Asztal- és életközösség Jézussal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A házasság még nem a mennyország
Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9.
Panasz utca Elköltöztünk
A házasság van válságban vagy az ember?
A SIKERES ÉLET TITKA.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT!.
JÓ REGGELT !.
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
A boldogság is kegyelemből fakad
„Mi dolgunk a világban?”
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
Ébredj ember mély álmodból, Jézus megment rabságodból,
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hûtlenségemet nagy irgalmaddal!
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
JÓ REGGELT !.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
Az Élet Igéje augusztus.
Dalt zengnek a rétek, s minden virág,
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Mindig kapcsolatban Vele
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
JÓ REGGELT !.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Előadás másolata:

Asztal- és életközösség Jézussal Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. Jn 6, 35 Készítette: Pálhegyi F. Néhány kép forrása: Internet

A Bibliában a közös étkezés az életközösség jele Az úrvacsora asztalközössége az Úrral való közösségünk megerősítése. Jézus vére és megtört teste (a megváltás) teszi lehetővé Vele a közösségünket. Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára. Jel 19, 9 A királyi menyegző (Mt 22, 1-14) és a Bárány menyegzője (Jel 19, 6-9) a hívők örök, beteljesült közössége az Úrral Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Jel 3, 20

Hadd legyen mennyország a házasságunk és a családi életünk! Hívjuk meg Jézust az életünkbe (a szerelmünkbe, a házasságunkba, a családunkba), és ültessük az asztalfőre Őt! Hadd legyen mennyország a házasságunk és a családi életünk! Jézus ne átutazó vendég legyen az otthonunkban, aki nagy ünnepeken beköltözik hozzánk néhány napra , hanem örökös családtag, sőt családfő. Jöjj asztalunkhoz Jézusunk, Te légy házunk feje! Tápláld testünket-lelkünket, Életnek Kenyere! A mennyország lényege nem az, hogy örökké tart, hanem az, hogy közvetlen és bensőséges kapcsolatban leszünk az Úrral. Hol van a mennyország? Ott, ahol jelen van Jézus

Életközegünk az emberi kapcsolat Kapcsolatok nélkül élhetetlen az élet Kell valaki (legalább egy ember), akit érdekel, hogy mi van velem, mi bajom van, minek örülök, mire vágyom. Miért olyan szörnyű a magánzárka? Elfogad engem? Értékel engem? Aki szerető szülők nélkül nő fel, annak üres marad a „szeretet-tankja”, és képtelen lesz szeretetet adni másoknak. Nehéz szeretni a bezárkózó, szomorú embereket Aki mosolyog, azt könnyebb megszólítani

Isten már kezdeményezte a megbékélést! A bűnesetben megszakadt a kapcsolatunk Istennel, a Szeretet Forrásával. Azóta alapvetően üres a szeretet-tankunk. „Természetes” az önzés és az empátia-hiány Istennel kell megbékélnünk, hogy másokkal is békességben és szeretet-közösségben tudjunk élni Isten már kezdeményezte a megbékélést! „Magadnak teremtettél bennünket Istenünk, és nyugtalan a mi szívünk, amíg meg nem nyugszik Tebenned!” (Augustinus)

Nekem olyan jó Isten közelsége! Enni lehet az utcán is menet közben, de jókedvűen vacsorázni csak közösségben lehet Igazán csak azok társaságában esik jól a vacsora, akiket szeretünk, és van mondanivalónk egymás számára Nekem olyan jó Isten közelsége! Zsolt 73, 28 Hogy érzed magad Isten társaságában?

Lelki testvéreim és barátaim Emberek, akik felé szolgálatom van Ha Jézus ül a fő helyen, hová ülhetek én? Néhányan még fontosak az életemben. Kinek hol lesz a helye? Bibliai preferencia rend: Jézus Házastársam Gyermekeim Lelki testvéreim és barátaim Rokonaim Emberek, akik felé szolgálatom van Én Aki vezet, olyan legyen, mint aki szolgál. Lk 22, 26 Ford Madox Brown 1821-1893

A kertet sem elég bevetni: ápolni kell a növényeket A közösséget ápolni kell Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az Ő szent nevét! Zsolt 103,1 Együttes élmény Tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. Zsolt 51, 5 Konfliktusaink rendezése Igéd vidámságot szerzett nekem, és szívbeli örömöt. Jer 15, 16 A kertet sem elég bevetni: ápolni kell a növényeket Jóleső beszélgetés