2008.12.08. Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adó és illeték változások 2012-ben
Advertisements

1 Adó és illeték változások 2012-ben. MERIVA LPG Termékismertető Opel Hungary 2.
A közlekedési igazgatás aktuális jogszabályváltozásai május 17.
A pártfogó felügyelet lényege A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzését, irányítását, a társadalomba beilleszkedésük.
OBJEKTÍV FELELÖSSÉG- ZÉRÓ TOLERANCIA
Kiemelt Ügyek Igazgatósága
A z é r t é k e s í t ő e g y n a p j a Integrált Handheld Rendszer RÉVRÉV.
A vagyon elleni bűncselekmények nyomozása I.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
2013. október 3. Tájékoztató Győr város villamos energia ellátási rendszerének helyzetéről, fejlesztésekről, korszerűsítésekről.
A következő 3 percben kiderül, hogy mennyire vagy otthon vagy a hétköznapi jogi dolgokban. Kattints! Hétköznapi Jogi Teszt.
Gázpalack lopások márciusában észlelte hatóságunk, hogy kisboltoknál, vegyeskereskedéseknél üzemeltetett gázcsere telepek sérelmére.
Bírálati szempontrendszer a a kormányzati szervek egységes tankolási rendszerének évi eljárásában Bírálati részszempontok: –Ajánlati ár 70-es súlyszámmal.
Fókuszban az üzemanyagköltségek
Magyar Fuvarozói Fórum november 22. És minket mi hajt? Vicze Anikó MOL Magyarország Kártyamenedzsment vezető.
Kosch Tamás okl. közgazdász, üzletfejlesztési vezető Szolnoki Gazdasági Napok szeptember 11. A beruházás megvalósulása Logisztikai Központ.
Szja-változások Karácsony Imréné szakállamtitkár Pénzügyminisztérium december 3.
Önkormányzati Pénzügy „Változások”-2010 Budapest
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
A kapcsolattartás szabályozása
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Statisztika Érettségi feladatok
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
A SuperShop kártya sikere – mitől jó egy jó kártya? Nemcsics Róbert
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság
A számítógépes bűnözés
Az egyes kábítószerek csekély és jelentős mennyisége Kábítószer neve Csekély mennyiség Jelentős mennyiség THC1 g alatt20 g felett Amphetamin0,5 g alatt10.
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Ifjúkori bűnözés, áldozattá válás
SZABÁLYSÉRTÉS DR SZALAI ERZSÉBET 2014.IV..
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja 1 Mediációs kutatás Összefoglaló OBmB, november – a közvetítői.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
A készpénz és más eszközök használata
Térfigyelő rendszer Baján
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Számlaösszesítők használata
M0 útgyűrű déli szektor bővítése
4. számú főút Debrecen elkerülő szakasz
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Bankkártya- visszaélés én 01:34 órakor az OTP biztonsági ügyeletese telefonon tett bejelentést, hogy a Győr Teleki utca 51.
Lakossági fórum szeptember 15. Szentendre HÉV végállomás és térsége szabályozási terve Szentendre Egres út alatti 2. számú fejlesztési terület (Tegez.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre ÁNTSZ-engedélye van, amit az üzlet működését engedélyező.
Alkohollal a csúcsra Kaszab István Szuro-Trade cégcsoport Környezettudatos közlekedés roadshow 2012.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
HÁLÓZATRA VISSZATÁPLÁLÓ NAPELEMES RENDSZEREK MAGYARORSZÁGON
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
Sajtótájékoztató
SZPONZORÁLT KÉRDŐÍV TÉMA: ADÓKEDVEZMÉNYEK TÁMOGATÓI AJÁNLAT október 06.
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
XVII. ker. Rendőrkapitányság
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
A klímaváltozás káros hatásainak megelőzése, előrejelzése és csökkentése az agrár-élelmiszertermelési vertikumban Konzorciumi záróértekezlet. Gödöllő,
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
HATÁRON ÁTNYÚLÓ ELLÁTÁSOK NÓGRÁD MEGYÉBEN A ÉVBEN Debrecen, április 23.
Bűnmegelőzési módszerek a növekvő migráció tükrében Kiss Tibor rendőr főhadnagy Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály.
1Koncz judit G/GQ-C ISO9000 FÓRUM Egyesület Szakmai nap (szerda). 10:00Érkezés a Látogató Központhoz (Főporta) 10:15Beléptetés.
VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI BESZÁMOLÓJA
Beszámoló a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság évi munkájáról
A részletfizetés tranzakcióról általánosságban
Előadás másolata:

Sikkasztás A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette miatt, az Audi Hungária Motor Kft. feljelentése alapján: az ismeretlen tettesek és közötti időben, Győrött, az M1-es autópálya Arrabona pihenő üzemanyagtöltő állomásain 3 db tankoló-kártyájukkal jogosulatlanul visszaéltek. A bűncselekménnyel okozott kár: Ft.

Sikkasztás Több, a benzinkúton dolgozó személy tankolt a kútnál álló gépkocsikba és az azokban elhelyezett kannákba. A tankolások egy bójával lezárt kútnál történtek, majd a tankolás után a fizetetlen tankolást jelző – a benzinkút ajtaja felett elhelyezett – ledes kijelzőn a kút jelzése kialudt, anélkül, hogy a shopban valaki fizetett volna. A sértett által lekérdezésre kerülő adatok alapján az általunk tapasztalt tankolások mindegyikét a hiányzó tankoló-kártyákkal egyenlítették ki.

Sikkasztás

A benzinkút területén, a shop részlegben, az öltözőkben, illetve a személyzet által használt gépjárművekben végrehajtott kutatás során lefoglalásra került 2 db, az Audi által használt, az Audi Motor Hungary Kft. tulajdonát képező OMW tankoló-kártya. A fenti tankoló-kártyák mellett vevői bizonylatok és a bizonylatokban Ft készpénz került lefoglalásra. Továbbá a benzinkút kasszája alatti szekrényből lefoglalásra került 120 db Audi Hungary Motor Kft. nevére szóló vevői bizonylat. Valamint a parkolóban lefoglalásra került az Sz. István tulajdonát képező személygépkocsiból 3x20 liter gázolajjal, illetve 3x20 liter benzinnel teli üzemanyagkanna.

Sikkasztás T-K. Ferenc elmondása alapján kb. 5 millió forintot kapott ezalatt az egy év alatt a tankolásokból, amit teljes egészében eljátszott.

A jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás büntetési tétele 2-8 évig tartó szabadságvesztés. A jelentős értékre elkövetett visszaélés készpénz- helyettesítő fizetési eszközzel bűncselekmény büntetési tétele, ha azt üzletszerűen követték el 2-8 évig tartó szabadságvesztés.

Köszönöm a figyelmet!