Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia 2006. 12. 07.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
«Szociális partnerek részvétele az európai szociális párbeszédben: melyek a szociális partnerek igényei?» Európai szociális partnerek közös projektje Záró.
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Könyvtári és Informatikai Szövetség
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
„Új irányok a magyarországi távmunka terjedésében” évi monitoring feldolgozása Dr. Tésits Róbert egyetemi docens Bokor Lászlóné Szőke Éva PTE TTK.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
. Egy nemzeti képesítési keretrendszer lehetséges előnyei Vitaindító [ Derényi András ]
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 Szociális párbeszéd az EU-ban © kurtán sándor 2011.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
Legjobb_kor. Az eMunka, dMunka, sikeres alkalmazásának társadalmi és technológiai feltételei megteremtődtek. dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
V. Országos Távmunka Konferencia „ Versenyszféra tapasztalatai” Forgács Tamás December 07.
MLSZ Marketing és Média Bizottságának munkája
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
VIII. Közművelődési Nyári Egyetem Művelődés – műveltség Szeged A felnőttnevelés a művelődés rendszerében.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Innovatív induló kisvállalkozások izraeli fejlesztési modellje, ennek adaptálása Magyarországon Dr. Turi Márta – Korányi László szeptember.
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A kötöttpályás szakma perspektívái konferencia június 12. Az egész életen át tartó tanulás és a foglalkoztathatóság javítása Országos Foglalkoztatási.
A Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform egy éve Váradi Tamás MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvi áttörés A nyelv- és beszédtechnológia mint húzóágazat.
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
1 TÁMOP A-13/ A villamosenergia-iparág területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági, munkahelyi egészségmegőrzés helyzete.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
European Distance and E-Learning Network
A szakiskola jelene és jövője
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia MHTPB –dr Hajdú László elnök

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Társadalmi Párbeszéd Alkalmazott meghatározás Folyamatos interakció u u a szociális partnerek között; u u annak érdekében, hogy u u megállapodásra jussanak, u u milyen módon gyakorolnak kontrollt, u u illetékességükbe tartozó, u u gazdasági és szociális tényezők felett.

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Magyar Hírközlési Társadalmi Párbeszéd Bizottság A Bizottság küldetése A szektor ágazatok területén a munka világának fejlesztése a munkaadók és a munkavállalók megállapodásai alapján. A Bizottság célja (többek között) Az eWork hatásosságában rejlő előnyök kiteljesítése, a lehetséges hátrányok elkerülése érdekében párbeszédrendszer kibontakoztatása. A szociális partnereknek az érdekeltekkel folytatott és az azok képviselői által kezdeményezett szélesebb együttműködések felkarolása.

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Bizottsági kapcsolatok Az ITC szektor vállalkozásai olyan csoportjaival együttműködni, akiket a Bizottság és partnerei tevékenysége érdemben segíthet. (ICT szakmai szervezetek) Az ITC szektor és a társadalom többi része közötti kooperáció és koordináció fejlesztése.(Távmunka Szövetség) A nagyságrendekkel nagyobb EU piaci rendszerben a szövetségek egybekapcsolásával segíteni a szektor munkáját, mert ez hatványozottan szélesíti ki a lehetőségeket. (TávMunkaCsoport)

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Bizottsági e Work feladatok Az eWork (távmunka) fejlesztés időszerű feladatai elvégzésének komplex elősegítése. (kitérve a kommunikáció, az együttműködés, elvégzendő kutatások, a jogszabályalkotás, stb. kérdéseire) Közvetlenül az Unió szintű társadalmi párbeszéd keretében kidolgozott ajánlások honi megvalósításának támogatásával. Közvetetten más szervezetek támogatása lehetőségeik kihasználásában, problémáik megoldásában, feladataik végrehajtásában.

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Kételyek n n Vajon az eWork az jobban, vagy kevésbé megterhelő? Az eWork vagy az eNtertainment? n n Vajon a bMunka vagy tMunka a hatásosabb? n n Vajon helyben, vagy az értékteremtés adott pontján fontosabb dolgozni?

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Kérdések n n Mi a nagyobb megterhelés a bevontság vagy az elektroszmog? Stressz mint pszichés, a sugárzás mint élettani hatás? n n Mi a termelékenyebb? Elkülönített és koncentrált tevékenység vagy az egyéb folyamatokban feloldott? n n Mi a perspektívebb? Szervezeti rendbe tagolódni vagy társadalmi hálóba?

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Képességek n n eSkills, A tudástársadalmi újraintegrálás alapja (eszköz ismeret, kezelési képesség, használati készség) n n eLearning Gyermekmegőrzés helyett az önálló tanulás kialakítása n n Life - Long Learning (LLL) Az iskolarendszerű, formális ismeretszerzés kiterjesztése a nem formálisra, az informálisra és az élet- és munkatapasztalatira

MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Főbb e Work tevékenységek Küzdelmek n n támogató szakmai környezet kialakítása (az informatika, a munkafolyamatok alkalmassá tétele, a szak- és felnőttképzés, a munkaügyi környezet kialakítása, stb.) n n a jogi, erkölcsi szabályozás kialakítása n n a kontroll és a monitoring környezete kialakítása

KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Ne feledkezzenek meg arról, hogy a Magyar Hírközlési Társadalmi Párbeszéd Bizottság is segíti, segítheti munkájukat ! Képviselő: dr. Hajdú László elnök Munkavállalók összefogója: Lázár AndrásPHDSZSZ Munkáltatók összefogója: Bóday CsabaMEISZ Koordinátor: Bor Frida (HÁPB)ÁPB Kht.