MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY...... SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének- támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Turizmuspolitika Turizmus irányítási eszközei: Turizmuspolitika
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az Alaptörvény és a közpénzügyek az önkormányzatok szemszögéből
1 …mert mindenki fogyasztó ! Tájékoztató kampány a Közép- dunántúli Régióban TAMOP /2 KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A projekt az Európai Unió támogatásával,
Közigazgatási alapismeretek
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Új fejezetek a vajdasági ifjúságpolitika történetében Eszményektől a kompetenciák felé IV. Ifjúság, ifjúságügy – új kihívások Magyarországon és Európában.
DUNATÁJ Egyesülés Nyugat-Bácska fejlesztéséért Készítette: Pelt Ilona
Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A közérdekű bejelentők védelmére vonatkozó új szabályozás Budapest, január 18. Dr. Klotz Péter antikorrupciós szakértő Közigazgatás-fejlesztési és.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Európai Parlament kontra az Európai Közösségek Tanácsa és az Európai Közösségek Bizottsága C-181/91. és C-248/91.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Dr. Baranovszky György Budapest, Ki hogyan élte meg az elmúlt egy évet a fogyasztóvédelem területén?
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
A Magyar Köztársaság kormánya
Munkahelyi egészség és biztonság
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Jánoshalmi Kistérségi Tanács
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Miskolci Járási Hivatal
Iskolai egyesületeket és iskolákat jelenleg foglalkoztató kérdések Európában Budapest, Hungary , 8 and 9 May
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Előadás másolata:

MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz

ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...

KIK A SZERBIAI FIATALOK? A)Mindenki, aki 18 évnél idősebb és 30 évnél fiatalabb B)Mindenki, aki még mindig a szüleitől függ, kortól függetlenül C)A 15 és 30 év közötti fiatalok

A HELYES VÁLASZ:

“Az ifjúság azokat a fiatalokat öleli fel, akik betöltötték a 15-ik életévüket, s nem múltak el 30 évesek” (Szerbia fiatalokról szóló törvénye)

Hány fiatal él Szerbiában? A) másfél millió B) két millió C) az össz lakosság 20%-a C) az össz lakosság 25%-a D) sokkal többen élnek az országon kívül

A pontos válasz: A pontos válasz az A és a C!!!

Az ifjúságpolitika: a) az a politika, mellyel a fiatal politikusok foglalkoznak b) Törvények, előírások és tervezett tevékenységek rendszere, mellyel előírják a fiatalokkal való munkát egy országban

A törvény betűje: “Az ifjúságpolitika magában foglalja az állami szervek, intézmények, egyesületek és más szervezetek minden olyan intézkedését és aktivitását, mely a fiatalok helyzetének javítását szolgálja.” (Fiatalokról szóló törvény)

... Soroljatok fel legalább 4 olyan intézményt/szervezetet, amely ifjúságpolitikával foglalkozik...

Heheheheh.....

!!!! Ifjúsági és sportügyi minisztérium Tartományi ifjúsági és sportügyi titkárság Ifjúsági irodák Ifjúsági tanácsok Szerbiai fiatalok ernyőszervezete NAPOR – Ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek nemzeti szervezete Tanácsadók a fiatalok számára Civil szervezetek

Soroljatok fel legalább két olyan törvényt, amely a fiatalokkal foglalkozik...

A fiatalokról szóló törvény – pontosan meghatározza azokat az alapfogalmakat, melyek szükségesek az ifjúsági munkához Az önkéntességről szóló törvény – meghatározza mit nevezünk önkéntességnek, illetve mit nem, Szerbiában

A fiatalokról szóló törvényre jellemző, hogy: A) Ez a legtöbbször változtatott törvény B) A fiatalok felső korhatára jóval meghaladja a régió országaiban meghatározott felső korhatárt C) Egyáltalán nem tartalmaz büntetőjogi előírásokat D) Fiatalokkal foglalkozó fiatalok alkották meg E) Ez az egyik legunalmasabb jogi aktus Dušan Car ideje óta

A pontos válaszok:

Az ifjúsági munka...?

Szerbiai fiatalokról szóló törvény, 3. cikk,1. bekezdés, 4.: “Az ifjúsági munka magában foglalja az ifjúsági tevékenységek azon részét, melyet a fiatalokkal és a fiataloknak szerveznek meg, mely a nonformális oktatáson alapszik, a szabadidőn belül valósul meg, s melynek célja a fiatalok személyes és társadalmi fejlődése, összhangban saját szükségleteikkel, melyben önkéntesen vesznek részt”

Soroljatok fel legalább 4 olyan dokumentumot, mellyel meghatározzák és stratégiailag megtervezik a fiatalokkal való munkát...

STRATÉGIAI PIRAMIS május 9-én fogadták el. Magában foglal 11 általános stratégiai célt januárjában fogadták el. Magában foglalja: december 22-én fogadta el a zombori városi képviselő- testület. 6 prioritást lát elő, melynek keretében 44 konkrét tevékenységet terveznek meg A tartományi kormány fogadta el Október 14-én...Várat magára a tartományi képviselő- testület általi elfogadás. 9 területet ölel fel.

HELYI IFJÚSÁGI AKCIÓTERV: Egy tervszerűen kialakított dokumentum, melyet a városi képviselő-testület hoz meg Egy tervszerűen kialakított dokumentum a helyi ifjúsági irodák részére Szabályzat, mely magában foglalja a fiatalokra vonatkozó anyagi források kezelését

A helyes válasz:

A helyi ifjúsági iroda feladatai: A) hogy koncerteket szervezzen a fiatalok számára B) hogy kedvezményes vásárlást biztosítson a fiataloknak minden nagy bevásárlóközpontban C) hogy adminisztratív munkát végezzen a város által kiírt, fiatalokat érintő közhasznú pályázatai kapcsán(Fiatalokat érintő programok, helyi ifjúsági akcióterv kidolgozása) D) hogy önállóan hozza létre a helyi ifjúsági akciótervet E) hogy támogassa az ifjúsági szervezetek munkáját

A helyes válaszok: A C E

Az ifjúsági tanács feladata: A)Javaslatokat tenni a városi képviselő- testületnek B) Javaslatokat tenni a zombori ifjúsági irodának C) Fiatalokat érintő fontos kérdések megválaszolása, mint pl. kávézók működése D) Városi ifjúsági pályázatok kiírása és azok feltételeinek meghatározása

A helyes válaszok:

Az ifjúsági tanácsot a következők alkotják: Kizárólag politikai pártok Fiatal politikusok és civil szervezetek képviselői, akik fiatalokkal foglalkoznak Kizárólag középiskolai és egyetemi szervezetek

A HELYES VÁLASZ: A zombori IFJÚSÁGI TANÁCSOT 11 politikai, civil szervezeti és egyéb fiatalokkal foglalkozó szervezeti képviselő alkotja.

Zomborban összesen: A) fiatal él B) fiatal él C)Fogalmam sincs, a legutóbbi népszámlálási adatokat még nem dolgozták fel

A helyes válasz:

Köszönöm a figyelmet!!!