A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Advertisements

Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
általános főig. helyettes
TÁMOP /A
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Készítette: Soós Roland igazgató ÉRÁK 2007 Összdolgozói értekezlet december 8.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
Az EEM helye a menedzsmentben
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.1 Nyugat-Dunántúl Információs Társadalmi Stratégiájának környezete.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
TÁJÉKOZTATÓ Az ambrózfalvi teleházban működő foglalkoztatási információs pont működéséről.
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Foglalkoztatás-politika
Foglalkoztatási Információs Pontok
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér program bemutatása Rózsa Judit IKSZT programkoordinátor
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Út a munkához”program
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együttműködés, partnerek, erőforrások
Előadás másolata:

A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Láttam a jövőt. Épp olyan, mint a jelen, csak hosszabb. Woody Allen (…vagy rosszabb?) „

Györköny, november 4.

A szolgáltatásról Mit szolgáltat a FIP?  Munkaerő-piaci információk helyben (állásajánlatok, támogatási formák, pályázatok, képzések, programok, stb.)  Tanácsadás (álláspályázat, jogszabályok, önéletrajz), kapcsolatfelvételi és ügyintézési segítség  A munkaügyi kirendeltségeken bejelentett állásajánlatok listája a és honlapokon

A szolgáltatásról Min alapszik? Már létező rendszerek használatán keresztül: Együttműködés Információmegosztás Segítségnyújtás

Mit tettünk? A legjobb gyakorlat elterjesztése a régióban  A pontok személyes felkeresése  Tapasztalatok elemzése és intézkedési terv elkészítése  A DDRMK honlapjának fejlesztése, tartalmi gazdagítása  Régiós együttműködési megállapodások megkötése  Részletes partneradatbázis és szolgáltatói struktúra kialakítása  A partnerek felkészítése

A szolgáltatásról Intézménytípusok Szolgáltatás mélysége e-Magyaro. pont Teleház / Faluház Művelődési Ház Könyvtár Ált. Isk. PMH Egyéb

A szolgáltatási funkció platformja FENNTARTÓ mint jogi és gazdasági szereplő megbízott SZERVEZET kötelező és önkéntes FELADATELLÁTÁS az állampolgárok érdekében

A komplex szolgáltató hely (pont) modellje A funkciók sokszínűsége és külső kapcsolatok: ODR, ERIKANET, Teleház Szövetség, könyvtári hálózat, Munkaügyi Központ, ifjúsági szervezetek, egyesületek, alapítványok, stb. A kisebb településeken néha az egyetlen kulturált találkozási pont!

A minőséget befolyásoló tényezők  A pontokon dolgozó munkatársak (és elhivatottságuk)  A település mérete és elhelyezkedése  Közlekedési hálózat megléte (utak, tömegközlekedés)  Infrastruktúra (közművek, utak, digitális közművek)  A helyi vezetés, a fenntartók, a lakosság aktivitása és passzivitása  Életkori sajátosságok (elöregedés, kevés születés)  Migráció (elvándorlás - bevándorlás)  A pontok által nyújtott szolgáltatások és hatásuk  Helyi kommunikációs stratégiák

A pontok jövőjét veszélyeztetheti:  ha a pont fenntartása csak névleges (csak papíron működnek),  ha nincs aki szolgáltasson (megfelelő kapcsolattartó hiánya, fenntartói érdektelenség),  ha nincs mit szolgáltasson (nem releváns információk),  ha nincs akinek szolgáltasson (aktív munkaképes réteg elfogy vagy teljesen hiányzik),  ha a település vezetése és lakossága olyan hátrányos gazdasági és infrastrukturális helyzetbe kerül, hogy az információnyújtás és a tanácsadás önmagában semmit sem segít.

Fejlesztési elképzeléseink  dinamikus, működő hálózat  többcsatornás, többirányú és folyamatos kapcsolat  tervezett munkaerőpiaci program  a civil szféra bárki által kereshető online adatbázisa a régióban  helyi kommunikációs stratégiák támogatása  legjobb gyakorlatok elterjesztésének támogatása

Optimisták vagyunk? a 10 millió kényelmes tévénéző országában is?