGALMA, TÁRGYA, MÓDSZEREI
STATISZTIKA II. 5. Előadás Dr. Balogh Péter egyetemi adjunktus Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék.
A mérsékelt övezet 1..
Hideg övezet és a függőleges övezetesség
Ismerkedés a szintezéssel
A tundrától a trópusokig
Magyarország nagytájai
Statisztika Érettségi feladatok
Tavasz.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
A hideg övezet.
Dr. SZŐKE LAJOS Növényi és talaj tápanyag vizsgálatok, patogén gombák elleni védekezés, növényvédelmi előrejelzés.
Leíró éghajlattan.
Magyarország éghajlata
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
A világ szubtrópusi monszun területei
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
Miért váltakoznak az évszakok?
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
t A kétoldalú statisztikai próba alapfogalmai
A doktori képzés eredményessége Rövid beszámoló a kapott adatok tükrében ODT Tanácsülés, április 15. Varga Balázs.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
( pl. a 4 évszak időjárása minden évben hasonlóan alakul)
ÉLET A TUNDRÁN.
A leghidegebb mérsékelt öv
Statisztikai alapfogalmak
Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim.
Szubtrópusok: kemény- és babérlombú erdők
Hőméréskelt változás Okt.23-.nov.6. A hőmérséklet méréseink alapján diagrammokat készitettünk, melyeken feltüntettük az átlag, a minimum és a maximum.
Füves puszták.
A földrajzi övezetesség
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Szerkesztette: Dr Lázár Sarnyai Nóra.  Az emlőrák korai kimutatására alkalmas mammográfiás vizsgálat negyvenéves kor felett javasolt a hölgyek számára.
A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása.
Okt.23-Nov.6. Pontos hőmérsékletet mértünk a nap minden fontosabb időszakában, melyből egy táblázatot, majd diagrammokat készitettünk a minimum, maximum.
Miskolci Egyetem IDŐJÁRÁSI KOCKÁZAT A FÖLDGÁZELLÁTÁSBAN Dr. Tihanyi László egyetemi tanár Miskolci Egyetem.
Rekord statisztikák Készítette: Komjáti Bálint IV. évf. fizikus hallgató (ELTE-2006) Györgyi Géza: Extrém érték statisztikák előadásán tartott szemináriumára.
A globális melegedés hatása Európa állatvilágára Striczky Levente2015. április 23. Klimatológia.
Az idő Folyamatosan változik. Fő jellemzői: Napsugárzás,
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Valódi mérsékelt öv. Általános jellemzők Széles sávban húzódik óceántól óceánig A nyugati szél határozza meg. Fontos az óceánoktól való távolság 4 évszak.
2014. évi forgalmi adatok statisztika. Alapötlet Legyen valami újdonság naponta változó kínálat létrehozása Forrás: ezenanapon.hu.
Statisztika Érettségi feladatok
Hőmérséklet Időjárás.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Hömérséklet változások
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
25. ÉGHAJLAT.
Európa éghajlata, vízrajza, élővilága
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
Statisztika Érettségi feladatok
Előadás másolata:

MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL

KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május lett  Értékeket vettem fel,ahoz képest,hogy májusi hónap  Az ertékeket külon adtam meg a reggelhez, delbenhez és estéhez képest  Kiszámitottam az átlagot, a minimumot és a maximumot  Megállapitottam a mkovetkezményeket a hideg és meleg fuggvényében

“ ” Az excel elkész ités

WORDBAN A WORBA RESZLETESEN ELMONDTAM,HOGY MIT HOGYAN CSINÁLTAMŰ ELMONDTAM AZ OKOKAT ÉS A HŐMÉRSEKLETNEK MEGFELELŐEN AZ ÉRTÉKEKET ÍRTAM A HUMÁNMETEORÓGIÁROL IS

MINIMUM

MAXIMUM

ÁTLAG

ÖLTÖZKÖDÉSÜNK AZ ÉGHAJLANTAK MEGFELELŐEN ATTÓL FÜGGŐEN VÁLOGASSUK ÖSSZE RUHATÁRUNKAT CIPRUSI LÁTOGATÁSUNKRA, HOGY MELYIK HÓNAPBAN ÉRKEZÜNK ÉS MENNYI IDŐT MARADUNK. ÁPRILISBAN ÉS MÁJUSBAN A NAPPALOK KELLEMESEN MELEGEK, DE AZ ÉJSZAKÁK MÉG HŰVÖSEK LEHETNEK. ILYENKOR TAVASZI ÉS NYÁRI RUHÁZATOT HOZZUNK, HOSSZÚ UJJÚ FELSŐ VAGY KÖNNYŰ DZSEKI AJÁNLOTT. JÚNIUSTÓL AUGUSZTUS VÉGÉIG NAGYON KÖNNYŰ NYÁRI RUHÁZAT SZÜKSÉGES. SZEPTEMBERTŐL OKTÓBERIG EGYARÁNT LEHETNEK MELEG NAPPALOK ÉS HŰVÖS ESTÉK. OKTÓBERRE KÖNNYŰ NAPPALI VISELET, AZ ESTÉKRE PEDIG HOSSZÚ UJJÚ FELSŐ JAVASOLT. NOVEMBER KELLEMES NAPJAIT EGY PULÓVERBEN VAGY VÉKONY DZSEKIBEN ÉLVEZHETJÜK.

