ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Karakter kft. Bemutatása - történet Cégünk története 25 éves múltra tekint vissza, 1989 óta működik kft-ként, és jelenleg is Jász-Nagykun-Szolnok megye.
Felvételi tájékoztató
Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola
Irány a középszintű informatika érettségi
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Elérhetőségek Ábel Rezső Egyéni fogadóóra: hétfő, 5. óra
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Informatika tanításom
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
FELVÉTELI tájékoztató
 Moduláris képzési módszertan kidolgozása.  Hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódók szakképzésbe való bevonása.  Módszertan.
Távmunkások informatikai alapképzése
ECDL ELEKTRONIKUS HITELESSÉG, ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS MODUL
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Cisco Hálózati akadémia
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium Érettségi május-június.
Informatika Reményi Zoltán
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.
Miért jó az informatika a hallássérülteknek?
MŰSZAKI SZAKTERÜLET INFORMATIKA SZAKMACSOPORT
IKT struktúra.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
A telemedicinális szolgáltatások hazai és nemzetközi bevezetésének üzleti kérdései Mi működik? Miért nem működik? Mitől működik? Miletics Pál
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Felnőttoktatási tájékoztatója
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
Szülői értekezlet 9.Ny osztály
European Computer Driving Licence
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Miért a Közgáz? Iskolai ágazatok: 1.Általános közgazdasági ágazat + 1 év nyelvi előkészítővel Az első évben heti 15 órában tanítjuk az idegen nyelvet.
Tanfolyami kínálatunkból Számítástechnikai alapismeretek, 20 óra Szövegszerkesztés, 30 óra Táblázatkezelés, 36 óra Prezentációkészítés, 20 óra ECDL, 150.
Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Informatika érettségi Office 2007-tel Holczer József
Videotanar.hu. Kezdetek Csetényi Csaba – a projekt életre hívója 2013 Nemzeti alaptantervben meghatározott tudás 12 tantárgy Szakmai partner:
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Új tanulási módszerek az informatikában Lakosné Makár Erika 1
EUCIP konferencia október 20. Cséfalvay Katalin Fejlesztés (BUILD) modul.
Szülői értekezlet
Informatika - 1. alkalom szeptember 14. E1 előadó
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
Rákosi Szilvia, szakértő, NJSZT
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Kétszintű érettségi 2018 május
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Informatika munkaközösség
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
Előadás másolata:

ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris vizsgarendszer

Az ECDL moduljai IKT alapismeretek Operációs rendszerek Szövegszerkesztés Táblázatkezelés Adatbázis-kezelés Prezentáció Internet Webszerkesztés Képszerkesztés IKT alapismeretek Operációs rendszerek Szövegszerkesztés Táblázatkezelés Adatbázis-kezelés Prezentáció Internet Webszerkesztés Képszerkesztés

Legfontosabb lépések a bizonyítvány megszerzéséhez A vizsgakártya kiváltása (regisztráció) A vizsga sikeres letétele 3 éven belül, diákigazolvánnyal rendelkezőknek 4 év Minden vizsga 45 perc alatt, tetszőleges sorrendben tehető le A vizsgakártya leadása Költségek tényleges vizsgák esetén: 1. Regisztráció: 2. Modulonkénti vizsgadíj: Diákok: 5500 FT Diákok: 1800 Ft/modul Felnőttek: 7500 Ft Felnőttek: 3500 FT/modul

Milyen előny származhat az ECDL bizonyítvány megszerzéséből : A felsőoktatási intézmények beszámítják a a tantárgyi követelményekbe az ECDL-t ECDL vizsga belépő a jó informatika érettségihez. Az ECDL széles körű, megalapozott tudással felkészít a várható munkaerő-piaci kihívásokra. készségszintű ismereteket jelent, specializálható, azaz bármilyen hardver-, ill. szoftver-környezetében könnyűszerrel alkalmazható Az információs társadalom elvárásai alapján munkaerő-piaci esélyeket teremt

Jelentkezés módja: Információ: Berta Ildikó (0670/ ) honlaponwww.ecdl.hu VAGY az iskola titkárságán: 89/