előadó: Tóth Béla, ügyvezető

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
S ZOFTVERSZOLGÁLTATÁSOK : B ILINCS VAGY S ZABADULÁS ? Zsoldos Sándor IPR-Insights Consulting & Research.
Advertisements

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Elektronikus Fizetés megvalósítása
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
A vevői igényekre formált informatikai innováció
Verfasser · weitere Angaben
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Hol szökik a hatékonyság
A fogyatékosok szakképzése, a szakképzés fogyatékossága.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
A partnerközpontú intézmények plusz anyagi forrásai a kompetencia alapú oktatás vonatkozásában Előadó: Danyi Gyula.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Albert Einstein idézetek.
“13 tanács egy életre".
Változók és változatlanok Változók:Változók: Új (vagy első) hálózat Új (vagy első) termék MunkatársakTermékfelhasználók Változatlanok: Azok a törvényszerűségek,
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
Készítette: Magyar Orsolya
Albert Einstein idézetek.
Szent Teréz rózsakertje
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/12 C++ programozási nyelv Gyakorlat - 8. hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
Nemzetközi informatikai projekt módszertan gyakorlati alkalmazása
A CRM bevezetési projektek sajátosságai
Szeretettel köszöntöm az Etikus cégek üzleti fórumán megjelenteket!
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
A sörétes pisztolytól a távcsöves puskáig Hirdetői módszerek a szakmédiumokban Biró István és Szigetvári József.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
13 tanács egy életre.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
GYÉMÁNT ÉS ARANY.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
PROJEKT CONTROLLING RENDSZER
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Szerviz modul Ismertető. Cégismertető Magyarország vezető kárrendezési rendszerének szállítója Tíz éves szakmai tapasztalat Partnerei kapcsolatban állunk.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
Tanuljunk az IKIR-ből! Eredmények, tapasztalatok, lehetőségek
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
? ? ? ? ? Molnár Ferenc Milyen a jó informatikai háttér az ügyfélkezeléshez, ügyfél- információhoz? A jó CRM nélkülözhetetlen.
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Dr. Rácz Jenő ÖNKORMÁNYZATI EGÉSZSÉGÜGYI NAPOK BUDAPEST FEBRUÁR 24.
LEADER pályázatok rendelettervezetével kapcsolatos véleményezés legfontosabb pontjai.
RETURN ON SUSTAINABILITY C2: Internal Use Classified on: 03/10/2010 Owner: zsolt.egewarth Társasházi fejlesztések projekt menedzsmentje Mórotz Attila üzletfejlesztő.
1. FELKÉSZÜLÉS Ami elromolhat, el is romlik Reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra!
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
Train the Trainer Trénerek: Eva Jambor, Johannes Lindner Időpont: péntek vasárnap Helyszín: Budapest, Magyarország.
Nagyvállalati dokumentumkezelés 2. Fejér Gábor PYLON KFT DMS megoldás nyílt forráskódú környezetben – az XDocs rendszer.
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
Elektronikus dokumentumkezelés
Folyamatmanagement eszközök hódítása Teremts rendet a káoszból PPM-el
csodálatos festményei , és okos gondolatok az ÉLETRŐL.
Kommunikációs kampánytervezés
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Elvárások és a realitás egy agilis pilot projektben a tanácsadó szemszögéből agilitas.hu | Copyright © 2013 Agile Coaching Kft. |
Őszintén a dokumentumkezelésről
“13 tanács egy életre".
13 tanács egy életre.
Biztonság és GDPR kancellar.hu
Előadás másolata:

előadó: Tóth Béla, ügyvezető Miért figyeljünk oda a szólásmondásokra informatikai rendszerek bevezetése során. Prince,PMBOK és a JPÉ előadó: Tóth Béla, ügyvezető T&M

20 ÉV TAPASZTALAT TÜKRE CITIBANK, TAKINFO Care All, rEVOLUTION, T&M Időnként hátra kell lépni, hogy nagyobbat lehessen előre ugrani 20 ÉV TAPASZTALAT TÜKRE CITIBANK, TAKINFO Számlavezető rendszer cseréje Kazahsztán,Ukrajna, Izrael bankalapítás 32 országos Roll-out 54 adattárház 164 állásos Call Center Indiai, Lengyel Datacenter átvilágítása Care All, rEVOLUTION, T&M MÁV-Start követelés behajtás, panaszkezelés MOL 6 ország 8 projekt GYEMSZI 113 kórház kötváll nyilvántartás Belváros Lipótváros, kötváll, feladatkiosztás Prímagáz, Brokernet, Dreher, Nestlé Dunatakarék, Szigetvár takarék Somogytakarék,Fókusz Takarékszövetkezet 20 éve körzeti orvos rendszer Egy előnye volt nem lettem katona © Care All Kft.

