Van-e a hatékonynál hatékonyabb Fairprint 2007.02.08. Vince András Heidelberg Magyarország Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetett eszközök, tárgyi eszközök, forgóeszközök
Advertisements

Kelemen Tas, BS Audit International
Miért éri meg családbarátnak lenni?
Dr. Romhányi Gábor előadása A hulladékgyűjtés költséghatékony megvalósítása informatikai eszközökkel.
Dr. Romhányi Gábor előadása
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
linked by isobar ÚJ MARKETING-ÚJ ÜGYNÖKSÉG?1 Miért nem megy gyorsabban? (… I just don’t dig on swine, that’s all) Kovács Zoltán.
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
7.Szeminárium – Pénzügyi elemzés Szemináriumvezető: Czakó Ágnes
Modern prepress Hatékonyság, gazdaságosság FairPrint 2005 Birkás Dávid, partners Hungary FairPrint 2005 Birkás Dávid, partners Hungary.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Költséghatékonyság házunk táján Mátyásföldi Imre LogControl Kft. Kontrolling a gyakorlatban.
Vállalatfinanszírozás
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Interdiszciplináris ellátási lánc- versenyképes vállalat
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
A pedagógusok valós igényei, a digitális tananyagfejlesztés aspektusai Eger, október 12.
Üzleti intelligencia Kecskemét 2007 ősz. BI Business Intelligence Üzleti Intelligencia Bevételnövelő és költségcsökkentő lehetőségek feltárása, döntéstámogatás.
Az MBS alapú üzleti megoldások, mint értékálló vállalati befektetések Ládonyi János ERP üzletág vezető.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
III. A logisztika jövője
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Kapacitások mérése.
Hatékony válságmegelőzés a szervezetben:
Környezeti kontrolling
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Kontrolling a pénzügyekben, pénzügyek a kontrollingban
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
A diákat készítette: Matthew Will
Honnan származik a pozitív nettó jelenérték? Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, fejezet McGraw Hill/Irwin Copyright.
A diákat készítette: Matthew Will
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
Pénzügyi mutatószámok!
A controlling és vezetői számviteli rendszer architektúrája
Kalkuláció.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Flottakövetés és munkairányítás integrációja esettanulmány:
Merre tovább DTP? Ratkovics Péter Partners Kft.
Hogyan választ egy könyvkiadó nyomdát? (Hogyan választanak a magyar könyvkiadók nyomdát?) Kiss Gábor TINTA Könyvkiadó
IV. Terjeszkedés 2..
KÖVETELÉSKEZELÉS - SZOFTVERES MEGOLDÁSOK Dr. Sándor Csaba kereskedelmi igazgató.
Pénzügyi mutatószámok, ROI, EVA
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Közigazgatási technológia E-kormányzat. E-kormányzat jelentősége Kormányzási reform Közigazgatási modernizáció Közszféra fejlődése.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Process Magic PRESS Nyomdai termelésirányító rendszer
Beszerzések hatékonyság növelése
11. tétel.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
8. tétel.
Vállalati terv bemutató
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Van-e a hatékonynál hatékonyabb Fairprint Vince András Heidelberg Magyarország Kft.

Fairprint Az os extenziv beruházási hullámot hosszú pangás követte… …a rossz privatizáció és a tőkehiány miatt 1997-ben áttörés történt a finanszirozások területén a belföldi források fölszabadultak a beszállitók sorbaálltak a használt gépkereskedők taroltak… …de a márkakereskedők sem a “state of the art” technológiát eröltették …ennek ellenére néhányan nem engedtek… …és világszínvonalú gépi beruházásokat valósitottak meg… …a minőség és a hatékonyság zászlaja alatt..

