A szoftver, szoftvertípusok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BIOS A BIOS mozaikszó, a Basic Input/Output System rövidítése, magyar fordításban alapvető ki- és bemeneti rendszerként szokták emlegetni.
Advertisements

Autonóm mérésadatgyűjtő és telemetriai rendszer
A számítógép felépítése
Operációs rendszerek. Szoftver: Számítógépeken futtatható programok és a hozzájuk tartozó leírások, dokumentumok. Program: A számítógép számára értelmezhető.
Az operációs rendszer.
Fajfrik Dóra tanárjelölt munkája alapján
OPERÁCIÓS RENDSZER. Az operációs rendszer egy olyan programozási rendszer, amely a számítógépes rendszerben a programok végrehajtását vezérli, így pl.
A számítógép alapegységei
Belső memóriák tipusai
A szoftver.
Készítette: Pető László
Operációs rendszerek Microsoft Windows XP.
Az operációs rendszerek
Központi feldolgozó egység (CPU)
A szoftver A szoftver fogalma Szoftvertipusok Operációs rendszerek
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
SOFTWARE.
Programrendszer 2. Erőforrás – erőforrás elosztás 3. Indítja és ütemezi a programokat 4. kommunikáció 2 Takács Béla.
INTERNET.
Számítógépes üzemmódok
A számítógép felépítése
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
Az operációs rendszereK
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
A számítógép elindítása
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
1.4. Fordítás, szerkesztés, az objektumkönyvtár használata.
MŰSZAKI SZAKTERÜLET INFORMATIKA SZAKMACSOPORT
IKT struktúra.
Térképészet Szoftvertípusok Zentai László
15. óra A Windows XP alapjai
A számítógép elvi felépítése
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Szoftverek.
Az operációs rendszer feladata. 1. Az operációs rendszer fogalma: A számítógépek alkalmazhatóságának rugalmasságát a gépen megvalósított, futtatható szoftverek.
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
European Computer Driving Licence
Szoftverek.
HARDVER IT ALAPFOGALMAK. NEUMANN-ELVŰ SZÁMÍTÓGÉPEK FELÉPÍTÉSE Központi feldolgozó egység Háttértárolók Adatbeviteli eszközök (Input) Operatív tár (Memória)
Az operációs rendszer feladata
5. osztály Háttértárolók
Programozás, programtervezés
Software - Ismeretek Avagy mitől megy a Hardware.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
A számítógép feladatai és felépítése
Mi a logisztikai szimuláció? Egy logisztikai rendszer szereplői... Gyártás Raktározás Rendelés.
1 A számítógépek felépítése jellemzői, működése. 2 A számítógép feladata Az adatok Bevitele Tárolása Feldolgozása Kivitele (eredmény megjelenítése)
Szoftverek fajtái, rendszer- és felhasználói szoftverek
BIOS Őze Norbert 9.c.
Operációs rendszerek Fogalommeghatározás. Az operációs rendszer fogalma ???
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Programok készítése és futtatása. Integrált fejlesztői környezet (IDE) tartalmaz:  szövegszerkesztőt a program forráskódjának szerkesztésére,  fordítóprogramot.
IKT A PEDAGÓGIÁBAN 1 Készítette: dr. Létray Zoltán.
Számítógépes alapismeretek
Információtechnológiai alapismeretek
Készítette: Pető László
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
Operációs rendszerek.
A Linux operációs rendszer
Avagy mitől megy a Hardware
Az operációs rendszerek
Hálózati struktúrák, jogosultságok
A számítógép feladatai és felépítése
MRP számítás.
Előadás másolata:

A szoftver, szoftvertípusok Szoftver: a programok neve Szoftvertípusok: BIOS (Basic Input Output System) ROM-ban Operációs rendszerek Alkalmazói szoftverek Fejlesztői szoftverek

A BIOS és az OPERÁCIÓS RENDSZER BIOS: alap be- és kiviteli funkciókat ellátó szoftver, feladata: a gép egységeinek ellenőrzése, az alapfunkciók irányítása OPERÁCIÓS RENDSZEREK: kapcsolat gép és felhasználója között Alapfeladatai: gépi erőforrások kezelése,programok működtetése, a feladatok ütemezése, adatok kezelése és átvitele, párbeszédes kapcsolat gép és kezelője között, programok adatok biztonságos tárolása, működési zavarok jelzése, kezelése

Az alkalmazói szoftverek Speciális feladatok megoldására, a felhasználó munkájának megkönnyítésére Fontosabb alkalmazási területei: szövegszerkesztés, feldolgozás, kiadványszerkesztés, adatbázis-kezelés, döntéselőkészítés, táblázatkezelés, információ grafikus megjelenítése (OFFICE-csomag) Témakörök: számítógéppel támogatott tervezés, gyártás, raktározás, számítógéppel támogatott oktatás és szimuláció, szórakozás, játék, számítógépek szoftveres karbantartása (töredezettség mentesítése, helyreállítás)

Fejlesztői szoftverek Programozási nyelvek: ezekkel programok írhatók, fejleszthetők Fejlesztői környezet: kód írása = forráskód Első futtatás: forráskód CPU tárgykód Futtatás Fordító Értelmező Futtatható program