1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Molnár András Banki tanácsadó.
Advertisements

GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
AEGONdirekt.hu Köszöntjük Önöket sajtótájékoztatónkon!
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Genertel sajtótájékoztató – az NRC kutatási adatai június 9.
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
Általános biztosításmatematika
Kiegészítő biztosítások
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjpénztárak Biztosítások Start-kártya.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Kornai János: VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Egészségbiztosítási reform konferencia január
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
Kötelező biztosítás 2010 Előadó: Marosvölgyi Péter, szakmai igazgató AEGONdirekt.hu Zrt.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjcélú előtakarékosság Biztosítások Start-kártya.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
MÁV- álláshirdetés MÁV = Mindenkit Átverünk Vazze! eszem.
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 10. téma
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
Életbiztosítási Program
Készítette: Jakab Adrienn. Fogalmak  Család: A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Partnereink a szakszervezetek Pedagógusok Szakszervezete Balatonföldvár augusztus 22-23
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Biztonság és motiváció Biztosítási megoldások a kis és középvállalkozások működésére leselkedő veszélyek ellen © Jogi személyiség Hajas Gábor vállalati.
Prémium Partner Bónusz BÁRMIKOR FELHASZNÁLHATÓ!
Szeretné gyermeke álmait valóra váltani? Családi Aranyszárny biztosítással védett megtakarítási program.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Családtámogató ellátások
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Az utasbiztosítás.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
Biztos jelen, közös jövő!
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
utazási iroda Margit Margit utazási iroda
Adómentes juttatás 2019-ben? Igenis létezik!
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Előadás másolata:

1 Mit lehet biztosítani?

2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű

3 Milyen vagyontárgyra kötne biztosítást? Vagyontárgyak

4 Vagyonbiztosítás: Lakásbiztosítás A lakásbiztosítással együtt rendszerint a lakásban lévő szokásos vagyontárgyak is biztosítva vannak DE ! Nem minden vagyontárgyra tejed ki a biztosítás. A nagyon értékes dolgokra (ékszerek, műtárgyak stb.) külön díjért kiegészítő biztosítást lehet kötni. Ezért is fontos, hogy aláírás előtt elolvassuk a biztosítási kötvényt.

5 A tartósan nem lakott ingatlanok (üdülők) biztosítása kockázatosabb, ezért bizonyos esetekben nem, vagy csak külön díjért köthetünk rájuk biztosítást. Minden biztosító csak meghatározott összegig vagy arányig téríti meg a kárt. Fontos, hogy az új értékes vagyontárgyak megszerzéséről értesítsük a biztosítót és az is, hogy rendszeresen (évente) kövessük a vagyontárgyak értékváltozást is. Vagyonbiztosítás néhány megfontolandó dolog

6 Kötelező gépjármű biztosítás Az összes többi biztosítástól eltérően a gépjármű biztosítást minden üzemben tartóra nézve kötelező megkötni.Az összes többi biztosítástól eltérően a gépjármű biztosítást minden üzemben tartóra nézve kötelező megkötni. A magyar törvények szerint az ilyen biztosítással nem rendelkezőket megbüntetik. A magyar törvények szerint az ilyen biztosítással nem rendelkezőket megbüntetik.

7 A kötelező gépjármű biztosítás előnyei A kötelező gépjármű biztosítás célja az, hogy a vétlen félnek okozott kárt a biztosító megtérítse Nemcsak a gépjárművet, hanem az utasokat, a gyalogosokat, a vétlen fél vagyontárgyait stb. is védi. Természetesen a balesetben vétlen gépjármű vezetőjének kárát is megtéríti

8 Kötelező gépjármű biztosítás: ugyanaz másképp ötelező gépjármű biztosítási szerződések alapján nyújtott szolgáltatások biztosítónként eltérőek. Ezért mindig végig kell gondolni, hogy: A kötelező gépjármű biztosítási szerződések alapján nyújtott szolgáltatások biztosítónként eltérőek. Ezért mindig végig kell gondolni, hogy: - milyen szolgáltatást nyújt a biztosító - milyen áron vásárolható meg a biztosítás? - milyen kedvezményeket nyújt? - mennyire megbízható a szolgáltatása? Tudod, hogy milyen különbségek vannak az egyes biztosítók szolgáltatásai között?

