Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egynapos és rövidített ápolású ellátások és minőségi garanciái
Advertisements

A statisztika rejtelmei
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Magyar Tudományos Akadémia
Dr. Kozák Ákos Siófok, szeptember 23.
Kempinski Hotel Corvinus Budapest január
A magyar mobilpiac helyzete Kiegészítés „A mobilszolgáltatásokra kijelölt spektrumkészlet hasznosítására vonatkozó rádióspektrum-stratégiai és frekvenciagazdálkodási.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
Az egészségügy átalakítása Holló Imre Pénzügyi csúcstalálkozó II szeptember 16.
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
A SHARE kutatás kínálta elemzési lehetőségek Gál Róbert & Vargha Lili Szirák, 2011.
© GfK 2013 | Kozák Ákos | Mérők Klubja | február 27.1 A MIKROSZINTŰ FOGYASZTÁS MAKRO HATÁSAI © GfK 2013 | Kozák Ákos | Mérők Klubja | február.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
A KSH reprezentatív lakossági felmérései
Dr. Lukács Marianna IV. Egészséginformációs Fórum, KSH-TÁRKI május Az önkéntes egészségpénztárak prevenciós szerepe az OEP szolgáltatási kiadásainak.
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
Marketing az egészségügyben Dr. Szalkai Iván E-consult 2000 Rt.
„Magánpraxis 2013” konferencia, 1. nap, Budapest, január 25. (C) ALGY1.
A Mobil Orvosi Segélyhely (MOS)
A magyar háztartások fizetési szokásai
Egészségpolitika.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Nemzeti Egészségügyi Számlák
Kertész Balázs Szinapszis Kft. Kutatási igazgató
A rejtett foglalkoztatás kiterjedtsége és tényezői Magyarországon Tóth István János „A magyar munkaerőpiac jövője” Magyar Tudományos Akadémia – Kisterem.
Készítette: Ékes Ildikó és Cserháti Ilona
A válság hatása a háztartások fogyasztására
Új eszközök a népbetegségek felmérésére
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
A LAKOSSÁG UTAZÁSI SZOKÁSAI (LUSZ)
Roma egészségklubok létrehozása és működtetése három dunántúli megyében Sex Edukációs Alapítvány.
ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS
Gyermekjogokhoz kapcsolódó hasznos kiadványok bemutatása Országos Gyermekegészségügyi Intézet Dr. Scheiber Dóra.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Nemzeti Egészségügyi Számlák (NESZ) május 23. Mentusz Zsófia Központi Statisztikai Hivatal.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
Hogyan jut(hat) hozzá a hazai lakosság a közfinanszírozott és nem közfinanszírozott innovatív gyógyszerekhez? Leitner György Innovatív Gyógyszergyártók.
Egészségügy, magánegészségügy, biztosításügy makrogazdasági szempontjai Prof. Dr. Bod Péter Ákos, tanszékvezető egyetemi tanár Gazdaságpolitikai Tanszék,
Időskorúak helyzete Nyíregyházán 2009 Patyán László DE OEC Egészségügyi Kar.
Javaslatok további alkalmazásokra Szöllősi Dániel PhD hallgató.
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
A szociálpolitika kulcsproblémái gyermekvédelmi metszetben Gyermekvédelmi napok 2011 „Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben” konferencia Budapest, 2011.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében országos Forrás: Ipsos-GFK ‘Rádiós Közönségmérés’, 2012.május, ReachN Mintaelemszám: 2000 fő, hibahatár.
Éghajlatváltozás Környezettudatossági felmérés A Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország részére.
A gyógyulás üzlet? Mit hoznak Önnek az üzleti biztosítók? Halálbiztos egészségügyet?
A mainstream szakpolitikai fejlesztések és a gyermekszegénység Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Beruházások a gyermekek érdekében Magyarországon:
www.reformazdravotnictva.sk Az Szlovák egészségügyi reform első lépései Peter Pažitný.
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
Adómentes juttatási elemek: egészségbiztosítás
Az egyetemi klinikák és az ellátási területükhöz tartozó kórházak közötti feladatmegosztás speciális kérdésének kezelése a szakmai egyeztető fórumokon.
A TÁRSADALMI JÓL-LÉT TÉRBELI KÜLÖNBSÉGEI A MAGYAR NAGYVÁROS- TÉRSÉGEKBEN Berki Márton – Halász Levente MRTT Vándorgyűlés Veszprém, november
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Alkalmazott egészségügyi gazdaságtan
Hajdúnánás, december 19. A LAKOSSÁG KÖRÉBEN ÁTFOGÓ FELMÉRÉS ÉS ELEMZÉS A KÖZSZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ELÉGEDETTSÉGRŐL ÉS FELMERÜLŐ IGÉNYEKRŐL.
Biotechnológia, biológiai szerek, bioszimilar termékek gazdaságtana az egészségügyben
Az oktatás, az egészségügyi, valamint a szociális ellátás, mint versenyképességi tényezők Április 6. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató.
1 Szociális védelmi kiadások Magyarországon és az Unióban Tokaji Károlyné, KSH „Kérdés és válaszok”, avagy SZEGÉNYSÉG és SEGÉLYEZÉS I. című szakmai konferencia.
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
Lantos Csaba. Egészségügyi kiadások a GDP százalékában között OECD átlag Egészségügyi kiadások a GDP százalékában 2012-ben Forrás: OECD Health.
A TÁRSADALMI ATTITŰD SZEREPE A TERMÉSZETI TŐKE MONETÁRIS ÉRTÉKELÉSE ESETÉBEN HORVÁTH BÁLINT – KERPELY KLÁRA – BAKOSNÉ DR. BÖRÖCZ MÁRIA SZENT ISTVÁN EGYETEM,
Budapest Premium Medical Port Klaszter
SZEGÉNYSÉG ÉS A SZEGÉNYEKET ÉRINTŐ NÉHÁNY VÁLTOZTATÁS
Szakmapolitikai fórum
Digitális témahét.
Kempinski Hotel s Január 25.
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra? Mit tudunk a magyar lakosság preferenciáiról, fizetőképességéről és fizetési hajlandóságáról? Baji Petra Magánpraxis, egészségbiztosítás 2013. Január 25. Kempinszki Hotel Corvinus

