A politikai bátorságról Az én generációmnak a szocializmus alatt volt ideje megtanulni hogy, igen, széllel szemben is lehet pisilni. Egy titka van: nem.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZERECSENY falu TV A Faluházban lehetőség van elhasználódott fényforrások tárolókban történő elhelyezésére. Az így keletkezett hulladékok olyan hulladékkezelő.
Advertisements

Belpolitika menü A Belpolitika alá 3 dolog tartozik. Hírszerzés Nemzetiségi politika Forradalom -Mindegyik részt a belpolitika menüből irányíthatjuk. -
A LEVEGŐ.
A változó NATO  2009-ben volt 60 éves  Hogyan tudott fennmaradni ennyi ideig?
1 Az adatvédelem új identitása World Wide Identity konferencia január 28. Dr. Jóri András.
Rizikó magatartások népegészségügyi és lokális közösségi hatásai, kompetenciák és kommunikáció (érvelés-film)
Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók.
Olcsóbb és több demokrácia! A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai az olcsóbb választásért.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
1.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Eldöntendő Az egészség egy prioritás, ami marginalizálódott? Vagy
Semmi nem állíthatja meg a forradalmat! a XXI. század Szocializmusa felé Úton.
Hogyan legyünk jó tanulók?
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
A magyar külpolitika céljai és kapcsolatai a két világháború között
Az évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról
Jó keresztény Ön? Ha igen, akkor minden bizonnyal Ön is teljes mértékben ELHISZI az alábbi sarkalatos igazságokat, vagyis ön szerint is:
TÁRSADALMUNK ÁTALAKULÁSA. MUNKÁS-ÉS PARASZTMOZGALAMAK
HAZÁNK A SZABADSÁGHARC LEVERÉSE UTÁN
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Egészségpolitika.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Csillagok, határok, magyarok Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszék Témavezető: Dr. Löffler Tibor tudományos munkatárs.
László Balázs Politika – mint az új generációk lehetősége OTDK, Budapest,
Népszavazási kérdések „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg- gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől.
Kincses Gy. ESKI 1/18 GLOBÁLIS ELVEK A JOBB EGÉSZSÉGÜGYÉRT A NERA tanulmány korreferátuma március Kincses Gyula Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézetet.
Kincses Gyula9/1 Zell am See május Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása,
Kócos kis szakértők voltunk... Dr. Budaházy EmilZell am See, május.
Mit gyógyít az információ? – Digitális esélyegyenlőség és egészség Surján György – Kincses Gyula ESKI eVITA Platform.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
A víz.
A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
A RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA FEJLŐDÉSE dr. Kósa Ádám Európai parlamenti képviselő és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke november.
Politikai és szociálgeográfia I.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
TRUEFOOD záró-konferencia április munkacsomag A hagyományos élelmiszerekkel és azok innovációjával kapcsolatos fogyasztói vélemények Margrethe.
A HATÓSÁG SZEREPE AZ ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁG MEGTEREMTÉSÉBEN Biztonságos élelmiszerlánc - GeoExpo Dr. Búza László Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Demográfiai válság: Hová tartasz Nógrád megye?
GfK Custom ResearchSugatagi Gábor - A magyar fogyasztó politikai preferenciái2010. február 17. Sugatagi Gábor : A magyar fogyasztó preferenciái a politikai.
Politikai tevékenységének bemutatása
Fogalmak propaganda nacionalizmus nemzeti önrendelkezés elve fasizmus
Kistérségek periódusra vonatkozó fejlesztési tervei 2006.
A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni.
A politikai bátorságról Az én generációmnak a szocializmus alatt volt ideje megtanulni hogy, igen, széllel szemben is lehet pisilni. Egy titka van: nem.
Fény azaz alagút végén Egy ember a kutyájával együtt halt meg. Az égbe érve, az arannyal kirakott úton mentek… Ismerős? Egy finom márványkert mellett.
Kulcsár László: A MULTIKULTÚRALTÁS SZOCIOLÓGIAI ÉS TÖRTÉNETI DIMENZIÓI – kutatási inspirációk - Sopron Nyugat Magyarországi Egyetem Benedek Elek.
ELTE IV. Környezettudomány 2007/2008 II.félév AKUSZTIKA és ZAJSZENNYEZÉS Energetika, áramlások, kontinuitási egyenletek. 7. (IV. 16) Összefüggések, levezetések.
SZERETETTEL KÖSZÖNTI ÖNT A ”Satur eleu” V. ISTVÁN ( ) KIVÁLTSÁG LEVELE.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Munkaszervezési ismeretek
OROSZ FORRADALMAK 1917.
Vízminőség-védelem Készítette: Kincses László. Milyen legyen az ivóvíz? Legyen a megfelelő… mennyiségben minőségben helyen Jogos minőségi elvárás még,
A jugoszláv szocializmus sajátosságai
Románia és az EU-s csatlakozás. Problémafelvetés Visszatekintés Rendszerváltás utáni gazdaságpolitika A csatlakozás folyamata A csatlakozás után.
A SZOVJET GAZDASÁGPOLITIKA
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
A kommunista diktatúrák
Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A.
AZ „ÚJ SZAKASZ” ÉS KUDARCA
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
XXX Részvénytársaság Gudics Éva Geva.
A szabadság hősei Magyarország története a forradalom idején
Lenin és a balzsamozás.
Előadás másolata:

A politikai bátorságról Az én generációmnak a szocializmus alatt volt ideje megtanulni hogy, igen, széllel szemben is lehet pisilni. Egy titka van: nem szabad kigombolni a sliccet. Kincses Gyula, 2007.

A politika igényessége Ne feledjétek: A politika soha nem magától hülye: mindig a mi (vélt) elvárásainknak kíván megfelelni.

Népszavazási kérdés „Egyetért-e Ön azzal, hogy miután a dihidrogénoxid a tüdőbe jutva súlyos károsodást okozhat, így a lakosság egészségi állapotának védelme érdekében azonnal be kell tiltani a magyarországi forgalmazását, és ezért az Országgyűlés alkosson erről törvényt” Dihidrogénoxid = H2O, azaz víz… Kincses Gyula, 2008.

Ma Lenin forradalommal jutott hatalomra. Sztálin belső puccsal, bozótharcos kabinetpolitikával került hatalomra. De Hitlert demokratikusan megválasztották. Kincses Gyula, 2009.