HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A 2013-14-es tanév eredményei.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy innováció nyomában
Advertisements

Kutatási eredmények Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ügyfelei között végzett telefonos közvéleménykutatásról 2008 Április.
Tutori tevékenység a gyakorlatban
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
A többfokozatú képzés kezelésének problémái a TVSZ-ben László Gyula.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Vélemények a tehetségről
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
DPR Intézkedési Terv időarányos megvalósítása az Illés Gyula Karon PTE IGYK.
Zsigmond Király Főiskola OTDK Társadalomtudományi Szekció versenye
Statisztika I. VI. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
DPR és egyetemi stratégia Diplomás Páyakövetés
Budapest, szeptember 22.1 A KÖVI képzései a hallgatói vélemények tükrében Baráth Tibor KÖVI igazgató KÖZOKTATÁSI VEZETŐKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET.
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
Statisztika Érettségi feladatok
E-learning alapú távoktatásos képzés
Hallgatói elégedettség mérésének előzetes eredményei Polgár J. Péter – Kovács Ernő.
Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet
ÖSSZEFOGLALÓ ELŐADÁS Dr Füst György.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
Egytényezős variancia-analízis
A Stratégia értékelése, visszacsatolása
Tanuló szervezet.
Az élettársi kapcsolatban élők házasságkötése - az értékek és beállítódások szerepe a párkapcsolatok (ki)alakulásában Spéder Zsolt Kapitány Balázs KSH.
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
RÉSZEKRE BONTOTT SOKASÁG VIZSGÁLATA
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.

New View Beszámoló a tanulókkal történt interjúról.
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
Szoftverfejlesztés az Informatikus Szakigazgatási Agrármérnök szakon Bakó Mária Várallyai László DE, Gazdaságtudományi Kar.
Statisztikai alapfogalmak
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Sajátos képzési igényű hallgatók számára nyújtott szociális szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetemen Horváth Hajnalka SZTE ETSZK IV. évf. Szociális munka.
A kombinációs táblák (sztochasztikus kapcsolatok) elemzése
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
A STATISZTIKA 1 TANTÁRGY EXCELLEL TÖRTÉNŐ TANÍTÁSÁNAK TAPASZTALATAI
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
A szellemi tulajdon védelme és menedzselése című projekt résztvevői értékelése.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
Pályakövetéses vizsgálat DPR konferencia, Veszprém márc. 11. A Pannon Egyetemen végzettek szakmai életútja – a kezdetek Formádi Katalin
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Egy hivatal tanulási szokásai NAGY LÉTSZÁMÚ KÉPZÉS NAPLÓÁLLOMÁNYAINAK ELEMZÉSE.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
Részekre bontott sokaság vizsgálata, gyakorló feladatok
Statisztika Érettségi feladatok
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Statisztika Érettségi feladatok
A nyelvhasználat értékelésének lehetősége
XXVI. Felvonó Konferencia kérdőív kiértékelés
Előadás másolata:

HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei

Kérjük, hogy iskolai osztályzatokkal értékelje ezt a KURZUST az alábbi szempontok szerint! szempontok„osztályzatok” 1 Milyennek ítéli az előadások színvonalát? Ön szerint felkészült-e az oktató? Mennyire érthető az előadás? A tankönyv illetve a jegyzet mennyire segíti a tananyag sikeres elsajátítását? A tananyaghoz kapcsolódóan milyen segédanyagot kapott az oktatótól? Mennyire érzi korszerűnek, napra-késznek az átadott tananyagot? : A MÉRŐESZKÖZ

A VÁLASZOK ÉS VÁLASZADÓK A 2013/14. TANÉVBEN ÖSSZESEN : 399 VÁLASZ; 43 TANÁRRA 56 KURZUSRA VONATKOZÓAN HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLAT A „NYERS” STATISZTIKA

ÖSSZESÍTETT EREDMÉNYEK

1. Milyennek ítéli az előadások színvonalát? Átlag: 4,64 Szignifikáns eltérések tapasztalhatóak valamennyi magyarázó változó (tantárgy, előadó és a hallgató tagozata szerint is) mentén. Elégedettebbek a levelező tagozatosok (4,77), mint a nappalisok (4,50), az eltérések egyes oktatók és tárgyak esetében is erősen szignifikánsak (P < 0,005), ugyanakkor a magas átlagérték mellett az eredmények megnyugtatóak.

