A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Kiss Danuta Könyvtári szakinformátor NyME Központi Könyvtára
Advertisements

Az Educatio digitális tartalomszolgáltatási projektjei XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április Markója Szilárd EISZ Iroda és könyvtárvezető.
Könyvtárunk előfizetett adatbázisai. •Pressdok-Hundok (Sajtófigyelő) (évi 2 lemez) •Jogtár Plusz (havi frissítés) •Céghírek (havi frissítés) •Gazdasági.
Periodikák a szakirodalmi információellátásban Dr. Kührner Éva Ph.D. „Folyóiratok a tájékoztatásban” Nyíregyháza, június 20.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások Neveléstudomány Dr. Ficzkó Ildikó SZTE Egyetemi Könyvtár
Történelem az Interneten
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Egyetemi Könyvtár
Új funkciók az EBSCOhost-ban november 21. Egyetemi Könyvtár Szeged.
EISZ elektronikus információszolgáltatás Dr. Hulesch Helga tájékoztató könyvtáros, szakreferens SZTE Egyetemi Könyvtár SZTE GTK november 20.
Irodalomkutatási kalauz Közgazdász hallgatók számára Minkó-Csontos Anna SZTE EK SZTE EK
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 35. vándorgyűlése, aug Nagykanizsa Helyzetkép az orvosi-egészségügyi könyvtárak szakirodalmi ellátottságáról.
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum.
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
Műszaki tudományok az interneten
Adatbázisok / Tudástárak / MTMT (1)
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Információtárolás és visszakeresés a repertóriumokban és a cikkadatbázisokban Gellér Ferencné dr
Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
Szakirodalmi információkeresés Adatbázisok bemutatása EISZ és adatbázisai Természetvédelmi mérnök MSc 2010/2011. I. félév Készítette: Joó Tímea.
Kmety Andrea május 13.. Az Alexandriai Könyvtár egykor és ma.
A SCOPUS adatbázis használata március Kmety Andrea, Scopus-tréner
Book Citation Index a Web of Science-en. Könyvek szerepe a tudományos irodalomban Folyóiratok Aktuális Formális Recenzált Konferenciakiadványok Új koncepcók.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
JSTOR adatbázis Koltay Klára 2006/ félév. Az adatbázis nyitólapja Teljes szövegű folyóirat- adatbázis Eredeti cél: raktári férőhelyek kímélése.
Essential Science Indicators Tóth Szász Enikő
A társadalomtudományi tájékoztatás sajátosságai
8. téma A környezettudományi szakirodalmat feltáró adatbázisok, használatuk.
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Kutatókönyvtár az íróasztalon Nyílt folyóirat-adatbázisok Kutatók Éjszakája
Web of Sciene melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
A Nemzeti Könyvtár internetes szolgáltatásai benne a Magyar Elektronikus Könyvtárról bővebben Góczán Andrea augusztus 2.
Történelem az Interneten
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
MTMT adminisztrátori feladatok megoldása eltérő környezetben Egészség-Információ-Könyvtár március 27. Mátyás Melinda ELTE Egyetemi Könyvtár
Digitalizált információk rendszerezése. A publikus hozzáférés biztosítása az Internet segítségével. Dokumentumkezelés, információ digitalizálás OMA konferencia.
Könyvtárinformatikai ismeretek (a „Bevezetés a tudományos kutatásba” tantárgyhoz) Biológus, molekuláris biológus hallgatók számára Pappné Czappán Marianna.
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán szeptember Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
EBSCO folyóirat-adatbázisok Elektronikus folyóiratcikkek ezrei a könyvtárakban – országos szolgáltatás Dr.Porkolábné Homolka Ágnes
EBSCO Discovery Service (EDS) the world’s leading discovery service Jan Luprich / EBSCO Új keresési élmény felfedezése avagy hogyan hasznosítsa forrásait.
Online katalógusok Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2014 Ruttkay Szilvia
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Dr. Kiss Danuta, Tóth Mónika NymE Központi Könyvtára Március 3.
Az EBSCO adatbázisok országos konzorciuma: Felhasználói siker Informatio Medicata – szeptember 22. Jan Luprich / EBSCO Publishing.
National Center for Biomedical Information PubMed, MESH, PMC adatbázis TÁMOP rendezvény Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest,
Változások az EISZ projektben Markója Szilárd EISZ Iroda és könyvtárvezető szeptember 18.
1 Néhány szó az EBSCO-ról Jan Luprich, Lukács Eszter - EBSCO.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán október Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
Google Scholar és Mendeley Az irodalomkutatás, valamint a bibliográfia- készítés, megosztás, kapcsolatépítés segédeszközei Semmelweis Egyetem Központi.
Adatbázisok használata a tájékoztatási gyakorlatban Dr. Nagy Enikő Csomád,
A folyóiratok tudományos mérése, presztízs
A sport és a testnevelés adatbázisai az EBSCOhost felületen
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
SEAS Adatbázis bemutató
Vasas Lívia, PhD 2017 Web of Science Vasas Lívia, PhD 2017.
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Készítette: Pacsirta Szilvia
Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest, október
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Információk rendszerezése a könyvtárban
Kiadói adatbázisok: SpringerLink, PubMed, Surf, a német sport szakadatbázis. Teljes szövegek keresése a SURF-ben április 9. Kovács Klaudia Ágota.
Előadás másolata:

A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK

I. ÁLTALÁNOS GYŰJTŐKÖRŰ ADATBÁZISOK

1. 1.ACADEMIC SEARCH COMPLETE (EBSCO-HOST) A legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa. Közel 6000 teljes szövegű periodikumot tartalmaz, több mint 5030 lektorált folyóiratot beleértve. A teljes szövegeken kívül több mint 9900 folyóirat és összesen több mint kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások stb. indexelését és referátumait foglalja magában. Az adatbázis PDF tartalma 1887-ig nyúlik vissza, és a teljes szövegű anyagok többsége kereshető PDF formátumban van.

