VIII. Állatorvosi Kongresszus (Budapest, 2005-10-14)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Advertisements

1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A november 18-i workshop napirendje
EURÓPAI VESZÉLYESÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA BONN / GGVD – NÉMETORSZÁG (1) BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE – BTE.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Egységes egészségügyi információrendszer
Egészségpolitika.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
OFA Hálózat évi tevékenységei
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Új utakon a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség FAIRPRINT február 4. Hajdúszoboszló Dr. Peller Katalin.
LÁTLELET MAGÁN – JOGOSULT - HATÓSÁGI ÁLLATORVOS
Magyar Állatorvosi Kamara Célok és eredmények Kaposvár, február 01.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
Az állatorvosok és a 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Kamarai működés kettőssége Köztestület (Főtitkári hivatal szerepe a KET eljárásokban Érdekképviselet Választott tisztségviselők és testületek szerepe Főtitkári.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
EURÓPAI AUTÓSZERVIZEK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: ) Dr. Tóth Krisztina egyetemi docens GAZDASÁG- ÉS.
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
SZTE ÁOK Boros Mihály A szak- és továbbképzéssel kapcsolatos feladatok.
A szociális törvény várható változásai Dr. Felvinczi Katalin Budapest, július 11.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

VIII. Állatorvosi Kongresszus (Budapest, )

A Magyar Állatorvosi Kamara szakmai válasza a jelen kihívásaira Új, korszerű állatorvosi ellátást az állattartó telepekre

A kamara szakmai koncepciója A magán-állatorvosi szolgálat Szakmai kultúrájában megújulva A preventív feladatokra koncentrálva Lehetőleg team munkában dolgozva Folyamatosan elérhetően Együttműködően (termelővel, fogyasztóval, hatósággal) Elsődleges cél: az ember egészségvédelme Higiéniai csomag teljesítése január 1-től

A magán-állatorvos  Jól felkészült legyen (továbbképzés, specializálódás –CPD - LLL)  Alkalmazkodjon a piacgazdaság feltételeihez  Ehhez kell az egyértelmű jogi szabályozás  Az esélyegyenlőséget nyújtó objektív feltételrendszer  Teljesítménydíjas feladatfinanszírozás

A fogyasztó bízik az állatorvosban Ezt a bizalmat erősíteni kell

Mit kell tennünk? A magyar állategészségügyi szolgálat kialakítása közös ügyünk Az operativitás = Áll. Szolg. + Kamara Független hatósági szolgálat –objektív döntéshozatal Egzisztenciálisan nem kiszolgáltatott kamara –Jól szervezett alapellátás A két szakterület jó szakmai együttműködése Specializálódás

A kamarai cél A jövedelmező állattartás elősegítése, ehhez: –A telepi lehetőségek jó felmérése –A hatósági előírások teljesítése –Magas színvonalú ellátó állatorvosi munka A fogyasztói bizalom növelése –Nyomon-követhetőség Mindezzel a versenyképesség növelése

A közeljövő kamarai feladatai Felmérés a telepellátás jelen állapotáról Gyakorlatorientált továbbképzések szervezése –Szaktanfolyamok állatfajonként –Majd specialista képzés Állomány-egészségügyi program oktatása GVP (korszerű állatorvosi gyakorlat) az állatorvosnak A KÁTÉ telepekre adaptálása –HACCP (önellenőrző rendszer) –GVP –Nyomon-követhetőség A KÁTÉ rendszer hitelesítése

A közeljövő kamarai feladatai A készenléti ügyelet díjának a rendezése A kamarai törvény módosítása Még több szakmai támogatás a tagjainknak Új kiadványunk: Vetindex kézikönyv Készülő kiadvány: Terápiás útmutató A szakmaiság és az állatorvosok érdekvédelme

A közeljövő kamarai feladatai Elérni minden állatorvosnál az informatika használatát –A mai korszerű ellátás szerves része – elérhetőség kell az állatorvosoknak –Tanfolyamok már indultak –Kamarai honlap fejlesztése Közgazdasági ismeretek bővítése

A hatósági szolgálat és a magán- állatorvoslás kapcsolata Országosan egységes működés Kapcsolódási pont a kerület A végeken folyó munka meghatározó A magyar állatorvos alapképzettsége jó A lehetőséget az állami feladat ellátásra a feltételek megléte esetén, ha kéri, minden magán-állatorvos kapja meg Mulasztás esetén következetes szankció A feladatokra egyeztetett, országosan egységes teljesítménydíjazás

Az utóbbi eredmények Az állami szolgálat és a Kamara közötti együttműködési készség javult Létrehoztuk a Szakmai Kamarák Fórumát A köztársasági Elnök Úr fogadja a Fórum elnökét Az FVE-nek megbecsült tagjai vagyunk Ebútlevél, mikrochip – elektronikus nyilvántartás Specialista képzés (galamb, ló befejeződött) A társállatok ellátási színvonala már európai Két könyv kiadása, továbbiak készítése folyamatban Elektronikus állatorvosi nyilvántartó kártya előkészítése folyamatban van

Összefoglalva A Kamara céljai A szakmai színvonal kiegyensúlyozott és dinamikus javítása A szakmai érdekvédelem erősítése Eszközei Az igazságos feltételrendszer kialakítása A szakmaiság és a helyes jogalkalmazás képviselete Kamarai feladatátvétel és ebből a működés biztosítása Hatékonyabb szakmai támogatás a tagjainknak

Köszönöm a figyelmet! Szeretettel hívok mindenkit a II. Kaposvári Állat-egészségtani Napra Kaposvári Egyetem október 20.