Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
Advertisements

Kis történet kedves embereknek!.
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A M E R C É D E S.
A P Á SZ T O R Volt egyszer egy pásztor, aki egy magányos helyen a juhait legeltette.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Igaz történet karácsony előttről
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Fotók egy mexikói narkóvezér házából, miután letartóztatták.
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Egy kis gesztus.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
"Keresd az életben mindig a szépet
GYŐRI ÖTTUSA JELENTKEZZ!!!.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A strucc.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
KUTYASORS.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Curriculum Vitae. Már megszületésem előtt nyilvánvaló volt, hogy különleges leszek.
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
Olvasd lassan és csendben!.
Echó története: Stella Lilla.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
A H I D.
PARTY TIME ! Szokás szerint későn este benéztünk a hűtőbe.
Hogyan választ egy férfi feleséget magának?
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Vilmos, a kis futóbicikli
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Mai üzenetünk Teremtő erőink.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Olvasd lassan és csendben!
„Igazságok”.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Bölcsességek, aforizmák
Az elátkozott krumpli-s mese
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Szól-e még Isten az emberekhez?
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtéren, hogy fel- szálhasson a repülőgépre...
Egy fiatal nő várakozott a reptéren, hogy felszállhasson a repülőgépre...
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Előadás másolata:

Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések szerint ez idő alatt 1000 ember haladt el mellette.

Három percnyi játék után megállt mellette egy középkorú férfi, pillanatig hallgatta őt, aztán pár centet dobott a hegedűtokba. Pár perc múlva ugyanezt tette egy hölgy is.

Néhány perc után megállt mellette valaki, kicsit meghallgatta, majd ránézett az órájára és folytatta az útját.

Aki legtovább hallgatta őt, az egy három év körüli fiúcska volt. Hallgatta mindaddig, amíg az anyja szó szerint el nem rángatta őt a hegedűstől. Ugyanígy volt ez a többi gyerekkel is: mindegyiket egy felnőtt rángatott el magával.

A 45 perc alatt csak 7 ember állt meg, további 20 – anélkül, hogy megállt volna - odavetett pár centet, némelyik dollárt is. A hegedűs keresete közel 32 $ volt. Amikor befejezte a játszást, senki sem vette észre, senki nem tapsolt, senki nem ejtett egy elismerő szót sem.

Senki sem tudta, hogy a hegedűs a világ egyik legjobb hegedűvirtuóza, Joshua Bell volt, aki közel 3,5 millió dollárt érő stradivári hegedűjén a legkomplikáltabb Bach-szerzeményeket játszotta. Két nappal a metróban való fellépése előtt a bostoni színházban minden jegy elkelt Joshua koncertjére, pedig a legolcsóbb jegy 100 $ volt!

Ez valóban megtörtént eset. Bell metróbeli fellépését a The Washington Post napilap szervezte, mint az emberek felfogására, kedvteléseire és prioritására tett kísérletet. Az volt a kérdés, hogy képesek vagyunk-e felfogni a szépet olyan banális környezetben, mint a metró aluljárója. Megállunk-e legalább kis időre és élvezzük-e ezt? Vajon képesek vagyunk felismerni egy kiváló előadót teljesen mindennapi környezetben?

Csupán csak egyetlen nő - Stacy Fukuyama – ismerte őt fel, aki egy üzletközpontban dolgozik. Pillanatnyi habozás után rájött, hogy ez az ember nem holmiféle utcai művész... Azért tudta felismerni, mert pár héttel azelőtt hallotta őt játszani az amerikai kongresszus könyvtárában.

„Az utóbbi időkben ez volt a legérdekesebb dolog, ami velem Washingtonban történt” – ismeri el a művész. Joshua Bell a legnagyobb csúcsidőben csak állt és játszott. Az emberek fel sem figyeltek rá, csupán odavetettek neki némi pénzt. Leginkább az lepte meg, hogy miután befejezte a játékát, senki sem jelentkezett, semmi taps, egyetlen „bravo” sem... Semmi – csak a néma csönd...

Bell csak mosolyogott és ezt mondta: “Nem is jártam rosszul: közel 32 $ háromnegyed óra alatt... Ebből jól megélnék és nem kellene menedzsert fizetnem”.

A kísérlet eredménye ez is lehetne: Ha nincs időnk egy röpke időre megállni és meghallgatni egy gyönyörű zenét és egy kiváló művész interpretációját, vajon mennyi gyönyörtől fosztjuk meg magunkat életünk során? Joshua Bell Romance Of The Violin Serenade - Schubert