Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit
E-számok Élelmiszerszínezékek: -Természetes -Természetazonos -Mesterséges
E-171: Titán Dioxid Korlátozás nélkül Nem emészthető Hő-, fény-, saválló Nem oldódik
E-120: Kármin Egyetlen állati eredetű Piros szín Kaktusztetű: Coccus Cacti
E-120: Kármin Édességek Kolbász Égetett szeszesitalok Lekvár, dzsem
E-172: Vas-oxid (rozsda) Mennyiségi korlátozás nincs(!) Barna szín Nem veszi fel a szervezet
E-153: Szén Festékipar feketéje Fa égetésével Élemiszerekben:95% tiszta szén Sajtburkolatok Kozmetikumok Drazsék Gyógyszeripar
E-173: Alumínium Csomagolóanyag Gyógyszeripar Alzheimer-kór Konyhai eszközök
E-174: Ezüst, E-175 Arany Nem oldódik Kiválasztódik Szépségipar Gyógyszeripar Mennyiségi korlátozás nélkül: Édesség bevonatok Likőrök Ivóvíz csíramentesítés Szervezet raktározza
E-161g: Kantaxantin Karotinoidok (A-vitamin) Falmingó, rákok, lazac Takarmány Kozmetikumok Barnítótabletta Látászavar Saucisses de Strasbourg
Köszönöm a figyelmet!