Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Elektronikus Fizetés megvalósítása
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Önkormányzatok finanszírozása
DILEMMÁK, PROBLÉMÁK, SIKEREK… …az elmúlt évek tapasztalatai alapján.
Elektronikus Fizetés Elszámoló Rendszer
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Az Állam, az állampolgár és az elektronikus fizetés viszonya II. E-Money Symposium november 20. Budapest Vilmos András
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
Önkormányzati informatika ASP alapokon
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Kdkd Elektronikus fizetés a közigazgatásban
A hazai finanszírozási piac jövője, a szükséges cselekvési program a piac kiszámíthatóbb volta érdekében Előadó: Kolossváry Ádám Merkantil Bank Zrt. elnök-vezérigazgató.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
Hargitainé Várhegyi Teréz március 6.
A Magyar Posta szerepe a pénzforgalmi szolgáltatások terén
ROP önkormányzati alkalmazás-szolgáltató (ASP) központok -
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
EKOP Elektronikus levéltár
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szervezete és működése Dr. Berey Attila főigazgató megyei főállatorvos.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
DIGITÁLIS ALÁÍRÁS HASZNÁLATA A KÖZIGAZGATÁSBAN Készítette: Molnár Csaba közszolgáltatási közgazdász Konzulens: Pántya Róbert adjunktus.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Kováts Surd, Martinovic Boris
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató ÁROP és EKOP Félidőben 2:0 Dr. Bálint Ákos főigazgató KRPIH - NFÜ Budapest, április.
Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -
A magyarországi bankkártya üzletág elemzése
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
E-közigazgatás biztonsági nézőpontból Szigeti Szabolcs CISA, CISM, CISSP
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
2012. november 9. Új projekttámogatási módszerek a kormányzati informatikában Vályi-Nagy Vilmos.
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
KMOP „ELEKTRONIKUS HELYI KÖZIGAZGATÁSI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE” TÁRGYÚ FELHÍVÁS KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
Az Önkormányzati ASP Kaposvár, február 08..
Megszületett a megoldás
A részletfizetés tranzakcióról általánosságban
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Közbeszerzési Hatóság
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

EFER – Start! Az elektronikus fizetési rendszer az ügyfélbarát közigazgatásért Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK Papp Attila kereskedelmi igazgató, Getronics Magyarország

A prezentáció tartalma A regionális és hazai kártyapiaci helyzet értékelése Az elektronikus fizetés fejlesztése Magyarországon Az elektronikus fizetési rendszer a gyakorlatban

KÁRTYAHASZNÁLATI SZOKÁSOK A RÉGIÓBAN ÉS MAGYARORSZÁGON Csehország, Szlovákia, Bulgária megelőzik Magyarországot az egy főre jutó kártyaszám tekintetében Észtországban és Szlovéniában az EU-átlaghoz közeli, illetve azt meghaladó az egy főre jutó kártyaszám Hazánkban az egymillió főre jutó ATM-ek száma alig magasabb, mint az uniós átlag fele A bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS-terminálok száma egymillió főre vetítve egyharmada az EU-átlagnak Magyarország a bankkártya műveletek gyakorisága alapján is elmarad az uniós átlagtól

MAGYARORSZÁGI ADATOK: KÁRTYÁK JELLEMZŐI, SZÁMUK ALAKULÁSA

MAGYARORSZÁGI ADATOK: HAZAI BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI ZOKÁSOK A vásárlási műveletek túlnyomó többsége az üzletek pénztárainál lebonyolított fizetés volt, viszonylag kicsi az ATM-en keresztüli mobil telefon feltöltések aránya, valamint elenyésző az internetes vásárlások száma és részaránya. A kártyahasználat hangsúlyának lassú eltolódása figyelhető meg a kézpénzfelvételről a vásárlás felé. Forrás: MNB

MAGYARORSZÁGI ADATOK: ELFOGADÓHELYEK SZÁMA Készpénzfelvételi POS berendezések száma*: 11 131 db Kereskedői elfogadóhelyeken üzemelő POS berendezések száma*: 59 115 db Forrás: MNB, 2009. december 31.

E-FIZ: ELEKTRONIKUS FIZETÉSI PROGRAM Az EKOP-2.1.1-07-2008-0001 számú támogatási szerződés keretében valósul meg, összesen mintegy bruttó 4 Mrd forint értékben. A PMISZK, mint projektgazda által vezetett konzorcium tagjai: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Vám- és Pénzügyőrség (VP) A rendszer központi részét a Magyar Államkincstár fogja működtetni, és a projektben a Magyar Nemzeti Bank is részt vesz.

E-FIZ PROJEKTEK Okmányiroda Intézmények Adóhivatal Vámhivatal e-FIZ EFER Központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer Adóhivatal Vámhivatal Intézmények Okmányiroda e-FIZ Elektronikus Fizetés Program

EFER: KÖZPONTI ELEKTRONIKUS FIZETÉSI ÉS ELSZÁMOLÁSI RENDSZER Lehetővé teszi a közigazgatással szemben fennálló fizetési kötelezettség elektronikus módokon történő megfizetését. Az e-FIZ program keretében létrejövő központi (horizontális) projekt összértéke bruttó mintegy 2 Mrd Ft. Szolgáltatásai az e-FIZ konzorciumi tagokon kívüli egyéb kormányzati intézmények számára is elérhető lesz. A vállalkozói struktúra jelentős hazai szolgáltatókból áll: Getronics Zalaszám IND IDOM eGov A projekt költségvetésének 70%-a magyar szakértők és informatikusok munkájának fedezetére szolgál, és mindössze 30% a technológia import.

E-FIZ

AZ EFER ELŐNYEI Lakosságnak és gazdálkodóknak elektronikus fizetési lehetőséget biztosít a közigazgatással szemben fennálló fizetési kötelezettségeik teljesítésére egy összegben, egy tranzakcióval történő fizetés abban az esetben is, ha a befizetés több számlát érintene helyszíni és távoli (on-line) fizetés többféle fizetési mód használatának lehetősége Kormányzatnak nő a hatékonyság, hiszen csökken a személyes megjelenéssel járó ügyintézésre fordítandó idő gyorsabb a fizetések befolyása a célszámlákra nő a befizetések pontossága csökken a tranzakciós díj a fizetések összevonásával CLBPS 4. szintjéhez szükséges elektronikus fizetés

MEGBÍZHATÓ RENDSZER Megbízható infrastruktúra Hibatoleráns és kétközpontú felépítés 99,99%-osnál nagyobb rendelkezésre állás (banki szintű) PSZÁF rendelkezéseinek megfelelő adatbiztonság Megbízható implementáció A tervezéstől a tesztelésen át az üzemeltetés támogatásáig Minden dokumentum megrendelői jóváhagyást követően jut érvényre Megbízható minőség ISO 9001 szerinti minőségbiztosítás Megbízható fejlesztés Common Criteria EAL 3 szintű biztonsági követelmények

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!