Fogyasztóbarát biztosítói gyakorlatok. Bizalom A pénzügyi szolgáltatók iránti fogyasztói bizalom számos mérés alapján igen alacsony más szolgáltatásokkal.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kutatási eredmények Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ügyfelei között végzett telefonos közvéleménykutatásról 2008 Április.
Advertisements

Ákos FÜZI Energetika 2011.
Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai és az ebből fakadó felügyeleti feladatok Kriminálexpo április 16. Kérdő Gyula PSZÁF.
Szervezetfejlesztési Program
A MABISZ és a fogyasztók I.MABISZ szervezeti átalakulása: érdekképviselet szint szakmai kompetenciaközpontok.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Több szerződés, lojális ügyfél Erdős Mihály elnök-vezérigazgató.
Verfasser · weitere Angaben
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Szakmai monitorozás.
Közműüzemeltető feladatai Önköltség csökkentése Bevételek biztosítása Jó benyomás (image) Megfelelő díj Műszaki feladatok Minőségpolitika PR.
Minőségmenedzsment alapelvek
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A MARKETING GYAKORLATA A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN Kuráth Gabriella Pécsi Tudományegyetem november 4.
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
2008. október 30.Európai Fogyasztói Központ Magyarország Morvay György.
Bg.5 téma A biztosítási piac.
Minőségmenedzsment 1. előadás
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program ÁROP November 12. Teljesítménymenedzsment fejlesztési módszertan Előadó: Tóth Dorottya.
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
MNB – Felügyeleti integráció
MNB felügyeleti integráció
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
Felügyeleti prioritások 2009-ben február. Stratégia és prioritások  A prioritások szerepe a stratégiai gondolkodásban: - erőforrások összpontosítása.
Fekete Imréné KKB tag A közfelügyeleti rendszer súlypontjai Cegléd, július 6 1.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Az ELMŰ Nyrt. fogyasztói panaszkezeléssel és fogyasztói kifogással kapcsolatos tapasztalatai márc. 27.
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Vitaanyag június.
HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV ÖSZTÖNZŐ ESZKÖZÖK AZ NFH TEVÉKENYSÉGÉBEN Pintér István főigazgató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel Siklósi Máté.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Miért szeressük a Biztosítókat? A biztosítók több ezer éve létező, valós ügyféligényt elégítenek ki (ma közel 12 millió szerződést kezelnek). A biztosítások.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Informatika bemeneti mérés
A projekt általános szakmai célkitűzései
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
Ha javítani szeretnénk az eredményeken
„A” munkacsomag bemutatása Képzésfejlesztési javaslatok, finanszírozási alternatívák
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
1 Identitás elemek vizsgálata: a kötődés, bizalom és konfliktus vizsgálatának keretei a magyar társadalom kvantitatív felmérései alapján Dr. Bugovics Zoltán.
Szalay Kitti Balogh Gergely Nagy Viktor
1. 2 a gyártók & fogyasztók igényeinek összehangolása a hatékonyság növelése az elérhetőség javítása szakértői szolgáltatás biztosítása vásárlói igények.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Lóska János elnök Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
Vásárlókat vagy rajongókat szeretnél? Zemplén Zsófia / Nuskin Enterprises.
Minőségi követelmények a közúti és vasúti személyszállításban Munkácsy András Közlekedéstudományi Intézet Közlekedésszervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat.
PRÉMIUM KATEGÓRIA bevezetése az EON-nál Készítette: Soósné Kropp Tünde & Tóth László
ÜGYFELEK ÉS CSOMAGOK: mindenki elégedett? A fogyasztók és a bizalom kérdése.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
1 © GfK Hungária | Superbrands 2015 SUPERBRANDS KUTATÁS 2015 GfK Hungária, Consumer Experiences január 28. Alap / Premium kutatási csomagok leírása.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
AZ ÚJ HÁZTARTÁSI VAGYONFELMÉRÉS EREDMÉNYEI JEGYBANKI SZEMSZÖGBŐL
A kutatási program leírása
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Fogyasztóbarát biztosítói gyakorlatok

Bizalom A pénzügyi szolgáltatók iránti fogyasztói bizalom számos mérés alapján igen alacsony más szolgáltatásokkal történő összevetésben. A feltett kérdések, a módszertan ugyanakkor változó, s számos esetben vagy túl provokatív, vagy a ténylegesnél kedvezőbb képet fest a szolgáltatóról nyarán végzett felmérésünk alapján az látszik, hogy a kifejezetten fogyasztóvédelmi szempontú felmérés ( FEM INDEX ) összességében pozitív képet ad a biztosítókról.

FEM Index mérés A FEM Index kérdőív 1000 fős (retail) mintán készült 2012 nyarán. A kérdőívet 16 biztosító ügyfelei segítségével töltöttük ki. A tájékoztatásra, gyorsaságra, szolgálatkészségre, árszínvonalra, általános elégedettségre vonatkozó kérdések esetében 1 és 5 közötti értékeket adhattak a fogyasztók. Alacsonyabb értéket az árakkal kapcsolatos elégedettség ( 3,74) mutatott, illetve számos ügyfél szerint a szolgáltatója nem értékeli kellőképpen a hűségét ( 3,29 ). DE: az összes kérdés tekintetében a szektorátlag 4,02!!!!!

FEM INDEX – 2012 nyár

FEM INDEX – nyár

Ha elégedett a fogyasztó, mi a probléma?

Mit vár el a fogyasztó – fejlődési lehetőségek Tájékoztatás (misselling elkerülése); Panaszkezelés hatékonyságának javítása (időfaktor, elégedettség növelése); Elégedettség-mérések (értékesítés után, panaszkezelés után); Ügyfelek megtartása, hű ügyfeleknek adott jó kondíciók ;

Az Év Fogyasztóbarát Biztosítója Díj – A nyertesek útja Komplex fogyasztóvédelmi program a társaságon belül (a belső folyamatok felülvizsgálata fogyasztóvédelmi kockázati szemszögből); Magas szintű megfelelés a PSZÁF fogyasztóvédelmi ajánlásainak; A panaszkezelés fejlesztése (határidők, válaszok, személyre szabott kiszolgálás, utánkövetés); Kevés bírság, alacsony panaszszám;

Kiemelt példák I. Kevés panasz : A szerződésszám 6-8 ‰ -e esetében panaszkodnak az ügyfelek ( a pályázók között 0,78% a legrosszabb adat ); Hatékony panaszkezelés: a panaszok mindössze 2% -a esetében indul PSZÁF eljárás; Panaszokra, ügyfélmegkeresésekre adott gyors válaszok : 3,8,15 napos belső határidők;

Kiemelt példák II. Elégedettségmérés a panaszos ügyfelek között (FEM Index) ; Fogyasztóvédelmi tárgyú képzés saját hálózati és ügynöki értékesítői körben; Fogyasztóvédelmi szempontrendszer beépítése a termékfejlesztés és a hirdetési tevékenység folyamataiba, illetve a terméktájékoztatók elkészítéséhez; Panaszokra adott egyedi válaszok: sablonok helyett ügyfélre lebontott, egyéniséghez illeszkedő válaszadás;

A fejlődés irányai Elégedettségmérés értékesítés után ( FEM Index ); PSZÁF panaszkezelési ajánlásnak történő megfelelés; Misselling elkerülésére tett intézkedések; Az egyes helyeken kiemelt pozitív gyakorlatok egységes megléte minden társaságnál; Közvetítők fogyasztóvédelmi tárgyú minősítése

Köszönöm a figyelmet: Siklósi Máté