A Nyomástartó Rendszerek Európai Kutatási Tanácsa- Európai kutatási programokban való hazai részvételének lehetőségei Tóth László egyetemi tanár, intézeti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MTA Regionális Kutatások Központja Együttműködési irányok és kapcsolathálózati struktúrák a hazai kis és közepes méretű vállalkozások körében GENERÁCIÓK.
Advertisements

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenysége Kiss Ágnes mb. igazgatóhelyettes MNVH Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság HISZ-ünk benne! Budapest, november.
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Állami (minisztériumi) feladatok beszállítói területen
Tehetségpont létrehozása
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A Magyar Tudományos Akadémia 180. Közgyűlése Bíró JózsefImre Sándor MTA TRB és AKB közgyűlési képviselői TexPoint fonts used in EMF. Read the TexPoint.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
1 KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Budapest, március 30. dr. Gincsai János főosztályvezető A évi tevékenység összefoglalása.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Az ÚMVP intézményrendszere
Műszaki szakfolyóiratok digitalizálása és archiválása a versenyképesség növelése érdekében ifj. Drótos László ifj. Drótos László OSZK MEK Osztály.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
kiemelt projekt bemutatkozása
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Az anyagvizsgálatokat végzőkkel szemben támasztott követelmények nyomástartó berendezések gyártása és üzemeltetése során Dr. Somogyi Sándor Anyagvizsgálat.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Az intermodális logisztikai szolgáltatások fejlesztési programja Szűcs Lajos főosztályvezető Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Stratégiai.
World Wide Web Magyarországon Kovács László MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztály dsd.sztaki.hu.
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány A projektgenerálás egy eszköze az EFOG elektronikus projektgerátor.
SZOFVERCENTRUM. Szimulációs WorkShop – Miskolc-Tapolca, június 3-4. Miskolci Egyetem Mechanikai és Mechanikai Technológiai TanszékSZOFTVERCENTRUM.
Beszámoló a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkájáról, feladatairól.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Kismértékben javuló kilátások A magyar vállalkozások üzleti helyzete és várakozásai Az MKIK GVI áprilisi vállalati konjunktúra felvételének eredményei.
Az internet kialakulása
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Költség-minimalizálás az ellenőrző kártyák alkalmazásánál Feladatmegoldás, kiegészítés.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
A HUNAGI közösség és a CASCADOSS Dr. Remetey-Fülöpp Gábor főtitkár HUN A GI CASCADOSS REGIONÁLIS MŰHELY SZEGED, JANUÁR
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Innovatív fényforrások Közép-Európában – a CENILS projekt tapasztalatai Baracsi Mária Projektvezető Central European Network for knowledge based on Innovative.
Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség - Innovációs tevékenységekhez felhasználható forrás lehetőségek augusztus 26. – dr. Nyiry Attila.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Merényi Ádám Takács Attila
Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány
EURÓPAI AUTÓSZERVIZEK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
A kerékpáros turizmus előnye, haszna közvetlen EU-s támogatások, EuroVelo-hálózat Balatonkenese, Csikai Mária
EU 6. Keretprogram Információs nap Eger, szeptember 15. Dr. Tóth László egyetemi tanár, Intézet igazgató.
Életciklus elemzés (LCA)
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 187. KÖZGYŰLÉSE május 2–3.
A BAYLOGI rövid bemutatása egyetemi tanár, igazgató
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A Nyomástartó Rendszerek Európai Kutatási Tanácsa- Európai kutatási programokban való hazai részvételének lehetőségei Tóth László egyetemi tanár, intézeti igazgató, Miskolctapolca, Bay Zoltán tér 1. Bay Zoltán Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet

Előzetes a minisztériumi bázisú kutatóintézetek sorra felszámolásra kerültek az akadémiai kutatási hálózat jelentős átszervezésen ment át, az egyetemi bázist pedig a “Bokros-csomag” tizedelte egyidejűleg a kutatásra fordított összeg is drasztikusan csökkent

K+F-re fordított Ft.-okat emelgetők többnyire csak az igen súlyos jelenlegi helyzetet igyekszenek “finomítani”

