KÖNYVBEMUTATÓ A SZEGEDI ÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI DESZEGREGÁCIÓT TÁMOGATÓ HALLGATÓI MENTORPROGRAM ÖT ÉV TAPASZTALATAI (SZERK.: FEJES JÓZSEF BALÁZS ÉS SZŰCS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Advertisements

A Hallgatói Mentorprogram működése
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Kutatási terv.
TÁMOP 3.1.4/08/ Társadalmi Megújulási Operatív Program
„Hódmezővásárhelyi modell” Egy lehetséges válasz a 21
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A fejlesztés hatása a szervezetre
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
2007-es minőségügyi tevékenység BTK. A feladat Önértékelés készítése - szervezeti felépítés - oktatási és kutatási tevékenység személyi és infrastrukturális.
A gyakorlatvezető mentor
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP /2/B KMR PÁLYÁZAT
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
| | Tananyagfejlesztések fejlesztői szemmel Wagner Balázs MTA SZTAKI.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
A nevelési-oktatási program előzményei
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az Utónévkereső portál előzményei Raátz Judit raatz. mta
Ábrám Tibor Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Bilics Edit Projekt koordinátor május 12. Óvodai Szenzomotoros Integráció
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
2009. november 16. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 10. előadás.
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe Baráth Tibor SZTE Neveléstudományi Tanszék Közoktatási Vezetőképző Intézet Baráth Tibor SZTE.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Hatalom interdiszciplináris megközelítésben
Hatalom interdiszciplináris megközelítésben
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Kompetensek lettünk? június 27..
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
A Hallgatói Mentorprogram célkitűzései Fejes József Balázs tanársegéd, SZTE BTK Neveléstudományi Intézet fejlesztési vezető, EDUCOOP-projekt.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
AZ EREDMÉNYESEBB TANÁRKÉPZÉSÉRT
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
1 KÖNYVTÁROSOK NAPJA augusztus 31. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
A tanodákat érő kihívások Fejes József Balázs SZTE Neveléstudományi Intézet Motiváció Oktatási Egyesület.
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A második esély program - kutatás és fejlesztés Singer Péter Országos Közoktatási Intézet Iskolafejlesztési és Integrációs Központ június 17.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása TÁMOP B számú projekt Projektzáró rendezvénye.
TÁMOP F-14/1/KONV b. Pályaorientációs szolgáltatások alprogram Projektzáró rendezvény, Görög Márta.
TÁMOP A/1-11/1 Tananyag általános formai és tartalmi előírásai, valamint az önellenőrzés és teszt szerkesztési, publikálási lehetőségei a CooSpace-ben.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„GAZDASÁG ÉS KULTÚRA” ALKOTÓI PÁLYÁZAT Sápi Ákos.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Önfejlesztés és horizontális tanulás
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
3. osztályban.
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
Tájékoztató Az EFOP VAN HELYED
Előadás másolata:

KÖNYVBEMUTATÓ A SZEGEDI ÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI DESZEGREGÁCIÓT TÁMOGATÓ HALLGATÓI MENTORPROGRAM ÖT ÉV TAPASZTALATAI (SZERK.: FEJES JÓZSEF BALÁZS ÉS SZŰCS NORBERT)

A kötet szerzői Bereczky Krisztina Csempesz Péter Fejes József Balázs Kasik László Kelemen Valéria Kinyó László Molnár Gyöngyvér Németh Katalin Szűcs Norbert Tóth Edit

A kötet célja A deszegregációs lépések tervezése és lebonyolítása, a Hallgatói Mentorprogram működése, az intézkedések hatásainak nyomonkövetése, a hátránykompenzálás és a pedagógusjelöltek felkészítése során összegyűlt tapasztalatok és eredmények közreadása, a közvélemény és az oktatási rendszer szereplőinek tájékoztatása, megoldási módok felvázolása.

A kötet tartalmi egységei DESZEGREGÁCIÓ II. MENTORÁLÁS III. PEDAGÓGUSOK ÉS PEDAGÓGUSJELÖLTEK IV. TANULÓK

I. DESZEGREGÁCIÓ FEJES JÓZSEF BALÁZS: Miért van szükség deszegregációra? SZŰCS NORBERT – KELEMEN VALÉRIA: A szegedi deszegregációs intézkedés: egy gettóiskola megszüntetése SZŰCS NORBERT: A hódmezővásárhelyi deszegregációs intézkedés: az oktatási rendszer esélyegyenlőség-fókuszú komplex átszervezése TÓTH EDIT – MOLNÁR GYÖNGYVÉR: Az osztályok és az iskolák közötti különbségek változása egy évtized távlatában Hódmezővásárhelyen

II. MENTORÁLÁS FEJES JÓZSEF BALÁZS – KASIK LÁSZLÓ – KINYÓ LÁSZLÓ: Bevezetés a mentorálás kutatásába KELEMEN VALÉRIA – SZŰCS NORBERT – FEJES JÓZSEF BALÁZS – NÉMETH KATALIN – CSEMPESZ PÉTER: A Hallgatói Mentorprogram

III. PEDAGÓGUSOK ÉS PEDAGÓGUSJELÖLTEK BERECZKY KRISZTINA – FEJES JÓZSEF BALÁZS: Pedagógusok nézeteinek és tapasztalatainak vizsgálata egy deszegregációs intézkedéssel összefüggésben SZŰCS NORBERT: Szegedi lakosok és pedagógusok integrált oktatással kapcsolatos véleménye FEJES JÓZSEF BALÁZS – SZŰCS NORBERT: Pedagógusképzés és hátránykompenzálás

IV. TANULÓK CSEMPESZ PÉTER – FEJES JÓZSEF BALÁZS: A szegedi deszegregáció első éve az új intézményekbe áthelyezett tanulók nézőpontjából FEJES JÓZSEF BALÁZS: A mentorálás hatása a tanulási motivációra és a szövegértésre hátrányos helyzetű tanulók körében

Hasznosítási lehetőségek A jó gyakorlat hasznosítása Oktatáspolitikai haszon Pedagógusképzés gyakorlatának megújítása További kutatási célok, lehetőségek kijelölése

Elérhetőség Nyomtatott változat Elektronikus változat http://www.staff.u-szeged.hu/~fejesj/pdf/Fejes Szucs_Hallgatoi_Mentorprogram.pdf