Készítette: Szili Norbert egyetemi hallgató

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az alapoktól a totál özvegységig
Advertisements

Az onkológiai betegek pszicho-szociális szükségleteinek felmérése
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Gazdasági Informatika Tanszék
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Intézményfejlesztési Terv
Hisztamin szerepe az elhízásban: génexpressziós vizsgálatok vad és hisztamin hiányos egereken O B E K O N Tamási Viola, Éder Katalin, Tölgyesi Gergely,
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Mini felderítő repülőgép készítése SolidWorks-szel
Fizika tanár szakos hallgatóknak
Környezettudatos fogyasztói magatartás – a zöld marketing perspektívái
1 Matematika oktatás mérnök és műszaki informatikai képzésekben Ráckeve, március 2-4. Moson Péter, BME, Matematika Intézet Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi.
Vizsgálati módszerek Közlekedési zaj mérésének alapelvei - közút
A ppt fájlokat a GTK honlapján…
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
Összefüggés vizsgálatok x átlag y átlag Y’ = a + bx.
Modellezés és szimuláció c. tantárgy Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Alkalmazott Matematikai Intézet Mechatronikai Mérnöki MSc 6. Modellezés.
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
Bányácski Sándor mezőgazdasági mérnök szak IV. évfolyam
Kultúra „harmadfokon” A harmadfokú képzésben részt vevő hallgatók viszonya a kultúrához Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem VI.
HELIKOPTER REPÜLÉS KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest,
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
Pannon Egyetem, Szervezési és Vezetési Tanszék
Magyar nyelvtanulók angol lexikai hangsúlyának akusztikai vizsgálata Nagy Judit SZTE Nyelvtudományi Doktori Iskola Angol Alkalmazott Nyelvészeti Program.
Egytényezős variancia-analízis
Matematikai statisztika Készítették: Miskoltzy Judit Sántha Szabina Szabó Brigitta Tóth Szabolcs Török Tamás Marketing Msc I. évf., I. félév, levelező.
AZ ELŐADÁS CÍME KÉSZÍTETTE: VEZETÉKNÉV Keresztnév KONZULENS:
Minőségbiztosítás az oktatásban - minőségértékelési eljárás
Az Ady tér geodéziai felmérése -
Levegő szerepe és működése
Gyakorlati alkalmazás
Turizmus gazdaságtan 4.. Szálláshely-statisztikai megfigyelések Előny Helyettesítheti a határstatisztikai megfigyeléseket (részben) Legtöbb országban.
Többváltozós adatelemzés
Többszintű Tenyéralapú Biometrikus Azonosító Rendszer
Az áramlástan szerepe az autóbusz karosszéria tervezésében Dr
Síkvidéki domborzatelemzés alkalmazhatóságának vizsgálata a belvíz előfordulás gyakoriságának értékelésében Tóth Károly, Tamás János, Bíró Tibor DE ATC.
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március Pannon Egyetem (Veszprémi Egyetem, 1949) Bölcsészettudományi Kar Gazdaságtudományi.
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
Perjésiné Hámori Ildikó
2014. november november november 18.1.
A meteorológiai ballon
Szecessziós épület 1910 építési év 37 albetét 2013 május óta áll a kezelésünkben Új építésű két épületből álló lakópark 14 albetét 2008 szeptember óta.
Bevezetés a Korreláció & Regressziószámításba
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Parciális korreláció Petrovics Petra Doktorandusz.
Kari Tanácsülés Egyetemi Tanácsülés
Egy termálfürdő használt vizének vizsgálata, felszíni vízfolyásba való bevezetésének modellezése, és a fellépő környezetterhelések minimalizálásának lehetőségei.
Távérzékelési technológiák alkalmazása a vízgazdálkodásban
Sándor János, Béres Judit, Métneki Júlia, Valek Andrea Az elektronikus jelentési rendszer bevezetésével párhuzamosan fejleszthető surveillance funkciók.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Kaposvár Alapadatok   Lakosság fő  Agglomeráció fő  gazdálkodó szervezet.
SIMON ZSÓFIA, MILTÉNYI ZSÓFIA, MAGYARI FERENC, BARNA SÁNDOR 1, KENYERES ANNA, JÓNA ÁDÁM, ILLÉS ÁRPÁD DEKK BELGYÓGYÁSZATI INTÉZET, HEMATOLÓGIA TANSZÉK,
Az Internet-felhasználás területi egyenlőtlenségeinek előrejelzése Magyarországon VIII. Fiatal Regionalisták konferenciája Győr, Készítette: Zsom.
PÉNZÜGYI ELEMZÉS 1. előadás PhDr. Antalík Imre SJE GTK szeptember 21.
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet Jármű- és mezőgazdasági Géptani tanszék A ventilátoros permetezőgép üzemeltetési jellemzőinek.