3 Lassan járj tovább érsz Mindenki maga tudja hol szorít a cipő IGÉNYEK MEGFOGALMAZÁSA 1 Néha a kevesebb TÖBB Csillagromboló helyett a talicska is megfelelő. Amely lyukat bedughatsz a kisujjaddal ne dugd azt az öklöddel. 2 Fúróval nyúzza a lovat Buzz wordok alapján választunk rendszert, és nem üzleti igény alapján (CRM, ERP, DMS, workflow, iratkezelés, dokumentum kezelés, BI stb.) 3 Lassan járj tovább érsz Takarékbank és minden amire gondolok Projekt 100 millióval került többe és 2 évvel hosszabb időt vett igénybe Big challange good luck Common tiger u can do it 6 hónapnál hosszabb projekt sikere kétséges. Szakaszolj 3-4 hónapos mini projektekre. © Care All Kft.

1 Ígéret szép szó ha megtartják úgy jó Hatalmasabb a példa a szónál BESZERZÉS, TERMÉKVÁLASZTÁS 1 Ígéret szép szó ha megtartják úgy jó Beszerzésnél érdemes a szállítóval megvalósítást ellenőriztetni ”Proof of concept”. 2 Kockázat nélkül nincs győzelem Apple óta változott a világ. Mindenki kész megoldást vár el, csak működő rendszer esetén történik elszámolás. 3 Okos ember más kárán tanul Citibank minden évben biztonsági audit volt Mégis 500e dollárnak lába kélt SWIFT Ipari forradalom Apple LFU 3800 fő, CC Jó ha szállító hozza legjobb üzleti gyakorlatot, és nem a megrendelőtől várja azt. © Care All Kft.

2 Minden szentnek maga felé hajlik a keze Mindenki olyan ágyba fekszik amit vetett magának FELMÉRÉS, SPECIFIKÁCIÓ 1 Ne csak nézz, LÁSS is Középvezetők igénye Munkatársak igénye Igények felmérésekor senki nem vizsgálja annak szükségességét és költségét. 2 Minden szentnek maga felé hajlik a keze Tanácsadók javaslata Mindenkinek a saját problémája a legfontosabb. Központilag kell az igényeket rendszerezni és elbírálni, mielőtt specifikáció lesz belőle. Felsővezetés álma 3 Aki sokat markol, keveset fog Önkormányzat, államigazgatás Amikor elkezdtük felmérni a rendszereket Akkor a kiadmányozást átjavítottuk kiadmányozásra Szignálás alatt szignozást értett Feladatkiosztás CRM mindenki azt hiszi, hogy a rendszer oldja meg pedig ez vezető 1000 fő Pnt vezet Önkormányzat:Csipkés terítő Túl sok elvárás sikertelenné teszi a projektet © Care All Kft.

1 Közös lónak túros a háta Aki bottal köszön annak doronggal felelnek BEVEZETÉS, PROJEKTVEZETÉS 1 Közös lónak túros a háta Nincs közös feladat. Mindent előre mérhetővé kell tenni. 2 Addig üsd a vasat, amíg meleg Minél többet áll a projekt, annál biztosabb a kudarc. Idővel minden projekt elveszti a szükségességét és értelmét. 3 Minden érv közül a tekintélyen alapuló a leggyengébb. Nem szabad megrendelőként visszaélni a szállító jóindulatával. © Care All Kft.

1 Aki tanít, az kétszeresen tanul Egyik nap a másiknak a tanítványa KÉPZÉS ÉS OKTATÁS 1 Aki tanít, az kétszeresen tanul „Train the trainer” ami működik. Így lesz szervezeten belül szakértelem. 2 Ki-ki amint tanulta a táncot úgy járja Bevezető oktassa a rendszert, mert ő ismeri felhasználók igényeit szokásait. 3 Nem lehet az ember mindjárt mesterré Wiki pedia wordpress, MÁVm100 emberből 50 gépet sem használt Elfelejtették, hogy van nemzetközi utas Folyamatos, ismételt képzés. Oktatási tematika, oktatási videok. Folyamatosan kell az oktatási anyagokat fejleszteni. © Care All Kft.

a sikeres informatikai projekteket. Népi bölcsességek és JPÉ* segíti legjobban a sikeres informatikai projekteket. Jól végzett munka után édes a pihenés *JPÉ: Józan Paraszti Ész