Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moduláris oktatás a 8. évfolyam kémia tantárgyból
Advertisements

OXIDOK TESZT.
Az állati termelés táplálóanyag szükséglete III.
Készítette: Berényi Lili Sallai Andi
Helyes táplálkozás.
Kristályrácstípusok MBI®.
A víz,a levegő, az anyagok és tulajdonságai
Dr. Molnár Emese Életelixír.
3.ÓRA AZ ANYAGOK TULAJDONSÁGAI ÉS VÁLTOZÁSAI
Gáz-folyadék fázisszétválasztás
Szénhidrogénforrások
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
„Szívünk – lelkünk” egészsége Élelmiszerink minőségi előállítása és ami mögötte van! Készítette Budai Tibor Felkészítő Tanár Csaláné Böngyik Edit Corvin.
A Víz Világnapja március 22. „Tiszta vizet az egészséges világért!”
Flavon max termékcsalád
A víztisztítás és a vízminőség vizsgálata
4. Az aceton és a formalin megkülönböztetése
A takarmányok összetétele
Drágakövek Tantárgy: Ásvány- és kőzettan
A MÉSZKŐ.
SZÉN-MONOXID.
Az anyag tulajdonságai és változásai
BUMMMM Eredmény:a fény hiány miatt a hínár szén-dioxidot termelt emiatt a káposztalé elsavasodott. befőttes üveg.
A KÉMIAI REAKCIÓ.
A VEGYI KÉPLET.
Bársony Kristóf számítástechnika IV. évfolyam
Vasgyártás Bui Tommy.
Puskás Nikoletta Témavezető: Dr. Gömze A. László Miskolci Egyetem
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
4.ÓRA HŐTERMELŐ ÉS HŐELNYELŐ FOLYAMATOK
KÉSZÍTETTE: SZELI MÁRK
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Ópályi Jókai Mór Általános Iskola 4821 Ópályi,Rajk László út 18.
Természetes Színezékek
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
A takarmányok összetétele
A takarmányok összetétele
Fekete László Született: Csillagjegye: Vízöntő
Híres magyar nők.

A nyílméregbéka.
A moszatok törzsei.
A salétromsav és a nitrátok
Az égés.
KÉMIA 8. évfolyam Téma: A VÍZ.
Takarmányok zsírtartalma
Vízminőség-védelem Készítette: Kincses László. Milyen legyen az ivóvíz? Legyen a megfelelő… mennyiségben minőségben helyen Jogos minőségi elvárás még,
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
Az állandó mágnesek anyagszerkezeti leírása
Az anyagok csoportosítása összetételük szerint
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
Takarmányok zsírtartalma
Stílustanfolyam nőknek
CO2 érzékelők Lőkkös Norbert (FFRQJL).
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
MIBŐL ÉPÍTSÜK FEL HÁZAINKAT?
A nitrogén és vegyületei
A KÉN
Részösszefoglalás Gyakorlás.
melléklet: Észterek1 diasor
A TÁPLÁLKOZÁS HATÁSAI SZERVEZETÜNKRE
Készítette: Kothencz Edit
ÉGÉS.
A nitrogén és vegyületei
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
A HÚS FOGALMA, Tulajdonságai
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Készítette: Kothencz Edit
Takarmányok zsírtartalma
Előadás másolata:

Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit

E-számok Élelmiszerszínezékek: -Természetes -Természetazonos -Mesterséges

E-171: Titán Dioxid Korlátozás nélkül Nem emészthető Hő-, fény-, saválló Nem oldódik

E-120: Kármin Egyetlen állati eredetű Piros szín Kaktusztetű: Coccus Cacti

E-120: Kármin Édességek Kolbász Égetett szeszesitalok Lekvár, dzsem

E-172: Vas-oxid (rozsda) Mennyiségi korlátozás nincs(!) Barna szín Nem veszi fel a szervezet

E-153: Szén Festékipar feketéje Fa égetésével Élemiszerekben:95% tiszta szén Sajtburkolatok Kozmetikumok Drazsék Gyógyszeripar

E-173: Alumínium Csomagolóanyag Gyógyszeripar Alzheimer-kór Konyhai eszközök

E-174: Ezüst, E-175 Arany Nem oldódik Kiválasztódik Szépségipar Gyógyszeripar Mennyiségi korlátozás nélkül: Édesség bevonatok Likőrök Ivóvíz csíramentesítés Szervezet raktározza

E-161g: Kantaxantin Karotinoidok (A-vitamin) Falmingó, rákok, lazac Takarmány Kozmetikumok Barnítótabletta Látászavar Saucisses de Strasbourg

Köszönöm a figyelmet!