VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Korai fejlesztés, korai intervenció tapasztalatai Biztos Kezdet mentorképzés Velence Meszéna Tamásné Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Gyermekvédelmi munka áttekintése
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
Tehetségpont létrehozása
Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben jan
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
TÁMOP / IPR ernyőprogram a barcsi kistérség általános iskoláiban, óvodáiban, középiskoláiban BNI Arany János Általános Iskola.
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Fogyatékosügyi portál előkészítése Projekt szakértő: Szikora Tamás.
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
IV. kerületi v édőnők munkamegbeszélése május 26. Budapest Toma Andrea OGYEI.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Ifjúsági és szabadidős programok
GyermeknapNagyhajmás 2012.május 19.. Az ünnepélyes megnyitó után a Sásdi ÁMK kötélugró csapatának a bemutatója következett. A további programok közt szerepeltek:
Korai képességgondozás és egészségügy Programok 2011.január1-től 2011 augusztus 31-ig.
"Legyen az esély egyenlő ..."
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
Napraforgó Napközi Baranyajenő
Egyedül nem megy…! Érzékenyítő kampány a pszichiátriai betegek érdekében Nyírbátor, június 28. Lippainé Szabó Katalin,vezető ápoló Batonainé Ferkó.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének munkája (2005)
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Harruckern János Közoktatási Intézmény Gyula „Zöld út a jövődhöz” május 01. – február 28 TÁMOP B
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
„Nyitott iskola” TÁMOP
Óvodai és iskolai szociális segítés
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY

2013. június 13.-án és 2013. június 26.-án a Sásdi Gyerekesély Irodában védőnői prevenciós szakmai műhely volt. Előadók: Elblinger Csaba, Németh Nándor Az egyik téma a Bizalom és családok segítése a Máltai Szeretetszolgálat programjaiban volt, a másik a Családi működés pszichológiája. Mindkét esetben a műhely interaktív jellege rávezette a védőnőket arra, hogy mennyire fontos először a család bizalmát elnyerni, és aztán segíteni, mert így jobban elfogadják a segítő szakembereket.

2013. május 9.-én és 2013. május 22.-én a Sásdi Gyerekesély Irodában védőnői prevenciós szakmai műhely volt Előadó: Dr. Jüngling Gyöngyvér Az egyik téma a Segítő kapcsolat pszichológiája volt, a másik a tanácsadás pszichológiája. Mindkét esetben a műhely interaktív jellege rávezette a védőnőket arra, hogy ki miért választ segítő szakmát.

2013. április 10-én védőnői prevenciós szakmai műhely keretein belül Illés Józsefné a Hegyháti Szociális Alapellátási Központ vezetője tartott előadást a családsegítő szolgálat és a védőnői szolgálat közötti kompetenciahatárok témában. Ez alkalommal a védőnők bepillantást nyerhettek a HSZAK munkájába. Megismerkedhettek a lehetőségekkel. A védőnők hoztak eseteket, melyekre az előadó megoldási javaslatokat tett, ezzel segítve munkájukat.

Márciusban 2 prevenciós szakmai műhely volt. 2013. március 6-án Téma: Korai fejlesztés, korai képességgondozás Előadó: Meszéna Tamásné E két alkalommal a védőnők bepillantást nyerhettek a Pécsi Pedagógiai Szakszolgálat munkájába. Megismerkedhettek a lehetőségekkel. A védőnők hoztak eseteket, melyekre az előadó megoldási javaslatokat tett, ezzel segítve a védőnők munkáját.

Februárban 1 prevenciós szakmai műhely volt. 2013. február 20-án Téma: Módszerek, támogatási formák keresése a veszélyeztetett terhesség, a veszélyeztetett csecsemők arányának visszaszorítására. Előadó: Angyal Magdolna Jó védőnői jó gyakorlat megismerése A prevenciós szakmai műhely munka segítséget nyújt a védőnőknek a saját tapasztalatok megosztásával a másik problémáinak megoldására, megkönnyítve ezzel a munkájukat. Az előadók segítséget nyújtanak a gondozott családokkal való kapcsolat elmélyülésében.

2013. január 16-án Téma: Módszerek, támogatási formák keresése a veszélyeztetett terhesség, a veszélyeztetett csecsemők arányának visszaszorítására. Jó védőnői jó gyakorlat megismerése Előadó: Angyal Magdolna 2013. január 31-én Jó védőnői jó gyakorlat megismerése 2 A védőnők elküldtél a körzetükről az adatszolgáltatást a csoportos egészségnevelésről. A tavalyi évhez képest 35%-os emelkedést mutat a deprivált családok bevonása. Ez a növekedés köszönhető a 2 gyermeknapnak (Kishajmáson és Nagyhajmáson), ahol több családot tudtak elérni a védőnők.

„Legyen az esély egyenlő – Esélyteremtés a Sásdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.3-09/1-2009-0005