Üzleti jog BSc BMEGT55A001 V17.
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Fekete Tamás egyetemi tanársegéd
SZELEKTÍV AFEREZIS TECHNIKÁK MULTIDISZCIPLINÁRIS MEGKÖZELÍTÉSSEL
Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Matematikai Intézet
Széltérképek Tartalomjegyzék : 1
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
Mérések adatfeldolgozási gyakorlata vegyész technikusok számára
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Előadás másolata:

Készítette: Szili Norbert egyetemi hallgató Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet Postagalambok versenyteljesítményét befolyásoló tényezők vizsgálata Készítette: Szili Norbert egyetemi hallgató Konzulens: Dr. Donkó Tamás intézeti mérnök Intézet igazgató: Prof. Dr. Repa Imre egyetemi tanár Kaposvár 2008

Bevezetés feleresztésről kép egy dúcról

Célkitűzések mérhető, vagy megfigyelhető tényezők meghatározása, melyek a postagalambok versenyteljesítményét befolyásolják a versenyek hatásának vizsgálata a galambok élősúly csökkenésére KÉP

Anyag és módszer Vizsgálataimat két versenyszezonban végeztem: Fiatal galambok versenye: 2007. augusztus – szeptember (n=52) 3 feleresztés 164-246 km távolságról Öreg galambok versenye: 2008. május – július (n=48) belföldről 10 feleresztés 182-256 km távolságról külföldről 9 feleresztés 379-684 km távolságról

Anyag és módszer képek a dúcokról

Anyag és módszer Mérések és számítások testsúly mérése: bekosarazáskor és a hazatéréskor gramm pontossággal digitális mérlegen Feljegyzések: galambok neme, kora időjárás (felhőzet, szélirány) versenytáv galambok feleresztési és érkezési ideje Statisztikai értékelés: többtényezős variancia analízis (röpsebesség és súlycsökkenés) lineáris korreláció SPSS 10.0 (SPSS Inc., 1999) programcsomag segítségével.

Repülési sebességek a fiatalok versenyén Eredmények Repülési sebességek a fiatalok versenyén távolságok beírása,fiatalok EXCELBŐL, elemszám feltüntetése (164 km)

A verseny alatti súlycsökkenés a fiatalok versenyén Eredmények A verseny alatti súlycsökkenés a fiatalok versenyén (164 km) (182 km) (246 km)

Az Öreg galambok belföldi versenyein mért repülési sebességek Eredmények Az Öreg galambok belföldi versenyein mért repülési sebességek szélcsend gyenge oldalszél Az excelben a szélirányok felírása, a km-ek az X tengelyen és a betűméret megnagyobbítása. Az elemszám beírása az oszlopokra.

A szél hatása a repülési sebességre a belföldi versenyeken Eredmények A szél hatása a repülési sebességre a belföldi versenyeken (a,b,c szignifikánsan különbözik, P<0,05)

Eredmények Az Öreg galambok belföldi versenyein mért testsúlycsökkenés Az excelben a a km-ek az X tengelyen és a betűméret megnagyobbítása. Az elemszám beírása az oszlopokra.

A külföldi versenyek sebesség értékei Eredmények A külföldi versenyek sebesség értékei Az excelben a szélirányok felírása, a km-ek az X tengelyen és a betűméret megnagyobbítása. Az elemszám beírása az oszlopokra.

Eredmények A szél hatása a repülési sebességre a külföldi versenyeken Feliratok formázása, méret meghatározása. (a,b,c szignifikánsan különbözik, P<0,05)

Testsúlycsökkenés a külföldi versenyek alatt Eredmények Testsúlycsökkenés a külföldi versenyek alatt

Következtetések a versenygalambok hazatérési sebességére a szélirány volt hatással, míg a nem, kor és versenytáv nem bizonyult meghatározónak átlagosan 7,5%-al csökkent a galambok súlya versenyek alatt. a versenyek alatti élősúlycsökkenés a nemek között ugyan különbséget mutatott abszolút értékben, azonban a százalékos arányban ez már nem jelentkezett. az élősúlycsökkenésre a versenytávnak volt hatása

Köszönöm a figyelmüket!