A Minősített Vezetési Tanácsadói címről A CMC minősítésről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Advertisements

Etikai Kódex.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
Lobbizás az egészségügyben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Akkreditációs Felhívás Tanácsadók részére Tapasztalatok.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
A pedagógusminősítési rendszer
1 „Az FSZH hosszú és rövidtávú elképzelései a foglalkoztatási célú civil szervezetekkel való együttműködésre, különös tekintettel a szolgáltatás-vásárlásokra.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
A munka világával kapcsolatos tudás
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
A GYÓGYTURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON, FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI (THE POSITION OF MEDICAL TOURISM IN HUNGARY AND ITS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES) Készítette:
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Kiválasztás: érvényesség, megbízhatóság az interjú és az Assesment Center módszere esetén Barta Bea
Pannon Egyetem, Szervezési és Vezetési Tanszék
SAJTÓREGGELI NH Hotel Budapest április 22. Dr. Kornai Gábor, Csákvári Péter, Schainpauer Mariann.
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Vállalkozói készségek fejlesztése
Miért szeressük a Biztosítókat? A biztosítók több ezer éve létező, valós ügyféligényt elégítenek ki (ma közel 12 millió szerződést kezelnek). A biztosítások.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Pedagógus értékelési rendszer
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
BKIK – VI. Országos Tanácsadói Konferencia LEAN COACHING Bárány Péter, CMC üzletág-vezető Projektverzum Kft Budapest, március 21.
Elnökségi tagsági pályázat (board membership) február 10. Tarján Gábor CISA, CISM, CGEIT Elnökségi tag ©2013 ISACA. Minden.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Szeged, december 09. Tájékoztató a Magyar Kormánytisztviselői Kar Csongrád megyei területi tisztviselői választásról.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
EDI alapú számlázás - magyarországi bevezetési lehetőségek
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
8. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Szaktanácsadók digitális felkészültsége, továbbképzése Aktualitások
Előadás másolata:

A Minősített Vezetési Tanácsadói címről A CMC minősítésről Hercegh Imre Vialto Consulting

Ki a Tanácsadó? Szakmabeliek szerint: Vezetési Informatikai Pénzügyi Jogi Befektetési Biztosítási EU pályázati FEACO szerint: Business Consulting IT Consulting Development & Integration Outsourcing Other Services Sajtó szerint: …

Ki mindenki „Tanácsasdó”? FEACO 2010-es felmérés szerint: Magyar Tanácsadói Piac bevétele: ~ 66 Md Ft. Tanácsadói létszám: ~ 4,300 tanácsadó Egy tanácsadóra jutó bevétel: ~15 millió Ft ? KSH szerint (‘07) – TESZOR ‘08 7022: Vezetési Tanácsadásként számlázott ~ 500 Md Ft. Tanácsadói létszám: ~ 40,000 tanácsadó Egy tanácsadóra jutó bevétel: ~12 millió Ft

A Tanácsadás helyzete ma Magyarországon Idén a hazai Vialto Consulting nyerte a szakma legrangosabb nemzetközi versenyén a 2. Helyezést. (Constantinus Award) Helyzet: A vezetői tanácsadó hivatás helyzete romlott Elhúzódó gazdasági válság zajlik körülöttünk Jelentős „kiáramlás” zajlik a tanácsadói szakmába (Veszély a felhígulásra) Rendkívül erős a nyomás a tanácsadói díjak csökkentésére Folyamatosan rossz külső megítélés Elengedhetetlen: A szakma megkülönböztetése a pusztán „tanácsadói számlázást” folytatóktól A minőségi és az Etikai elveket felvállaló tanácsadás megkülönböztetése az ezeket nem vállalóktól A jelentős nemzetközi háttérrel nem rendelkező hazai tanácsadási szakma fejlesztése és „Trademark-olása”. A szakma és ügyfeleink védelme

Mi fán terem a CMC? A CMC nemzetközi minősítési címet az International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) akkreditált tagszövetségei – így Magyarországon a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége – jogosultak az arra érdemeseknek adományozni.  A CMC egyéni cím, a tagok a VTMSZ egyéni tagjai is. A megszerzés és megtartás feltételeit a CMC Tagozat Vezetősége, a magyar CMC-k által közvetlenül választott CMC Bizottság hagyja jóvá; a minősítést pedig az akkreditált eljárásrend szerint a CMC minősítésű tagokból álló minősítő panelek végzik.

CMC Worldwide Statistics (2010) Worldwide CMC-s (46 countries): 8080 Canada: 1593 UK: 1168 Japan: 981 China: 670 … Hungary: 164 A minősített tanácsadói létszám a szóba jöhető tanácsadók mintegy 1-1,5%-át képviseli. A létszám 2008-ig emelkedett, azóta enyhén csökken

Tanácsadói Készségtár (Competency framework ) CMC Minősítés elvei Tudás, szakismeret: Az üzleti élet, szervezeti ismeretek, szakmai kompetenciák, iparági, stb. ismeretei Készségek: kommunikációs készségek, analitikus képességek (gyakorlati érzék, arányérzék) Képességek: ügyfélkörnyezetben bizonyított képesség arra, hogy a tanácsadói folyamatot megfelelő viselkedési formákkal végigvigye Megbízhatóság: meghatározott professzionális etikai és magatartási szabályok követése és a feltételrendszer megértése Tanácsadói Készségtár (Competency framework ) Etika és szakmaiság Elemzőkészség Személyes közreműködés (kommunikáció, meggyőzés) Csoport-munka Személyes fejlődés Szakterület, tudás, képesség Tanácsadói képesség Tanácsadói üzleti világ ismerete Üzleti tudás, külső környezet, ügyféligények A hazai minősítési folyamat minden eleme a Tanácsadói Készségtár (Competency Framework) elemeire épül.

Projekt esettanulmány Minősítési folyamat 2007 óta… November December Január Projekt esettanulmány Február Március Jelentkezési Dokumentáció Előadás Panel nterjú Elfogadás Interjú Opcionális Interjú (Opcionlis) Assessment Center Assessment Center 2 4 1 Jelentkezési lap, VTMSZ Belépési nyilatkozat Szakmai életrajz, - legalább 5 éves gyakorlat 5 projekt rövid leírása, 5 referenciaszemély adatai Két CMC tanácsadó ajánlása Nyilatkozat az Etikai Kódex elfogadásáról Nyilatkozat az elmúlt 12 hónap képzéseiről Egy saját projekt részletes leírása Szabadon választott szakmai témáról 3 5 Idegen esettanulmány csoportos feldolgozása (ajánlatadás) Tesztek Beszélgetés etikai kérdésekről Eddigi eredmények áttekintése Felmerült Kérdések Beszélgetés: CMC motiváció Etikai kérdésekről Tanácsadói szakmáról

Továbblépés 2011 óta a jelentkezés és a minősítési folyamat nyomon követése teljesen elektronikus módon történik További fejlesztési lehetőségek: Tanácsadói névjegyzék kialakítása Megfontolandó egy többszintű minősítési rendszer kialakítása (pl. „bejegyzett”, „minősített”, és „Fellow…” fokozatokkal) Tanácsadói kamara…

Továbblépés 2011 óta a jelentkezés és a minősítési folyamat nyomon követése teljesen elektronikus módon történik További fejlesztési lehetőségek: Tanácsadói névjegyzék kialakítása Megfontolandó egy többszintű minősítési rendszer kialakítása (pl. „bejegyzett”, „minősített”, és „Fellow…” fokozatokkal) Tanácsadói kamara…

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! hercegh.imre@vialto.hu