A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet www.ukinhungary.fco.gov.uk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
Advertisements

A fosszilis energiahordozók klimatikus hatásai Feiler József.
Fenntartható növekedés és monetáris politika Magyar Üzleti Fórum 2014 Budapest, december 11. Dr. Balog Ádám, MNB alelnök 1.
Egyedül a zsákutcában A paksi néhány ezer helyett százezer zöld munkahelyről szól az április választás.
A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Energia – történelem - társadalom
Bonifertné Szigeti Márta – ügyvezető igazgató
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
„Grand Coalition” Hogy jutottunk idáig? Bőgel György CEU Business School november.
Az ENSZ klímatárgyalások Kiss Veronika OTDK április
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
© Michel Roggo / WWF-Canon 1 Vállalati autóflották környezettudatos használata Benkő Dániel WWF Magyarország október 17. Zöld flotta program.
ENERGIA ÚTITERV 2050 Herczog Edit Európai Parlamenti Képviselő november 15. FenntarthatóságBiztonságVersenyképesség.
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
25/09/2009Fenntarthatósági Nap 21 Klímavédelem fénysebességgel Szomolányi Katalin Vállalati Fenntarthatósági Osztály.
1 „100 Kistigris” Sajtótájékoztató május 15. Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai.
Dr. Gerse Károly MVM Zrt. vezérigazgató-helyettes április 18. Európai energiapolitika - magyar lehetőségek a villamosenergia-iparban Kihívások Lehetőségek.
A Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása - nemzetközi folyamatok és hazai feladatok - MeH-MTA Klímafórum május 28.
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
A globális klímaváltozás mérséklésére, az üveghatású gázok emissziójának csökkentésére szerveződő nemzetközi megállapodások - vállalásai Domonkos Gréta.
Észak Dél ellen.
Nukleáris energia. ► A nukleáris energia az utóbbi két évtizedben reménytelenül kiment a divatból. ► A biztonsági kételyek megingatták a lakosság támogatását,
A Microsoft Windows Vista gazdasági hatásai Lehetőségek az ökoszisztéma számára Microsoft Innovációs Nap november 27. Komáromi Zoltán Ügyvezető igazgató.
Tudásvezérelt újraiparosítás az EU-ban De mi lesz a hazai Kkv-kal?
Intézményi CO 2 menedzsment – Magyarország lehetőségei az emisszió kereskedelemben avagy a Karbon-hitelezés megvalósításának lehetősége a CO 2 csökkentést.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
1 Megújuló villamosenergia arányát tekintve: Új befektetések a fenntartható energiarendszerekbe Technológiánként: Értékben: Régiónként: Forrás:
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Fenntartható fejlődés és energetika.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
A magyar gazdaság várható helyzete
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
KARBON ALAPOK, BEFEKTETÉSI RENDSZEREK Dr. Fogarassy Csaba SZEI Egyetemi Klímatanács Főtitkára.
Éghajlatváltozásról MSZOSZ Elnökség március 2.
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
Civin Vilmos MVM Zrt. „Klímacsúcs” Budapest, február 27. Klímaváltozás és egy állami tulajdonú villamos társaság.
Üdvözlöm Önöket a „Mezőgazdasági együttműködés és megoldások” konferencián! June 22, 2009 Beszéljünk a disznóhúsról.
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
Ökológiai fenntarthatóság – veszélyek és kiutak
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
A GLOBALIIS FOLMELEGEDIIS
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Energia és (levegő)környezet
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Fenntarthatóság Hol tart Európa a cselekvésben? Herczog Edit Európai parlamenti képviselő Magyar Fenntarthatósági Csúcs II. Budapest, november 24.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
Önkormányzati fórumok február- március – a válság éve A régió ipari termelése 25 %-kal csökkent A foglalkoztatottak száma mintegy 17 ezer.
A magyar biztosítási piac helyzete Pandurics Anett MABISZ Konferencia október 14.
Crowdfunding Dobozi Sándor Executive Vice President GCT Holding.
Globális klímaváltozás hatása Európában Készítette: Juhász Boglárka.
Az autóbuszos turizmus támogatásának fontossága az EU tagállamaiban Stephen Smith Elnök Autóbuszos Turizmus Európai Szövetsége.
„Erre van előre” Magyarország energetikai jövőképe Dr. Munkácsy Béla adjunktus (ELTE TTK)
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Előadás másolata:

A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet

Gazdasági növekedés emisszió növekedés nélkül 1990-hez képes a brit gazdaság 48%-os növekedést produkált. Ugyanezen időszak alatt az üvegházhatású gázok kibocsájtása 20%-kal csökkent az Egyesült Királyságban. Lehetséges csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását anélkül, hogy a elveszítenénk a versenyképességet és közben a gazdasági növekedés is fenntartható.

A brit „Low Carbon Transtion Plan célkitűzései 2020-ig:  Több mint 1,2 millió munkahely a zöld gazdaságban  7 millió otthon teljes energetikai modernizálása, és több mint 1,5 millió otthon támogatása saját előállítású és tiszta energiát termelő beruházásaihoz  Az ország teljes villamosenergia szükséglete 40%-nak alacsony széndioxid-kibocsájtású forrásból kell származnia  A gázimportot a felére kell csökkenteni  A személygépkocsik kibocsájtása a maihoz képest átlagban 40%-kal csökkenjen

Sources of advice: UK Climate Impact Programme The Carbon Trust Zero Carbon Hub

The Committee of Climate Change

Zöld gazdasági átmenet  Globálisan a klímavédelemmel kapcsolatos üzleti bevételek 2008-ban elérték az 530 milliárd dollárt. Ezzel ez a még gyermekcipőben járó szektor mára túlszárnyalta a globális repülő- vagy védelmi ipart.  2020-ra a klímavédelemmel kapcsolatos iparágak globális bevételei elérhetik a 2 billió dollárt.  A „zöld iparágak” csak Európában már jelenleg is 3,4 millió embert foglalkoztatnak.

Zöld gazdaság az Egyesült Királyságban  Az Egyesült Királyságban az alacsony kibocsájtású ipari szektor növekedését 4%-ra prognosztizáljuk az elkövetkezendő néhány évben, de már jelenlegi értéke is 106 milliárd font körül van és legalább 880 ezer embert foglalkoztat.  Ez a szektor a gazdaságnak azon kevés szegmenséhez tartozik, amely az előrejelzések szerint még gazdasági válság idején is fenn fogja tudni tartani 5% körüli növekedését 2015-ig.