Fairprint A szintentartó, gépcserés beruházásokat követték a hatékonyságot növelő beruházások A gépek hatékonyabbak és gyorsabbak lettek inproduktiv idők csökkenése “One-pass-productivity” technológiai fejlődés a CtF és később a CtP elterjedése ellenére a gépek hatékonysága eléri a müszaki határokat azonban a verseny kikényszeríti a tartalékok feltárását

Fairprint Hol vannak még feltárható tartalékok? A Brit Nyomdaipari Szövetség(BPIF) 2002-ben végzett felmérése szerint a nyomdaipari költségek 20 %-a azonosíthatatlan: selejt beigazítási idők azonosíthatatlan vesztességidők adminisztrációs veszteségek a munkák rossz előkészítése anyagok, nyomóformák stb. keresése miatt …

Fairprint A teljes nyomdaipari folyamat hatékony kezelése A verseny miatt a müveleti árbevétel fajlagosan csökken egy átlagos akcidens nyomdában csökkenő példányszámok, bonyolultabb müveletek, gyorsabb átfutási idők ellenére A nyomdagépek hatékonysága egyre inkább függ az alkalmazott digitális workflow-k képességeitől. Az előkalkuláció, a nyomóformakészítés és az egész termékmenedzsment komoly költségtényezővé válnak.

Fairprint A digitális workflow a főbb költséghelyeket célozza meg és hozzáadott értéket teremt 0% 20% 40% 60% 80% 100% 1235 Közvetlen költség BérköltségekFinaszirozás Nyereség 44.5 % 31.7 % 10.0 % 1.2% Kamat 3.9% Lizing 4.9% Amortizáció Anyag Alvállalkozó Áram, hulladék- kezelés,karbantartás, tisztitás, légkondi… A nyomdaipar átlagos költségstrukturája Forrás: BVDM, 2005 Az előbeállitás és a szinmenedzs- ment csökkenti a selejtet A gyors átfutás miatt több munkát lehet elvégezni az adott csapattal A jobb ügyfélintegráció, transzparencia és gyorsabb reakció miatt hozzáadott érték keletkezik Nagyon rövid amortizációs periódusok 11.4 % 2.4 %

Fairprint A teljes nyomdaipari folyamat hatékony kezelése A hazai nyomdákban mintegy 100 CtP üzemel És hány nyomdában müködik a CIP3, habár müködhetne? hány nyomdában van CIP3 kompatibilis eszköz? hány nyomdában vezették be az ISO 9xxx-et? hány nyomdában vezettek be Integrált Vállalatirányitási Rendszert(ERP) vagy Vezetői Információs Rendszert(MIS)? hány nyomdában müködik normális színmenedzsment(PCM)? hoz egyáltalán a digitális workflow, az ERP és/vagy az MIS mérhető hasznot?

Fairprint A teljes nyomdaipari folyamat hatékony kezelése Megtérül-e egyáltalán a nyomdák behálósítása? És melyek a digitális workflow bevezetésének feltételei? megfelelő eszközállomány a piac kényszerítő hatása a szükséges vezetői akarat Mit hoz a totális digitális workflow? A CIP 3-on keresztül: A müszakilag behatárolt beigazítási idők további rövidítését a makulatúra csökkentését Az ERP-n il. Az MIS-enkeresztül: transzparenciát az ügyfélkapcsolatokban teljes transzparenciát a termelésben teljes transzparenciát a pénzügyekben vö. vezetői akart a vesztességidők érezhető csökkenését napra kész információkat a teljes menedzsment számára… …ezzel gyorsabb reakciót

Fairprint A teljes nyomdaipari folyamat hatékony kezelése Megtérül-e egyáltalán a nyomdák behálósítása? Egy rokonszakmai vállalat ERP-jének megtérülési(ROI) tanuimánya: Készletgazdálkodás, logisztika 20-25%-os készletkezelési, tárolási költségcsökkenés, 2-10%-os készletcsökkenés Termelés termelési folyamat visszacsatolás révén folyamatosan irányítható, munkaerőgazdálkodás optimalizálható, min.10%-os termelékenység növekedés Értékesítés Rendelésvelvétel automatizálható, javul a kiszolgálás,kintlévőségek naprakészen követhetők, utókalkuláció Számvitel, kontrolling havi zárási idők %-kal csökkennek,egyszerűbb tervezés és kontrolling, adatbázis Informatika, adminisztráció adminisztráció 10%-os csökkenése, adatok on-line és torzítatlanul állnak rendelkezésre

Fairprint Köszönöm figyelmüket!.