2. BUSINESS SOURCE PREMIER (EBSCO-HOST) A menedzsment, a gazdaságtudományok, a pénzügy, a könyvelés, a nemzetközi vállalkozás és a marketing területeit fedi le. A BSP-ben megtalálhatók az Economist Intelligence Unit (EIU), a Global Insight, az ICON Group és a CountryWatch országok szerinti gazdasági jelentései is. Az adatbázis több, mint 4000 folyóirat cikkeit referálja és indexeli, ebből közel 3300 folyóirat teljes szöveggel szerepel. A BSP tartalmazza a Regional Business News adatbázist is, amely átfogó, teljes szövegű válogatást nyújt 75 amerikai városi és regionális üzleti napilapból és folyóiratból.

3. CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN ONLINE LIBRARY A C.E.E.O.L. egy olyan on-line arcívum, ahol 371, a bölcsészeti és társadalomtudományok területét felölelő, full text-es PDF állományú folyóirat és digitalizált dokumentum található, Kelet-, Közép- és Dél- európai témákról.

4. JSTOR ADATBÁZIS A JStor teljes szövegű folyóirat-adatbázis, melynek két multidiszciplináris gyűjteménye az Arts and Sciences I. és III. érhető el a PTE tartományaiból. A JSTOR adatbázis kibővült az Arts and Sciences II. multidiszciplináris gyűjteményével, ami további 124 retrospektív folyóirathoz enged hozzáférést. Az adatbázis retrospektív jellegű, kurrens számok nincsenek, a kiadókkal történt szerződéskötés alapján, a folyóiratok teljes szövege csak 3-5 évvel a megjelenést követően kerülhet be az adatbázisba.

5. SPRINGERLINK (Springer Verlag) Jelenleg közel 2500 különböző folyóiratot tartalmaz. A tartalomjegyzékek, abstract-ok ingyenesen hozzáférhetőek. A teljes szövegű cikkekhez csak a nyomtatott verzió előfizetői férhetnek hozzá. Felosztása: Online Libraries online folyóiratok, könyvek, könyvsorozatok, Springer Expert Systems, szoftverek. life sciences chemical sciences geosciences computer science mathematics medicine physics & astronomy engineering environmental sciences law economics

6. WEB OF SCIENCE (ISI) 1.Arts & Humanities Citation Index – bölcsészettudományi és művészeti index 25 kategóriában, 1140 teljes folyóirat anyaga + a vonatkozó cikkek 7000 társadalomtudományi és tudományos folyóiratból. 2.Science Citation Index Expanded & SciSearch – természet- és műszaki tudományos index 160 tudományterület, 5800 akadémiai és alkalmazott műszaki tudományos dokumentum, ebből 140 könyv a többi folyóirat. 3.Social Sciences Citation Index & Social SciSearch – társadalomtudományi Index 55 kategóriában, 1700 folyóirat teljes anyaga vonatkozó cikk a vezető tudományos és műszaki folyóiratokból

II. KÖZGAZDASÁGI SZAKADATBÁZISOK

1. ECONLIT (Cambridge Scientific Abstracts) A világ közgazdasági szakirodalmának válogatott bibliográfiája 1969-től napjainkig, amelyet az Amerikai Közgazdasági Társaság Journal of Economic Literature (JEL) és az „Index of Economic Literature” c. kiadványaiból állítanak össze. Áttekintést nyújt több mint 400 folyóirat, valamint gyűjteményes művek, könyvek, könyvismertetések, előadások, doktori értekezések, a Cambridge University Press gazdasági témájú konferenciaanyagának alapján a nemzetközi szakirodalomról. A közgazdaságtan, üzlet, pénzügy, ipar és statisztika területén megjelent legfontosabb publikációk bibliográfiai adatai mellett teljes szövegükkel tartalmaz könyvismertetéseket. A feltárt irodalom döntő többsége angol nyelvű vagy angol nyelvű ismertetés.

2. ABI/INFORM Global (Pécsről nem érhető el) Angol nyelvű adatbázis, mely gazdasági, pénzügyi, üzleti, marketing, management, reklám, humánpolitikai és még további témakörökben 1800 folyóirat cikkeit tartalmazza rövid ismertetésekkel és mutatókkal ellátva 1970-től napjainkig. A feldolgozott források egy részének cikkei és tanulmányai teljes szövegükkel is megtekinthetők. Az adatbázis több mint vállalattal kapcsolatban is tartalmaz információkat. Feldolgozott dokumentumok: kézikönyvek, cikkek, tanulmányok, könyvismertetések

III. RELEVÁNS MAGYAR ADATBÁZISOK

1.KSH – STADAT 2.OGYK – PRESSDOK 3.OGYK – HUNDOK 4.OGYK – VPI 5.OSZK – HUMANUS 6.ME – MATARKA 7.CEGFURKESZ.HU 8.CEGNYILVANTARTO.HU 9.COMPLEX CÉGHÍREK -