Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozó szellem érvényesülése a hazai TDM rendszerben Dr Lőrincz Katalin Dr Raffay Ágnes.
Advertisements

Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Aktuális pályázati lehetőségek
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
HUNGARY CARD Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között:
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
A Magyar Turizmus Kártya bemutatása
Adjunk többet, mint amibe kerül!
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
Maráth Noémi OTP SZÉP kártya csoport
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA, BÜK 2010.
A világ karnyújtásnyira van… Velencei-tó kártya - Live Guide
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Harapjon rá a megtakarításra! Önkormányzati kiadások hatékony felhasználásának eszközei.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
EBPP.HU Zrt., a konszolidátor .
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
TDM Szakmai Nap november 21.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Balogh Károly elnök Mór, november 10.. Turizmus Desztináció Menedzsment Professzionalizmus Partnerség Kooperáció Konszenzuskeresés Kontroll Innováció.
BALOGH KÁROLY elnök Magyar TDM Szövetség Budapest, március 2.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Itthon otthon van Belföldi turisztikai kedvezménykártya
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Versenyképes vállalatirányítás változó üzleti és jogi környezetben Nagy Lajos, Konzulens Velence November 22.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
Magyar Turisztikai Tartalomtár. Célok 1. olyan teljes körű turisztikai adatbázis és a belőle táplálkozó portálrendszer megteremtése, amely tartalmazza.
Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás.
GKRTE Közgyűlés, április 20.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Elektronikus bankolás Gyors, hatékony és biztonságos módja a kommunikációnak és az üzleti kapcsolatnak a Bankal. Tranzakciókat a saját irodából vagy otthonról.
1 C | © 2010 Cisco | EMC | VMware. All rights reserved. Úton a cloud computing (felhő modell) felé Slamovits Tibor, EMC üzletág-vezető, kormányzat.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Kosztolánczy György ügyvezető Budapest, március 9. Lakásvásár
Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli RMI Marketingterv prezentáció
Balaton régió turizmusában
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
A Magyar Turizmus Zrt. marketing aktivitásai Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt február 28.
ÖKO-BATYU A folytatáshoz nyomja meg az ENTER billentyűt! T.A.P.S. Project.
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
A StoreWizard webáruház bemutatása
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
Csoportmunka megoldás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia április 20. – drivingcamp Hungary (Zsámbék) BFTK BánTeodóra, ügyvezető igazgató Budapest, 2016.
BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. Budapest, mint vendégbarát desztináció - diákok segítségével, jó ötletekkel március.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
2006/072007/ / / /11 Partnerségben Budapestért.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
A személyszállítási közszolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utas-tájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (HKIR.
Irány Pécs! kártya.
HOUG - Hungarian Oracle User Group
Előadás másolata:

Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás

fizetőeszköz: Széchenyi Pihenő Kártya (pl.: OTP SZÉP kártya) marketing eszköz: kedvezményt biztosító kártya (régiós kártyák, városkártyák, pl.: Hungary Card, Budapest Card) Eltérő feladatok:

Az egyik legfontosabb marketing eszköz: előny a szolgáltatónak előny a turistának előny a kibocsátónak Kedvezményt nyújtó kártyák

helyi kártya (városkártya) térségi kártya regionális kártya országos kártya Felmerül a kritikus tömeg problémája a költséghatékonyság, a terület mérete és az eredményesség szempontjából. A kártyák területi hatóköre lehet:

A jogszabály adta lehetőségek miatt a turizmusban az egyik legfontosabb fizetőeszköz. nagyszámú felhasználó nagyszámú elfogadóhely Ezért a segítségével a turizmusban érintettek jelentős része érhető el. A kritikus tömeg szempontjából tehát stratégiai kérdés az együttműködés. Széchenyi Pihenőkártya

Az OTP SZÉP kártya, mint fizetőeszköz és a Hungary Card, mint országos marketing eszköz a belföldi turizmus élénkítése céljából stratégiai együttműködési megállapodást köt. Ennek keretében: az OTP SZÉP kártya tulajdonosok jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá a Hungary Card-hoz, közös marketingkommunikációval érik el a munkavállalókat. Példa az együttműködésre

