Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, 2011. április 28.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Etikai Kódex.
Nemzetközi tudomány – magyar kézből Interacta 1996 óta az ügyfelekért.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Adatvédelmi kérdések egy online tartalomszolgáltató mindennapi gyakorlatában Adatvédelem napja 2009.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
Szoftverminőség biztosítása
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
Az elektronikus tanulmányi nyilvántartás mint minőségbiztosítási eszköz dr. Princzinger Péter ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
TÁMOP A távhőszolgáltatás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Átláthatósági megállapodások Transparency International szeptember 29.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Integrált Irányítási Rendszer
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Készítette: Májer Dávid
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A FŐTÁV Zrt-nél a szabályszerű pénzügyi és vagyongazdálkodás kialakítása, működtetése érdekében megtett intézkedések október 16. Dr. Mitnyan György.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Országos nagykereskedelmi menedzser
BS es Információ Biztonsági Irányítási Rendszer bevezetési és üzemeltetési tapasztalatai Potóczky András Pénzjegynyomda Rt., számítástechnikai.
A marketinginformációs rendszer
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
A MAGYAR ÁLLAMI VÁLLALATOK ÁTLÁTHATÓSÁGA, KÖZZÉTÉTELI KÖVETELMÉNYEKNEK TÖRTÉNŐ MEGFELELÉSE ÉS INTEGRITÁSA Budapest, április 24.
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.

A FŐTÁV Zrt., mint Fővárosi Önkormányzati tulajdonú vállalat átláthatósága Terület Átlátható működés (elszámoltathatóság) Alapító okiratNyilvánosan elérhető FŐTÁV Zrt. üzleti terve, éves eredményeNyilvánosan elérhető Vállalati középtávú üzleti stratégiaValamennyi munkavállaló részére publikált FŐTÁV Zrt. szervezete, vezetéseInterneten elérhető Szabályozások átvilágítása, összehangolásaElo-ban és intraneten elérhetők A vállalatot érintő információk munkavállalókhoz és ügyfelek részére eljuttatása Internet és Intranet Közbeszerzések Szabályozott eljárás Interneten nyilvánosan elérhető Beszerzések, szerződéskötések, beszállítók A belső beszerzési eljárás számítógépes eljárással történik (SAP, ELO), naprakészen nyomon követhető Szabályozott beszerzési és szerződéskötési eljárások működtetése A beszerzési szabályozásokban, és a szerződésekben összeférhetetlenségi és korrupció ellenes klauzulák vannak elhelyezve Minőségirányítási rendszer működtetése (MIR) Évente külső független tanúsító általi vállalati működésátvilágítás. Vevő központúság érvényesítése Környezet- és egészségvédelem kiemelt kezelése (KIR_MEBIR) Interneten és intraneten elérhető információk, publikációk Évente külső független tanúsító általi vállalati működésátvilágítás A vállalti folyamatok belső ellenőrzése Főrevizori és üzletbiztonsági szervezet működtetése Rendszeres beszámolók a Tulajdonos Fővárosi Önkormányzat, a Felügyelő Bizottság és a BVK részére Vezetői munkaértekezletek jegyzőkönyvezése 2

A FŐTÁV Zrt. a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően az alapfeladatait - hő szolgáltatása a tulajdoni határon, felhasználói rendszerek üzemeltetése és hibaelhárítása, lakásonkénti számlázás, díjmegosztás, sok esetben vízmérő leolvasása, 24 órás telefonos/internetes ügyfélszolgálat és beruházási szolgáltatások - tervszerűen, szabályozott környezetben látja el. Alapfeladatok 3

A fogyasztók, ügyfelek bizalmának megnyerése céljából is nagy hangsúly van a működés átláthatóságán, transzparenciáján üzletpolitika, középtávú stratégia kidolgozása Központi célkitűzés: A felhasználók megbízható, együttműködő partnerének lenni a hőigények kielégítésében, versenyképes árakkal, megbízható távhőszolgáltatással és minőségi kiszolgálással. További cél: a távhőellátás az ingatlanok értéknövelő tényezőjévé váljon. Célok és megvalósításuk 4

Éves üzleti eredmény közzététele a médiában. A stratégia személyes, interaktív megismertetése valamennyi munkavállalóval, későbbi elérhetőségének biztosítása. A munkatársak informálása a cégnél zajló eseményekről, a belső elektronikus hírújság, valamint az intranet segítségével. A felhasználók, ügyfelek és a piaci szereplők tájékoztatása a cégről, szolgáltatásokról, közbeszerzésekről a honlapján és ügyfélszolgálatain keresztül. A transzparencia érdekében Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgatóság működtetése. Minőségi szolgáltatás – minőségirányítási rendszerek működtetése (MIR/KIR/MEBIR), a környezetvédelem kiemelt szerepe. Ügyfelek részére nyújtott szolgáltatási tevékenységek értékelése külső auditor által. Átlátható működés 5

A szabályozások harmonizációja, a szolgáltatási és a működési folyamatokat érintő előírások jogszabályi megfelelése mellett. Belső folyamatok működtetésének nyomon követése számítástechnikai rendszerek biztosításával – a beszerzési eljárások és az iratkezelési nyilvántartás esetében is (SAP és ELO rendszer). A beszerzések tisztasága – a szerződésekben biztonsági követelmények kikötése a beszállítókkal szemben (összeférhetetlenség, korrupció elleni védelem). Ezek a tulajdonos, valamint az ellenőrző hatóságok részére naprakészen elérhetők. Főrevizori, valamint biztonságvédelmi szervezet működtetése az átláthatósági követelmények színvonalon tartásához. Átlátható működés 6

Köszönöm a figyelmet!