Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Gazdasági informatika
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
Kamatszámítás.
Gazdasági informatika 2001/2002. tanév II. félév Gazdálkodási szak Nappali tagozat.
MTA Regionális Kutatások Központja Vidéki alternatívák – segély és/vagy munka? Dr. Balcsók István tudományos munkatárs MTA RKK ATI Debreceni Osztály.
Nyugdíj.
Foglalkoztatói nyugdíj
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
A teljesített ígéretek
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Nemzeti Földalap és Földtörvény nemzeti kincsünk, a magyar föld védelmében.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Tájékoztatás az Európai Gazdaságélnkítő Csomagról ÚMVP MB Budapest, június 29. ÚMVP MB
K&H trambulin tapasztalatok
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
Nyugdíjkérdések közgazdász szemmel
. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.
Cselekedni most és mindenkiért Esélyt a jövőnek! szeptember 20.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Az egészséges egészségügyért A működőképesség helyreállítása, megbecsülés a munkáért augusztus.
Debrecen, június 21. Ráczné dr. Lehóczky Zsuzsánna NRSZH
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
A nyugdíjrendszer stabilitását megteremtő rövidtávú intézkedések Dr. Herczog László miniszter október 14. Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
Mennyibe kerül az adófizetőknek a Gyurcsány-kormány egy állami vezetője? január 4. Luxusbaloldal - luxuskormányzás.
ADÓTÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK Évi LXXVII tvr.. SZJA ADÓTÁBLA A évtől az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében a személyi jövedelemadó alapja.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
Nyugdíjrendszer átalakítása?
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
SCBK Üdvözlünk a klubban!. SCBK Ti miért vagytok olyan fontosak?
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
A szociális segélyezési rendszer átalakítása
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
A Gyurcsány-kormány Fészekrakó programja nem baloldali, hanem liberális.
Családtámogató ellátások
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Megbecsülés az idős embereknek
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben június 28.

Az ígéret: Egyszeri juttatásként visszaadjuk a nyugdíjasoknak azt a fejenkénti Ft-ot, amit a Fidesz kormány 1999-ben elvett tőlük. A tett: a parlament döntését követően, már július második felében külön postautalványon minden érintett - a nyugdíjas szövetségekkel történt megállapodás alapján - egységesen Ft kap kézhez. Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Társadalmi adósság törlesztése

A kormány a nyugdíjasok mellett minden nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban részesülő jövedelem kiegészítéséről döntött. Július végén: –2 millió 820 ezer nyugdíjas, –330 ezer nyugdíjszerű ellátásban (így többek között a rendszeres szociális járadékban, vakok személyi járadékában, rokkantság járadékban, házastársi pótlékban, nemzeti gondozási díjban stb.) részesülő, összesen 3 millió 150 ezer ember kapja meg a Ft-ot. Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Kiket érint?

Nyugdíjasok juttatása: 53,6 milliárd Ft Nyugdíjszerű ellátásban részesülők juttatása: 6,3 milliárd Ft Összesen: 59,9 milliárd Ft Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Az egyszeri nyugdíj kiegészítés költsége

Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A méltányossági nyugdíjemelés méltánytalan eltörlése 2001-ben az Orbán kormány megszüntette a méltányossági nyugdíjemelés lehetőségét, amely korábban évente több tízezer, nehéz élethelyzetbe került idős ember nyugdíjának kiegészítésére adott lehetőséget. Egyedül a kivételes nyugdíj megállapításának lehetőségét hagyták meg, de ezt is átcsoportosították a családügyi miniszterhez.

Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Száznapos program + 1 A kormány a Ft egyszeri juttatás kifizetése mellett - bár nem az első száz napra ígérte - már idén júliusban teljesíti a nyugdíjasoknak tett másik ígéretét: visszaállítja a méltányossági nyugdíjemelés lehetőségét. A parlament június 17-i döntése alapján a kormány mai ülésén meghatározta a méltányossági nyugdíjemelés részletes szabályait és döntött az ehhez szükséges pénzügyi keret biztosításáról is.

Cselekedni most és mindenkiért Kik részesülhetnek, és mekkora kivételes nyugdíjemelésben? Azok a nyugdíjasok, akiknek nyugdíja és rendszeres pénzellátása nem haladja meg a havi Ft-ot. Előnybe kell részesíteni –férfiaknál a 35, nőknél a 30 évnél hosszabb szolgálati idővel rendelkezőket, –a 70 éven felülieket, –az I. vagy II. rokkantsági csoportba tartozókat. A kivételes nyugdíjemelés összege a nyugdíjminimum 10-25%-a lehet, ami ma legalább 2000 és legfeljebb 5000 Ft közötti havi nyugdíjemelést tesz lehetővé.

A méltányossági nyugdíjemelés forrása A jövőben mind a méltányossági nyugdíjemelésről, mind a méltányossági nyugdíj megállapításról ismét az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője dönt. A kormány második félévére külön keretösszeget biztosít a kivételes nyugdíjemelésre. Ebből még az idén: –több tízezer nyugdíjas kaphat –havi átlagosan 2-3 ezer forintos nyugdíjemelést. Cselekedni most és mindenkiért