Sokoldalú rendszer, rugalmas megtakarítási lehetőségek, évek óta működőképes modell Hungary Card Egyedülálló példa hazánkban az országkártyára:

a belföldi turizmus szolgáltatóinál, a világon egyedülálló módon, kettős technikával működő, átruházható, országos kedvezménycsomag, amely a megvásárlástól január 31-ig felhasználható. A Hungary Card 2012

Háromféle szolgáltatási csomaggal kapható: Hungary Card Basic jellemzően felmutatásos kedvezmények Hungary Card Standard megjelennek a nagyértékű megtakarítási lehetőségek, pl. az ingyenes autópálya használat Hungary Card Plus teljeskörű szolgáltatást nyújt Kedvezmények országszerte:

diszkont funkció korlátlan alkalommal felhasználható kedvezmények (felmutatós) prepaid funkció adott alkalomszámban rendelkezésre álló, nagyobb összegű megtakarítások (szelvények papír vagy elektronikus alapon) A szolgáltatók részére a bevételkiesés kompenzálása fontos kérdés! A Hungary Card elemei:

Ez történhet: papíralapon elektronikusan Az elektronikus nyilvántartás eszköze az ún. e-szelvény, amely tetszés szerint szervezhető csomagokba. A korrekt kompenzálás feltétele a felhasználók és a használati alkalmak nyilvántartása

az internet segítségével bármikor széles körben, egyszerűen eljuttatható a kártyatulajdonoshoz egyszerű és könnyen kezelhető a szolgáltató számára is a kártyát elég csak bemutatni a pénztárban rugalmas, év közbeni akciókra alkalmas tetszés szerinti kínálati csomagok képezhetők Az e-szelvények jelentősége:

Célok (vendégkör bővítése, IFA fehérítés) Terjesztés (célcsoport, értékesítési csatornák) Hatókör (területi, szektorális) Gazdasági kérdések (ki, kitől, kinek, mennyit?) A válaszokhoz a Hungary Card évtizedes tapasztalatai is felhasználhatók. Kérdések a TDM szervezetek kártyáival kapcsolatban:

A változatos igények többféle megoldást, a hatékonyság viszont egységes módszert követelne. Az ellentmondás feloldása: A TDM szervezetek informatikai rendszerének hatékony használata azaz a megfelelő informatikai rendszeren a megfelelő know-how birtokában működőképes platform segítségével kell megoldani a feladatot Ellentmondások!

az e-szelvényekben rejlő lehetőségek, az informatikai rendszer, és a tapasztalatok, birtokában piacképes kínálati csomagok képezhetők. Saját arculatú, saját TDM kártyák úgy hozhatók létre, hogy:

leghatékonyabb részei lehetnek a TDM kártyarendszerének mobilkommunikációs továbbfejlesztésre alkalmasak több csatornán át is értékesíthetők Az e-szelvényekből képzett virtuális kínálati csomagok:

Lehetőségeink és tapasztalataink a TDMSz szolgálatában: elkészítjük a TDM szervezet saját arculatú kártyáját, a grafikai tervezéstől a gyakorlati megvalósításig, a kész plasztikkártya átadásáig történő folyamatot teljes körűen tudjuk menedzselni, átgondoljuk közösen a szükséges elemeket, azok elszámolás-technikáját és működtetési mechanizmusát, majd a kártyarendszerhez a virtuális kínálati csomagokat illesztünk. Az általunk kínált platform egységesítő szerepének jelentősége

könnyedén integrálható, az adott terület igényeinek, szolgáltatásainak megfelelően egyedi, ugyanakkor az átjárhatóság és a rugalmasság miatt igény szerint bővíthető (akár a Hungary Card rendszeréből átemelt elemekkel is), tágabb piacot tud elérni, képes több turistát a területre vonzani. Az eredmény a TDM saját kártyája, amely

Köszönjük a figyelmet! Hotelinfo Kft.