2. Ön szerint felkészült-e az oktató? Átlag: 4,82 Az egyedülállóan magas érték mögött itt is jelentős, statisztikai értelemben szignifikáns eltérések mutatkoznak, amelyek egyértelműen eltérést mutatnak a tagozattal: a leginkább elégedettek az OKJ-s képzésben résztvevők, legkevésbé ismét a nappalisok. Az igazi eltéréseket az oktatók és a tárgyak mentén találtunk, amely eredményeket részint óvatosan kell kezelni az eltérő elemszámok és a tantárgyak közötti különbségek miatt, részint viszont alapja az oktatók munkája megítélésének. A vélemények elsöprő többsége szerint az oktatóink nagyon felkészültek.

3. Mennyire érthető az előadás? Átlag: 4,62 Megértési problémákról leginkább a nappali tagozatosok és a vegyes kurzusok résztvevői számoltak be, leginkább a levelezősök és az OKJ-s képzésre járók voltak ezzel elégedettek. Az eltérések erősen szignifikánsak a tantárgyak és az oktatók szerint is annak ellenére, hogy az abszolút értékek viszonylag kicsik. Több olyan oktatóink van, akinek az előadásának érthetőségével hallgatóink tökéletesen elégedettek, így csupán jeles „osztályzatot” kaptak.

4. A tankönyv, illetve a jegyzet mennyire segíti a tananyag sikeres elsajátítását? Átlag: 4,34 Valamennyi vizsgált tényező közül ez kapta a legalacsonyabb értéket. A kapott eredmények szerint a hallgatók igényelnék a középiskolában megszokott mértékű tankönyvi tananyag- támogatást, és ez fokozottan igaz az OKJ-s képzésben résztvevőkre, a levelező tagozatra járókra, illetve egyes tantárgyakra és oktatókra. Természetesen itt nagyok az eltérések, de ez így van rendjén.

5. A tananyaghoz kapcsolódóan milyen segédanyagot kapott az oktatótól? Átlag: 4,39 A tananyaghoz kapcsolódó segédanyagok mennyiségével és minőségével leginkább a levelező tagozatra járók elégedettek (4,59), legkevésbé az OKJ-s képzésben részesülők (3,60), illetve a nappalisok (4,21). A különböző kurzusok esetében nagyok az eltérések már abban a tekintetben is, hogy elméleti vagy gyakorlati jellegű tárgyról van-e szó, illetve azt tapasztaltuk, hogy ez a kérdés jelentős együttjárást mutat a tankönyvre vonatkozóval, illetve az oktató egyéb szempontú megítélésével. Így csupán kevesen adtak olyan választ egy-egy gyakorlati tárgy esetében, hogy az nem igényel segédanyagot.

Átlag: 4,73 Az olyan gyakorlati jellegű képzések esetén, mint amilyeneket a Főiskolánk folytat, ennek a kérdésnek és a rá kapott válaszoknak döntő jelentősége van. A tananyag korszerűségét a levelező tagozatosok látják leginkább, kevéssé a nappali tagozatosok, legkevésbé pedig az OKJ-s képzés résztvevői. Tantárgyak és oktatók szerinti összehasonlításban is nagyok az eltérések, ugyanakkor természetesen nem lenne igazságos, ha egy elméleti, alapozó és a tréning jellegű tárgyak összehasonlítását átlagok egyszerű egymás mellé tételével végeznénk el. 6. Mennyire érzi korszerűnek, naprakésznek az átadott tananyagot?

A HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA A JELEN VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI AZ ALÁBBI, MÁS VIZSGÁLATOKKAL VETHETŐEK ÖSSZE: 1.) KORÁBBI ÉVEK HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI MÉRÉSE; 2.) A DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER AKTÍV HALLGATÓI VIZSGÁLATAI; 3.) A DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER VÉGZETT HALLGATÓI VIZSGÁLATAI; 4.) MUNKÁLTATÓI VIZSGÁLATOK A DPR KERETÉBEN; 5.) OKTATÓI MÉLYINTERJÚK

A HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEINEK ÉRTÉKELÉSE 1.) A HALLGATÓINK NAGYOBB RÉSZT ELÉGEDETTEK A FŐISKOLÁNKON FOLYÓ OKTATÁSSAL; 2.) A MÉRT EREDMÉNYEK TEKINTETÉBEN NAGYOK AZ EGYÉNI ELTÉRÉSEK TAGOZATOK, TANTÁRGYAK ÉS OKTATÓK SZERINT IS, DE NINCS OLYAN ADAT, AMELY SZERINT AZONNALI BEAVATKOZÁSRA LENNE SZÜKSÉG ; 3.) VAN OLYAN TERÜLET, ILYEN A SZAKIRODALOM HASZNÁLATA, AHOL A HALLGATÓINKAT NAGYOBB ÖNÁLLÓSÁGRA ÉS KEZDEMÉNYEZÉSRE KELL BÍZTATNI!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!