Egészségügyi kiadások Magyarországon Forrás: OECD Health Data, 2012

A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–) http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc004.html

A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási A háztartásfő korcsoportja szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–) http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc004.html

A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási Jövedelmi decilisek szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–) http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc004.html

A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási A település típusa szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–) http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc004.html

Reprezentatív felmérés Baji P, Gulácsi L. (2012) A magyar lakosság fizetési hajlandósága az egészségügyi ellátásokért egy reprezentatív kérdőíves felmérés eredményei. Biztosítási Szemle. http://www.biztositasiszemle.hu/files/201211

Fizetési hajlandóság Baji P, Gulácsi L. (2012) A magyar lakosság fizetési hajlandósága az egészségügyi ellátásokért egy reprezentatív kérdőíves felmérés eredményei. Biztosítási Szemle. http://www.biztositasiszemle.hu/files/201211

Az orvos hírneve, szakértelme Preferenciák Az orvos hírneve, szakértelme A személyzet viselkedése Orvosi műszerek A rendelő állapota Utazási idő a rendelőbe (15 vs. 60 perc) Várakozási idő a rendelőben (10 vs. 45 perc)

Összefoglalva Egészségbiztosítási perspektívák Gyógyszer Magas co-payment „Kiegészítő biztosítás” Egészségügyi ellátások - TB elvileg ingyenes ellátás, hálapénz, magánpraxis - De betegelégedettség – mint a minőség egy dimenziója „Helyettesítő” „Kiegészítő”??

Baji Petra Egészség-gazdaságtani és Egészségügyi Technológiaelemzési Kutatóközpont Budapest, 1093 Fővám tér 8. petra.baji@uni-corvinus.hu http://hecon.uni-corvinus.hu