TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Köszöntjük Szakmai gyakorlati foglalkoztatói Workshop résztvevőit Köszöntjük a TÁMOP támogatásával megvalósításra kerülő „ESÉLYTEREMTÉS NÓGRÁDBAN”
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A TIOP – 3.1.1/08/ projekt keretében megvalósuló fejlesztések.
1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának tanműhely-bővítése Somogyi Térségi integrált Szakképző Központ Infrastrukturális Fejlesztése.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A TISZK munkaszervezete
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Szakképzés-szervezési
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
TIOP-3.1.1/08/1 Nyitórendezvény A TIOP-3.1.1/08/ A projekt története napjainkig, a projekt bemutatása Előadók: Juhász Imre ERFA projektmenedzser.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1 TISZK létrehozása és a TIOP-3.1.1/08/1 projekt megvalósítása Nógrád megyében

Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ

TISZK modell= szakképzés-szervezési társulás

Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás J. L. Seagull Alapítvány FSZE Közalapítvány ESZE Alapítvány BGF megállapodás megállapodás megállapodás megállapodás Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Balassa-gyarmat V. Önk. Nógrád Megye Önk. Nógrádsáp K. Önk. Salgótarján M. J. V. Önk. Szécsény V. Önk. SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK

Társulás főbb feladatai RFKB döntésének megfelelően meghatározza a Társulás iskoláiban a szakképzési évfolyamokon indítható osztályok számát Egyetértési jogot gyakorol a szakmai programok tekintetében a PP jóváhagyásánál Megállapodásokat köthet nem önkormányzati intézményfenntartókkal

Társulás főbb feladatai Részt vesz pályázatokban, pályázatok lebonyolításában Részt vesz iskolarendszeren kívüli szakképzés szervezésében Kialakítja a pályaválasztási, pályaorientációs és karrier-tanácsadási rendszert Szervezi és koordinálja a pedagógus-továbbképzéseket Támogató rendszert épít ki a HH és HHH-s valamint az SNI-s tanulók szakképzéshez jutása érdekében Koordinálja a tananyagfejlesztéseket, beszerzi az új tananyagokat

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „ A szakképzés és felnőttképzés infrastruktúrájának átalakítása” konstrukció keretében a „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” címmel került kiírásra a TIOP-3.1.1/08/1 pályázat.

A támogatás célja A szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése a szakképző intézmények fizikai infrastruktúrájának fejlesztésén, a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtésén keresztül.

Forrás A forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Pályázók köre Pályázatot nyújthattak be a szakképzésről szóló 1993.évi LXXVI. törvény 2.§ (5) bekezdésében meghatározott térségi integrált szakképző központ modellek valamelyikét megvalósító TISZK-ek, vagy a TISZK modellek valamelyikét létrehozni szándékozók.

Támogatható tevékenységek Gyakorlati képzőhely(ek) korszerű eszközökkel történő felszerelése Az intézmények szakképzési feladat-ellátásához használt infrastruktúra fejlesztése A pályázó beruházási igényt megalapozó képzési struktúrájához szükséges eszközök beszerzése A meglévő épületek helyett új épület építése az integrált szakképző iskola feltételeinek megteremtése érdekében (feltételekkel támogatható)

Pénzügyi feltételek Vissza nem térítendő támogatás 10% önrész A támogatás mértéke: 225-900 millió Ft

Pályázati tevékenység, elbírálás, megvalósítás, fenntartás Pályázók köre: SMJV és a szakképzés-fejlesztésben együttműködő partnerei Kedvezményezett: Nógrád TISZK Pályázat benyújtása: 2008. június Elnyert támogatási összeg: 898.200.000 Ft Projekt megvalósítás kezdete: 2009. január 1. Megvalósítás időtartama: 24 hónap Fenntartási kötelezettség: a projekt lezárását követően legalább 5 évig fenntartani és működtetni a TISZK-et (2015-ig)

A projekt fejlesztései ÉPÜLET FELÚJÍTÁSOK Salgótarjáni központi képzőhely - tanműhely felújítás – 231 millió Ft Balassagyarmati pólus képzőhely – tanműhely felújítás - 119 millió Ft

Kialakításra kerülő tanműhelyek, tantermek Gépészeti műhely Gépészeti anyagvizsgáló labor Gépészeti mérőlabor Taniroda Többfunkciós informatikai labor Pályaorientációs szaktanterem Kőműves tanműhely Szobafestő-mázoló és tapétázó tanműhely (2 db) Építészeti szaktanterem (2 db) Tréning szoba (2 db)

A projekt fejlesztései ESZKÖZBESZERZÉS (KÖZPONTI ÉS PÓLUS KÉPZŐHELYEN) Salgótarjáni központi képzőhely: gépészeti és kereskedelmi szakmák oktatásához: 248 millió Ft Balassagyarmati pólus képzőhely: építészeti szakmák oktatásához: 70 millió Ft

A projekt fejlesztései ESZKÖZBESZERZÉS A TISZK MÁS ISKOLÁIBAN BORBÉLY LAJOS SZKI (Salgótarján): gépészeti és informatikai szakmák oktatásához: 146 millió Ft II. RÁKÓCZI SZKI (Szécsény): informatika szcs. alapozó képzéshez: 4 millió Ft FEKETE ISTVÁN SZKI (Nógrádsáp): építészet szcs. alapozó képzéshez: 500 ezer Ft

A projekt várható eredményei a megyében Közvetlen hatások: Nő az akadálymentes, felújított tanműhelyek, szaktantermek, egyéb iskolai helyiségek/udvarok stb. száma, kihasználtságuk jobb lesz Javul és korszerűvé válik a tanműhelyek, szaktantermek felszereltsége

A projekt várható eredményei a megyében Közvetett hatások: Javul a szakképzés minősége Csökken a lemorzsolódás, az iskolarendszerből szakképzetlenül kikerülők aránya A korszerű képzettséggel rendelkező munkavállalók révén emelkedik a térség felzárkózásának esélye, nő a versenyképesség és a foglalkoztatottság Nő a megye beruházás-vonzó és projektgeneráló képessége

Köszönöm a figyelmet. Székyné dr Köszönöm a figyelmet! Székyné dr. Sztrémi Melinda Társulási Tanács elnöke