MEGLEHETŐSEN SZÁRAZ VOLT AZ IDEI TAVASZ ELSŐ FELE. A CSAPADÉKSZEGÉNY IDŐJÁRÁS KEDVEZETT A GYÜMÖLCSFÁK VIRÁGZÁSÁNAK A ZÖLDSÉG KULTÚRÁK AZONBAN MEGSZENVEDTÉK A SZÁRAZSÁGOT. A VEGETÁCIÓ SZÁMÁRA EZÉRT KÜLÖNÖSEN FONTOS LESZ MIKÉNT ALAKUL A HÓNAP FOLYAMÁN A VÍZELLÁTOTTSÁG. A MÁJUSI ESŐ MINDIG NAGY JELENTŐSÉGŰ VOLT, HAZÁNK KLIMATIKUS VISZONYAI MELLETT, HISZEN MINT A NÉPI MONDÁS IS TARTJA ”A MÁJUSI ESŐ ARANYAT ÉR”.

NEMCSAK A CSAPADÉK MENNYISÉGI ELOSZLÁSA KULCSFONTOSSÁGÚ A HÓNAP SORÁN, HANEM A MINIMUM HŐMÉRSÉKLETEK ALAKULÁSA IS NAGY JELENTŐSÉGŰ. ÉGHAJLATILAG UGYANIS AZ ÉVNEK EBBEN A SZAKÁBAN MÉG ELŐFORDULHAT FAGY. ENNEK KATASZTROFÁLIS HATÁSA LEHET MIND A GYÜMÖLCS, MIND PEDIG AZÖLDSÉGTERMESZTÉSRE. MÁJUS HÓNAPHOZ KAPCSOLHATÓ UGYANIS EGY NÉPIESIDŐJÁRÁSI SZABÁLY, MISZERINT A „FAGYOSSZENTEK” IDEJÉN, PONGRÁC, SZERVÁC, BONIFÁC ÉS ORBÁN NAPJÁN, TALAJ MENTI FAGYOK VÁRHATÓK. GYÜMÖLCSZÖLDSÉGIDŐJÁRÁS

A „FAGYOSSZENTEK”-HEZ FŰZŐDŐ IDŐJÁRÁSI JELENSÉGET EURÓPA- SZERTE, RÉGRŐL ISMERIK. NÉZZÜK MEG, HOGY MIT MUTAT A STATISZTIKA. AZ ELMÚLT 50 ÉV MÉRÉSI ADATSORA ALAPJÁN, AZT ÁLLAPÍTHATJUK MEG, HOGY MÁJUS 3-ÁN TÍMEA, IRMA, VALAMINT MÁJUS 4-ÉN MÓNIKA, FLÓRIÁN NAPJÁN SZÁMÍTHATUNK (15%-OS VALÓSZÍNŰSÉGGEL) TALAJ MENTI FAGYOK KIALAKULÁSÁRA A SÍKVIDÉKI TERÜLETEKEN. A VALÓDI „FAGYOSSZENTEK” NAPJÁN KIALAKULÓ FAGYNAK AZ ÉGHAJLATI VALÓSZÍNŰSÉGE, A KORÁBBAN EMLÍTETT KÉT NAPHOZ VISZONYÍTVA, LÉNYEGESEN KISEBB ( 3-9%). HELYESEBB LENNE TEHÁT, A „FAGYOSSZENTEK” NEVEIT ZSIGMONDRA, TÍMEÁRA, VAGY MÓNIKÁRA VÁLTOZTATNI. ORBÁN A KÉSŐI „FAGYOSSZENT” MÁJUS 25- ÉN, EZEN A NAPON MÉG SZINTÉN SZÁMÍTHATUNK, IGAZ CSUPÁN 6%- OS VALÓSZÍNŰSÉGGEL, TALAJ MENTI FAGYOK KIALAKULÁSÁRA.VIDÉK Néhány fagyosszent

THE END REMELEM TETSZETT A BEMUTATÓM ÉS NÉHÁNY KÜLÖLLEGESSÉGGEL SZOLGÁLHATTAM AZ OLVASÓKNAK VIGYÁZZANAK EGÉSZSÉGÜKRE !!! Készitette Horn Mairin XI. A-s tanuló