HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP-1.3.1 – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Várakozások az eredmények tükrében,
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Esély Közalapítvány Regionális Forrásközpont 5000 Szolnok, Kossuth L. u. 2. ÍRISZ HEFOP A nők munkaerőpiacra való visszatérésének ösztönzése.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
A képzéssel egybekötött foglalkoztatási formák alkalmazhatósága egy roma foglalkoztatási program és egy működő HEFOP („Tanulással a munka reményében”)
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea.
„Kistérségi fejlesztések összehangolása, önkormányzati összefogás a Zselica kistérségben” Mohácsi Katalin Bányai Panoráma Egyesület portamenedzser Kaposvár,
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
Együtt a változásokért
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének kérdései „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

„Második esély” Roma nők munkaerőpiaci (re)integrácója Általános célkitűzések A nők tudatos felkészítése a munkába állásra. A nők tudatos felkészítése a munkába állásra. Esélyegyenlőség javítása a oktatás és elhelyezkedés területén. Esélyegyenlőség javítása a oktatás és elhelyezkedés területén. A női, illetve hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazásának elfogadtatása a munkaadókkal. A női, illetve hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazásának elfogadtatása a munkaadókkal. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

A program folyamata Alkalmas személyek kiválasztása Alkalmas személyek kiválasztása 20 fő roma származású, munkanélküli, szakmával nem rendelkező nő felvétele a projektbe, minimum az általános iskolai végzettség meglétével. 20 fő roma származású, munkanélküli, szakmával nem rendelkező nő felvétele a projektbe, minimum az általános iskolai végzettség meglétével. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

A munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztése. Közös reintegrációs, képessége- és személyiségfejlesztő tréning, kommunikáció fejlesztés, alkalmazkodás fejlesztés. Közös reintegrációs, képessége- és személyiségfejlesztő tréning, kommunikáció fejlesztés, alkalmazkodás fejlesztés. Megfelelő szakma kiválasztása a résztvevők számára. Megfelelő szakma kiválasztása a résztvevők számára. Megfelelő kompetenciák, tulajdonságok meglétével választhat a szakmák közül. Megfelelő kompetenciák, tulajdonságok meglétével választhat a szakmák közül. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

Szakképzés, szakmai gyakorlat. Gyakorlatorientált képzések, piacképes szakma szerzése. Gyakorlatorientált képzések, piacképes szakma szerzése. A képzési időszak 13 hónapot vett igénybe. A képzési időszak 13 hónapot vett igénybe. A résztvevők munkába állása: cél, hogy a képzésben résztvevők 40%-a kapjanak munkát, ez 8 főt jelent. A résztvevők munkába állása: cél, hogy a képzésben résztvevők 40%-a kapjanak munkát, ez 8 főt jelent. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

INDIKÁTOROK „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. MutatóCélérték Előző vizsgálat időpontjában A jelentés készítésének időpontjában érvényes (kumulált) értékek* összesférfinő Képzési programba bevont nők száma 20 fő18 fő - Tanácsadási programba bevont nők száma 20 fő18 fő - A képzési programot sikeresen elvégzett nők száma 18 fő16 fő - Tanácsadási programot elvégzett nők száma 20 fő18 fő - A programban részt vettek közül azok aránya, akik igénybe vették a kiegészítő szolgáltatást 25 %54 % - A munkához vagy más pozitív eredményhez jutott személyek száma 8 fő6 fő12 fő- Kiegészítő szolgáltatást igénybe vett nők száma 5 fő10 fő -

EREDMÉNYEK „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Tervezett cél/indikátor Állapot a vizsgálat időpontjában Vizsgálati időpont Százalékos teljesítés idő-paritáson 20 fő sikeres kiválasztása 20 fő (15 fő szociális gondozó, 5 fő pincér) % 20 fő képzésbe állítása 20 fő (15 fő szociális gondozó, 5 fő pincér) % 8 fő munkába áll, vagy pozitív hatás 12 fő meghaladja a tervezettet

Összegzés Elmondható, hogy a megvalósítással igazolt tervezés megfelelően hatékony, értékelésünk az – as skálán 95 %. Egyedüli negatív probléma, hogy a feladatok száma és időbelisége több személyt indokolt volna a kiegészítő szolgáltatásokra a projekt ezen időszakában. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” KONFERENCIA Pécs, szeptember A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja.