1 Adóterhelés és a hazai gazdaság nemzetközi versenyképessége Halász Anita tudományos munkatárs ICEG Európai Központ Az EU-csatlakozás és a hazai gazdaság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Advertisements

GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Készítette: Sallai Katalin
ICEG Európai Központ 1118 Budapest, Dayka G. u 6/B. Telefon: (1) Fax: (1) honlap:
Az egészségügy finanszírozásának problémái Adalékok a járulékreform kéréseihez Dr. Kincses Gyula ESKI.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
1 TÁRSASÁGI ADÓ Többször módosított évi LXXXI. tv. jellemzői A költségvetési bevételekben évről-évre kb. 6-8 %-ot képvisel.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Egészségpolitika.
Az adórendszerek és az adóigazgatás fejlődésének tendenciái az OECD országokban, és az ezzel kapcsolatos hazai teendők (2005)
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Honnan hová? A magyar gazdaság 2006 előtt és után Varga Mihály szeptember szeptember 28.
Az új kormány gazdaságpolitikai mozgástere: egyensúlyi korrekciós alternatívák Urbán László XI. Vezérigazgató Találkozó Göd, április 4-5.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
A pénzügyi megtakarítások makrogazdasági hatásai H amecz István „ Miért fontos a lakossági pénzügyi megtakarítás?” konferencia BÉT Nov. 25.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
GKI Zrt., Vitaanyag az új EU-költségvetésről A 2013 utáni EU-költségvetés fő kérdései Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest,
1Magyar Közgazdasági Társaság Előadó: Magyari László Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest, november 6. A MAGYAR NEMZETGAZDASÁGI.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
A magyar költségvetés kiadási szerkezete nemzetközi összehasonlításban
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
A fiskális és monetáris politika követelményei a fenntartható növekedésben Járai Zsigmond közgazdász véleménye.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
Fiskális Politika Államháztartás - központi költségvetés - társadalombiztosítási alapok - egészségbiztosítási alap - nyugdíjbiztosítási alap - elkülönített.
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
Az egykulcsos adó bevezetésének várható hatásai
Záhony: a kelet nyitott vámkapuja Mérföldköveink EU-s csatlakozási „előkészítő kavicsok”, május 01, Románia EU-s csatlakozása, Schengeni.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Államtalanítás vagy álomtalanítás Az állam szerepének és az adórendszer újragondolása Magyarországon Jaksity György.
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
ICEG E urópai Központ Az euró-övezethez történő csatlakozás stratégiái Közép-Kelet- Európában GÁSPÁR PÁL Budapest, 2004 május 26.
© 2004 KPMG LLP, a UK limited liability partnership and the UK member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. The KPMG logo.
International Center for Economic Growth European Center International Center for Economic Growth European Center Magyarország versenyképessége a tőkevonzás.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Miért pont Magyarország? avagy Hogyan szerezzünk külföldi befektetőt?
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
ICEG Európai Központ 1118 Budapest, Dayka G. u 6/B. Telefon: (1) Fax: (1) honlap:
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Versenyképesség MTA-MEH projekt Vértes András.
„BÍZUNK MAGYARORSZÁGBAN” Garamhegyi Ábel Államtitkár Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
1 Versenyképesség – Befektetési klíma – Adórendszer dr. László Csaba, partner augusztus 27.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Első vállalati tapasztalatok az EU felvétel után
Európai Uniós ismeretek
Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI
Gazdasági rendszerek.
Költségvetés.
Előadás másolata:

1 Adóterhelés és a hazai gazdaság nemzetközi versenyképessége Halász Anita tudományos munkatárs ICEG Európai Központ Az EU-csatlakozás és a hazai gazdaság versenyképessége: versenypolitika, adóterhelés, termelési költségek ICEG – DUIHK, Budapest február 11.

2 Az adórendszer és a versenyképesség kapcsolata 1. Milyen tényezőkön keresztül hat az adórendszer a versenyképességre? -Munkaerő költségessége -Vállalkozások jövedelmezősége -Külföldi működőtőke beáramlása -Innováció ösztönzése -Vállalati megtakarítások és magánberuházások alakulása Valamennyi tényező befolyásolja egy ország nemzetközi versenyképességét. A hatások érvényesülhetnek rövid és hosszabb távon. A nemzeti adórendszerek eltérései és a harmonizáció foka az egyes adónemekben eltérőek.

3 Az adórendszer és a versenyképesség kapcsolata 2. A csatlakozó országok eddigi fejlődésében különös jelentősége volt a külföldi működőtőke-beruházásokért folytatott versenynek. Ennek legfőbb eszközei a beruházási kedvezmények voltak. Az adórendszer mellett az FDI-ért folytatott verseny további meghatározói voltak: -természeti erőforrások, földrajzi tényezők -intézményrendszer: gazdasági és politikai stabilitás, átlátható jogrendszer, hatékony közigazgatás -megfelelő infrastruktúra -költség-hatékony és megfelelően képzett munkaerő Várható változások a külföldi beruházásokért folytatott versenyben

