Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika 2007-2013 Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Fogyasztóvédelem.
NAV ÁNTSZ OMMF Fogyasztóvédelem Jogszabályfigyelés
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Fogyasztóvédelem intézményrendszere
Merre tart a hazai fogyasztóvédelem?
Dr. Baranovszky György Budapest, Ki hogyan élte meg az elmúlt egy évet a fogyasztóvédelem területén?
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
A fogyasztói tanácsadás fontossága Civil szervezetek szerepe.
Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Vitaanyag június.
HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV ÖSZTÖNZŐ ESZKÖZÖK AZ NFH TEVÉKENYSÉGÉBEN Pintér István főigazgató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
Dr. Baranovszky György Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka a területfejlesztésben
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
Fogyasztóvédelem – legfrissebb jogszabályi változások
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Tanácsadást, szakmai tudást fejlesztő, segítő szolgáltatások, adatbázisok * Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Erős fogyasztóvédelem lépésről lépésre – eredmények és feladatok a Kormány közötti időszakra szóló fogyasztóvédelmi cselekvési programjának tükrében.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Fogyasztóvédelem: 2006 a rádöbbenés éve volt Koszorús László,
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
Erős fogyasztóvédelem lépésről lépésre – Változások és célkitűzések a fogyasztóvédelemben BÉKÉSCSABA Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető-helyettes.
A fogyasztóvédelmi felügyelőségek feladat-és hatásköreit megállapító legfontosabb jogszabályok -Fogyasztóvédelemről szóló törvény -Nemzeti Fogyasztóvédelmi.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Dr. Bienerth Gusztáv prezentációja 2016.december 12.
Fogyasztóvédelem.
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
A fogyasztóvédelem célja, 2011 tapasztalatainak tükrében
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium július 27.

Kormányszóvivői tájékoztató Új fogyasztóvédelmi politika A Kormány új fogyasztóvédelmi politikájának célja a fogyasztók biztonságának erősítése. Azt akarjuk, hogy a fogyasztóvédelem váljon társadalmi megrendeléssé, össztársadalmi üggyé. A társadalom érdekérvényesítő képességének növeléséhez a fogyasztóvédelem társadalmasítása és az állam szerepvállalásának megerősítése szükséges.

Kormányszóvivői tájékoztató I. A társadalom önvédelmének megerősítése A fogyasztóvédelem ereje nem a tiltásban, hanem a nyilvánosságban rejlik. I/1. A civil szervezetek szerepének erősítése, a fogyasztóvédelem társadalmasítása –Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Irodák országos hálózatba szervezése, jobb minőségű szolgáltatás (jogi segítségnyújtás, tanácsadás, tájékoztatás). –Békéltető testületek működésének további javítása –Fogyasztóvédelmi Tanács létrehozása – tripartit érdekegyeztetés (állami, civil és szakmai oldal). (Határidő: december 31.)

Kormányszóvivői tájékoztató I/2. A tudatos fogyasztói magatartás ösztönzése -A „Fogyasztóbarát termék”, „Fogyasztóbarát szolgáltatás” embléma bevezetése a pozitív magatartás ösztönzésére. (Határidő: december 31.) –A nyilvánosság szerepének erősítése (interneten közzétett listák a jogsértő, illetve a fogyasztóbarát szervezetekről, veszélyes termékekről) (Határidő: december 31.) –Tananyaggá válik a fogyasztóvédelem (2007. június 30-ig a Nemzeti Alaptantervbe beépült).

Kormányszóvivői tájékoztató II. Erős és hatékony állami szerepvállalás Célunk elsősorban nem a fogyasztót megkárosító cégek megfélemlítése, hanem a megkárosítás lehetőségeinek csökkentése Egységes fogyasztóvédelmi szervezet A közigazgatási hivataloktól a regionális felügyelőségek a főfelügyelőség közvetlen irányítása alá kerülnek. (Határidő: szeptember 1.) Jelenlegi 211 fős szervezet 486 főre bővül ( ). A jogsértéseket folyamatosan elkövető cégekkel szemben valódi, visszatartó erejű bírságolás, illetve büntetőjogi szankciók, kizárás az állami forrásokra vonatkozó pályázati kiírásokból.

Kormányszóvivői tájékoztató Erős és hatékony állami szerepvállalás Folyamatos, célzott, rugalmas és gyors ellenőrzések –a feketepiacokon és a nagy forgalmú üzletközpontokban, –kiemelt vizsgálatok: pl. élelmiszerek, vegyszerek, gyermekjátékok, pénzügyi, energiaipari szolgáltatások, a megszokottól eltérő kereskedelmi formák (csomagküldők, e-kereskedelem, utaztatással egybekötött termékértékesítés).

Kormányszóvivői tájékoztató Megtárgyalta és támogatja: az Országos Érdekegyeztető Tanács, valamint a Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Testület, melynek tagjai: –Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete –Magyar Fogyasztóvédelmi Egyesület –Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége –Magyarországi Biztosítottak és Fogyasztók Egyesülete –Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület –Társadalmi Unió –Tudatos Vásárlók Egyesülete –Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége –Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Társadalmi támogatottság

Kormányszóvivői tájékoztató További információk: Köszönöm a figyelmet!