9 Kötelező gépjármű biztosítást szinte minden biztosító kínál A biztosítók feltételei, díjai és kedvezményei nagyon szerteágazóak A legtöbb fogyasztó nem is képes áttekinteni a kínálatot és így nem biztos, hogy a számára legmegfelelőbb szolgáltatást választja A probléma megoldásában nagy segítséget nyújt az internet, ahol az online biztosítási alkuszok honlapjain könnyen megtalálhatjuk a nekünk megfelelő biztosítást és annak megkötésére online megbízást is adhatunk Kötelező gépjármű biztosítás: honnan tájékozódhatunk

10 Betegbiztosítás Hazánkban az egészségügyi szolgáltatások igénybe vétele állampolgári jog. De az egészség baleset vagy betegség miatti megromlása jövedelem kieséshez, többletkiadásokhoz vezethet. A biztosítók olyan biztosításokat kínálnak, amelyek ilyen esetben sokféle anyagi segítséget nyújtanak. Az ilyen biztosításokat a biztosító ajánlata alapján mindenki saját igényei szerint állíthatja össze.

11 Milyen tipikus esetekre köthető egészségbiztosítás? Ne feledje: minden biztosítónál mások a feltételek és a szolgáltatások! Kórházi fekvőbeteg ellátás esetén napi térítés Műtéti biztosítás Nagy kockázatú betegségek biztosítása (daganat, infarktus, stroke, agyi érkatasztrófa, krónikus veseelégtelenség, AIDS, Rokkantság (egyszeri biztosítási összeg szolgáltatás) Keresőképtelenségi esetén napi térítés biztosítás Kórházi hotelszolgáltatást finanszírozó kiegészítő biztosítás

12 Balesetbiztosítás Ha külföldön valamilyen kockázatos sportot űzünk és balesetet szenvedünk, az alapbiztosításunk szerint nem vagyunk jogosultak a kórházi és ápolási költségeink megtérítésére Az ilyen esetekben kiegészítő biztosítást kell kötnünk, amely kiterjed a kockázatos életvitelre is

13 Utasbiztosítás oBár nem kötelező, különösen külföldi utak esetén ajánlatos utasbiztosítást kötni. oMinden biztosító és a legtöbb utazási iroda értékesít utasbiztosítást.

14 Téli sportokhoz kiegészítő biztosítás! Az utasbiztosítás előnyei Külföldön járva számtalan veszélynek vagyunk kitéve, Az utasbiztosítások balesetből, betegségből és poggyászkárból felmerülő költségekre kínálnak fedezetet rendszerint az egész világra kiterjedő, 24 órás telefonos segítségnyújtási szolgáltatással egybekötve. Mire terjedhet ki az utasbiztosítás:  Egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás  További utazási segítségnyújtás  Gépjármű-segítségnyújtás alapszolgáltatások  Balesetbiztosítás  Poggyászbiztosítás és úti okmányok pótlása  Poggyászkésedelem (külföldön)  Jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás  Felelősségbiztosítás  Szállodai felelősségbiztosítás

15 Utasbiztosítás kötése A nyáron nyelvi táborba utazol Franciaországba A szüleid utasbiztosítást szeretnének rád kötni. Augusztus 2 és 10 között leszel ott. Keresd meg az interneten, hogy milyen lehetőségeid vannak! Ha mód van rá Ajánld a szüleidnek, hogy kössék meg a biztosítást online módon.

16 Ellenőrizze a tudását! Most ellenőrizheti, hogy mennyit tud a biztosításokról! Oldja meg a leckéhez tartozó tesztet! Biztosítás tudatos Ön? Sok szerencsét!