Keresztény identitás Dr.Veres Sándor. Page  2 KERESZTÉNY IDENTITÁS  A tantárgy: a két-féléves, egymásra épülő tanegység teljesítése komoly önismereti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZAKDOLGOZAT a tudományos munka iskolája
Advertisements

KARRIER VAGY AMIT AKARTOK
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
Őseink bölcsességétől a Facebook bölcsességéig
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Lelkigondozás Dr.Veres Sándor 1.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Vizuális és web programozás II. TRTLB226 Tantárgyfelelős: Lénárt Anett mérnöktanár Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék B137
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Mindenben keresni és megtalálni Istent.
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Jézus te vagy minden álmom
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA SGTVATI219BAL Dr. Szilágyi Tivadar
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Bevezetés a pszichológiába
Vezetés és kommunikáció
Bevezetés a pszichológiába
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
JÓ REGGELT!.
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe Baráth Tibor SZTE Neveléstudományi Tanszék Közoktatási Vezetőképző Intézet Baráth Tibor SZTE.
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje Az élet igéje december december.
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Katolikus osztályok a Bolyaiban. Profil VOKACIONÁLIS – lelki elhivatottság, belső meggyőződés szükséges Szak RÓMAI KATOLIKUS TEOLÓGIA Általános tudnivalók.
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Logos-Hungary Keresztény Főiskola Orientációján ! 2010.Szeptember 4. BA Bibliatudomány szak évnyitója KöszöntőBemutatkozás Aktuális dolgaink Regisztráció.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Az Élet Igéje szeptember.
Tantárgyi követelmények Infrastruktúra geoinformatika – AI04 Geoinformatika – AG03 Előadók: Dr. Szabó György egyetemi docens, Wirth Ervin PHd hallgató.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
ERASMUS Barcelonában.  Angol tárgyak tanítósoknak ( kiejtés, kultúra, irodalom stb. )  Tánc  Zene  Német nyelv  Sport tanítósoknak  Matematika.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Mentorprogram. A mentorok feladata, hogy segítik a külföldi hallgatókat az ügyintézésben, a beilleszkedésben és bármilyen felmerülő problémával hozzájuk.
Kereszténység - nevelés
Technikai információk ÁVF Civil társadalom. Tanár Kuti Éva 407. szoba Fogadóóra: Csütörtök: –
Számokba zárt hitünk Hogyan fest a jövőnk a számok, a statisztika tükrében? Dr. Fábri György.
AZ IGEHIRDETŐ ÉS GYÜLEKEZETE Pápa - DRA Steinbach József - I. Teológiai alapelvek a prédikáció és a gyülekezet kapcsolatában - II. Homiletikai.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
A tényeken alapuló szakpolitikai döntések elősegítése
JÓ REGGELT !.
JÉZUS ISTENSÉGÉBE VETTET HIT ALAPJAI
Hallássérültek a könyvtárban
Tanár neve | Kurzus száma
Járművillamosság-elektronika II.
VIII. A Szentlélek Isten
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Előadás másolata:

Keresztény identitás Dr.Veres Sándor

Page  2 KERESZTÉNY IDENTITÁS  A tantárgy: a két-féléves, egymásra épülő tanegység teljesítése komoly önismereti vizsgálatot igényel. Annak felismerésére segít, hogy Jézus nélkül indult életünk hamis meggyőződésekre alapulva olyan személyiséget alakított ki bennünk, aki nagyon távol van attól a valakitől, akit ő belőlünk formálni kíván.  Cél: intenzív igetanulmányozásra alapozottan felülvizsgálni gondolkodás- módunkat abból a célból, hogy hamis meggyőződéseink helyébe Isten igazságai kerüljenek. (Róm 12: 1-2)  Eszköz: Önálló önismereti munka kombinálva kiscsoportos személyes megbeszélésekkel. A kiscsoportos megbeszélések az un. szabad- interakciós csoportképzési formát pótolhatják.  Hallgatók: a közreadott munkafüzet Magyarországon csak főiskolánkon érhető utol magyar nyelven. Áttanulmányozása kivételes lehetőség szisztematikus önvizsgálatra (lelkigyakorlatra) és közösségi kontroll igénybevételére.  Tanár: Dr. Veres Sándor egyetemi tanár, Gyakorlati Teológiai, Neveléstudományi és Missziológiai Tanszék vezetője  Elérhetőség: 20/ – –

Page  3 Kötelező irodalom  Robert McGee: A keresztény önbecsülés, BTA, 2005, (nyersfordítás)  Beszerezhető a jegyzetellátóban illetve letölthető a  weblapról