2000. évet tükröző helyzet kb. a GDP 0,7%-a jut a K+F tevékenységre az ipari struktúra átalakult, az export közel 45%-t a multinacionális cégek adják és az iparban foglalkoztatottak 6-7%-a dolgozik e cégeknél, a hazai gazdasági struktúrára a kis- és közepes vállalatok nagy tömege a jellemző (a cégek kb. 96%-a ilyen), a Széchenyi Terv az innovációt, a K+F tevékenység felfuttatását kiemelten kezeli, nagyobb lehetőséggel kecsegtet a nemzetközi, alapvetően az EU által finanszírozott K+F tevékenységbe való bekapcsolódás,

Bekapcsolódás nemzetközi hálózatba alapvetően az EU által finanszírozott K+F tevékenységbe olyan információkhoz juthat direkt módon, amelyeket köz- vetlenül a napi munkájában, tevékenységében hasznosíthat, támogatásban részesül oly módon, hogy a saját befektetés minimális 50%-os mértékben kiegészítésre kerül, olyan “szakmai vérkeringésbe” jut, amelynek a későbbiekben forintosítható kereskedelmi, gyártási, minősítési, stb. haszna is lehet az európai piacon, az EU piac robbanásszerű egyesülésével minden szervezet keresi helyét a maga piacán, azaz a belső határok közötti dominancia helyett az EU méretű dominancia megszerzésért indult meg a “küzdelem”.

K+F és információáramlás Általános tendencia ->“hálózatok”, tematikus “network”-ök A nyomástartó rendszerek, készülé- kek témakörben ez az European Pressure Equipment Research Council (EPERC) deklarálásával valósult meg ben.

Alapcélok Európai hálózat létrehozása a nem nukleáris nyomástartó berendezések iparának, különösen az SME-nek a támogatásával. Az európai nyomástartó berendezés ipar rövid és hosszú távú kutatási prioritásainak meghatározása. A nyomástartó berendezések területén folytatott kutatási együttműködés összehangolása és a szükséges források felkutatása. A kutatási eredmények átadásának elősegítése az európai ipar és a szabványügyi testületek részére, valamint ezzel kapcsolatosan a nyomástartó berendezések biztonságát és megbízhatóságát érintő európai irányelvek kialakításának elősegítése

Működési elv - munkacsoportok  TTF1 – Fáradási tervezés.  TTF2 – Nagyszilárdságú acélok.  TTF3 – Az európai felülvizsgálati programok harmonizációja.  TTF4 – Peremek és tömítések.  TTF5 – Szerkezetintegritás és az élettartam meghosszabbítása.  TTF6 – Alternatív üzemanyagok tárolási módozatai.  TTF7 – Hidrogénes károsodás.

Kötelezettségek semmilyen tagsági díj országonkénti hálózatok alapján felépülő szervezet nemzeti szempontokat a nemzeti képviselő juttatja el az EPERC titkárságára az EPERC általános adminisztrációs és technológiatranszfer funkcióit egy Internet WWW site-on keresztül bonyolítja le Az EPERC évente egyszer közgyűlést tart,

Előny minden tag kezdeményezhet kutatási tevékenységet a kidolgozandó módszerek közvetlen adaptálásában hazánk a tematikus hálózathoz kapcsolódhat a születendő eredmények, módszertani ajánlások a legszélesebb körben elérhetők a BAYLOGI Szerkezetintegritási Osztálya a hazai centrum, biztosítja a részvételhez elengedhetetlenül szükséges saját hozzájárulást is

Következő EPERC rendezvény

Kapcsolódó rendezvények Nov 2000 Valve World 2000 Conference & Expo. The Hague, Oct 2000 PVRC's Conferences on Fitness-for-Service Technology and on Implementation Issues in Risk Based Inspection Houston, TX, USA Oct th World Conference on non-Destructive Testing Roma, Oct 2000Advanced in Defects Assessment in High Temperature Plant MPA Stuttgart, Sep 2000Materials and Materials testing, Fracture Mechanics and Quality Management Vienna University of Technology,

Bay Zoltán július 24. – október 4. (Gyulavári) (Washington) Hamvait Gyulaváriban temették el április 10-én. “…magyar vagyok, magyar maradtam és már az is maradok, amíg ennek a világnak a poros útjait taposom.” Bay Zoltán, július