4 Magyar adórendszer és államháztartás: jelenlegi helyzet és kihívások -A magyar adórendszer jellemzői: adónemek és adóterhelés közép- és kelet-európai összehasonlításban (ld. következő dia) -Trendek az egyes adófajták változásában Közép- és Kelet- Európában -A harmonizációban eddig elért lépések és a további harmonizációval járó változások -Államháztartási problémák, az adórendszer és a nagy jóléti ellátórendszerek problémái -Fiskális reformok szükségessége a maastrichti kritériumoknak való megfelelés igényéből fakadóan – bevételi igények versus kiadáscsökkentési nyomás

5 Adóterhelés Közép- és Kelet-Európában

6 SZJA-kulcsok (min-max) és a legmagasabb kulcshoz tartozó jövedelemhatár (ezer EUR)

7 Társasági nyereségadó, 2003 és 2004

8 Adóharmonizáció 1. -A legtöbb acquis átvétele megtörtént, az új adószabályok egy kis része 2004 májusában lép életbe -Várható gyakorlati alkalmazási és értelmezési problémák, EU eseti jog alkalmazása -Az adóadminisztráció felkészültsége

9 Adóharmonizáció 2. Közvetlen adók -Eljárási szabályozás és az állami támogatások szabályozása (offshore társaságok, kockázati tőke, osztalékadó) -Leányvállalatok adózása, összeolvadási kérdések szabályozása, kamat- és árfolyamnyereség-adó -Diszkriminációmentesség -Új befektetési ösztönzők és átmeneti szabályozás

10 Adóharmonizáció 3. Az ÁFA-rendszer változásai -Közösségen belüli kereskedelem, az áruk szabad forgalma -Export és import -Eladás magánfogyasztónak -ÁFA-alanyok közötti kereskedelem -Adminisztratív változások, hatásuk a vállalati folyamatokra -Az új magyar áfa-szabályozás

11 Adminisztrációs költségek -Vámok és vámhatárok megszűnése -Statisztikai és jogosultsági jelentési kötelezettségek, áruk nyomon követésének igénye -Költségek: számviteli terhek, nagyobb igény a koordinációra az egyes üzleti folyamatok között (pl. logisztika) -Közvetlen és közvetett költségek -Üzleti stratégia kialakításának lehetőségei, ERP (enterprise resouce planning) - A vállalkozások felkészültsége

12 Adóverseny 1. -Az adóverseny célja a vállalatok betelepülésének ösztönzése -A harmonizáció korlátai -Az adóverseny előnye: korlát az államháztartás növekedésén, szuverenitás -Az adóverseny hátrányai: „race to the bottom” – nehézségek a közszolgáltatások finanszírozásában, államháztartási kiadások munkavállalókra hárítása, tér a vállalati lobbi számára -Európai adóparadoxon: a nemzeti szuverenitást sérti az adóverseny, de az adóverseny korlátozása csak a szuverenitás feladásával lehetséges -A káros adóverseny elemei és az európai eljárási szabályok

13 Adóverseny 2. -A Közép- és Kelet-Európai országokban eddig alkalmazott befektetés-ösztönzési adókedvezmények. Az eddigi adóverseny eredményei. -Társasági adók a jelenlegi EU-tagországokban. Magas és alacsony adóterhelésű országok. -Törvényben meghatározott és effektív adóterhelés eltérései (szektorális ás vállalatméret szerinti eltérések) -A magyar szabályozás: társasági adójogi és más kedvezmények, fiskális ösztönzők, szabályozók az adóelkerülés megakadályozására

14 Munkaerő-költségek -Nem csak a társasági adó befolyásolja a versenyképességet: fontos a egységnyi termékegységre jutó munkaköltség is, és ezt a személyi jövedelemadó-terhelés valamint a társadalombiztosítási járulékok nagysága is meghatározza. -Társadalombiztosítás és szabad munkaerő- áramlás -Tendenciák az egészségügyi és a nyugdíjrendszerek reformjában csatlakozó országokban -Munkáltatói és munkavállalói hozzájárulások Közép- és Kelet-Európában

15 Államháztartási reformok a közép- és kelet- európai országokban Közös problémák a közép- és kelet-európai országokban: - deficit-gondok, növekvő államadósság, strukturális reformok igénye az államháztartási ellátórendszerekben Igény a reformokra: -A hatékony államháztartás kialakítása hat a versenyképességre, és bár nem elsődleges cél az állami kiadások csökkentése, a hatékonyság növekedése együtt járhat a centralizáció csökkentésével -finanszírozási igények a versenyképesség növelésére: oktatás és képzés fejlesztése, infrastruktúra-beruházások, innováció ösztönzése, megfelelő jóléti háló működtetése, esélyteremtés. Egy átfogó államháztartási reform felszabadíthat forrásokat ezekre a célokra Az EU-csatlakozás államháztartási hatásai -Költségvetési terhek növekedése a strukturális alapok forrásainak társfinanszírozási igénye miatt -Igény infrastrukturális beruházásokra (ld. környezetvédelem) Mindezekhez a kérdésekhez kapcsolódóan szükség van az adórendszerek reformjára is. Tendenciák: adóalapok szélesítése, kedvezmények felszámolása, kulcsok összevonása.

16 Kilátások Kilátások és versenyképességi hatások az egyes elemzett szempontok alapján: -Adóharmonizáció és jogalkalmazás -Adminisztratív alkalmazkodási költségek -Adóverseny, adóteher-megoszlás és befektetés-ösztönzés -Államháztartási problémák és ehhez kapcsolódó adóreformok

17 Köszönöm a figyelmet!