Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA. Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Szülői értekezlet 2009.február 9..
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
MaYoR elektronikus napló
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Az IKT-eszközök alkalmazásának és fejlesztésének pedagógiai támogatottsága évfolyam OKI-kutatás-fejlesztési projekt.
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Mindennapos testnevelés a somogyjádi integrációban
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Felnőttoktatási tájékoztatója
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Általános iskola első osztály
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Néder Katalin Ökoiskolai nevelési-oktatási program fejlesztése.
A felvételi eljárás elemei
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
Tanévnyitó szeptember 5. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Adventi forgatag December 19. Adventi vásárunk idén is új meglepetéseket tartogat! Az iskola első emeletén olyan programokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
A VÍZ. A témahét célja az volt, hogy: a mindennapi órák és a tanagyag szorításán engedve a kijelölt célcsoportba tartozó diákok (9/a, 9/b) egy héten át.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Katonasírok és katonai emlékhelyek Veszprém és Fehér megyében A pályázat időtartama: 2016.márc. - jún.15.
Tanfolyam címe TANÁR NEVE | TANFOLYAM SZÁMA. Tanfolyam leírása  Írja be a tanfolyam anyagának rövid összefoglalását.  Hely  Előadások: hétfőn, szerdán,
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Szülői értekezlet 5.B
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
DARUS a gyermekekért.

A felvételi eljárás elemei
Tanár neve | Kurzus száma
DARUS a gyermekekért.
Agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrár-szakképzésben
Előadás másolata:

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA

Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy ti és a tanáraitok is megtapasztalják az együttműködés és a közös gondolkodás élményét hogy együtt keressünk válaszokat a mindannyiunkat igazán érdeklő kérdésekre hogy tanórákon vagy akár iskolán kívül is találkozhassunk és kicsit másképp tanulhassunk hogy együtt megtapasztalhassuk az élményeken alapuló tanulást hogy tanáraitokkal együttműködve alkothassatok hogy megmutathassátok azokat a képességeiteket és készségeiteket, amelyek a tanórán nem kerülhettek elő. és hogy legyen egy hét minden évben, amikor kizökkenünk a mindennapokból!

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA FONTOS DÁTUMOK Projektekre történő jelentkezés: február 10. – február előzetes projektfoglalkozás: február 24. – február előzetes projektfoglalkozás: március március 14. Témahét: március 17. – március 19. Projektbemutatók: március 20. – március 21. A projektbemutatók mellett számos egyéb program vár titeket: sportfoglalkozások, kézműves foglalkozások, élő könyvtár, karaoke, kerekasztalbeszélgetések és filmvetítések

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Projektválasztás H ONNAN TÁJÉKOZÓDHATSZ AZ ÉVFOLYAMOD SZÁMÁRA INDULÓ PROJEKTEK TÉMÁJÁRÓL ÉS AZ OSZTÁLYONKÉNT MEGSZABOTT LÉTSZÁMKERETRŐL ? A népszerűsítő plakátok alapján, Az első emeleti faliújságról az iskola honlapjáról (Diákoknak/Témahét 2014/Kiajánlók) Az iskola Facebook-oldaláról a projekteket meghirdető tanároktól M IRE KELL ÉS ÉRDEMES FIGYELNED A PROJEKT KIVÁLASZTÁSAKOR ? Évfolyamodon induló projektekre Az érdeklődési körödre Az osztályonként megszabott létszámkeretre (vegyes csoportok lesznek évfolyam szempontjából: pl.: A+B+C+D = egy csapat) A jelentkezés határidejére és módjára

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Online jelentkezés M IRE LESZ SZÜKSÉGED A JELENTKEZÉSHEZ ? oktatási azonosítódra születési dátumodra választott projekt címének megjegyzésére H OGYAN JELENTKEZHETSZ A KIVÁLASZTOTT PROJEKTRE ? Rákeresel az iskola honlapjára ( Honlap-navigáció:  Diákoknak  Témahét 2014  Itt lehet jelentkezni (Értelemszerűen saját évfolyamra/osztályodra klikkelj!) M EDDIG JELENTKEZHETSZ A KIVÁLASZTOTT PROJEKTRE ? február órától február óráig

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Online jelentkezés lépései 1. LÉPÉS : J ELENTKEZZ BE ! (A HOGY AZ E - NAPLÓBA ) éééé-hh-nn

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Online jelentkezés lépései 2. LÉPÉS : K ATTINTS A VÁLTOZTATOK IKONRA !

Témahét 2013 Demokrácia és kommunikáció Online jelentkezés lépései 3. LÉPÉS : V ÁLASZD KI AZ OSZTÁLYOD ! (C SAK A TIÉD JELENIK MEG.)

Témahét 2013 Demokrácia és kommunikáció Online jelentkezés lépései 4. LÉPÉS : V ÁLASZD KI A PROJEKTET ! (C SAK AZ JELENIK MEG, AMI MÉG NEM TELT BE !)

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Online jelentkezés lépései 5. LÉPÉS : R ÖGZÍTSD JELENTKEZÉSED A KIVÁLASZTOTT PROJEKTRE !

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Online jelentkezés lépései 6. LÉPÉS : H A EZT LÁTOD, SIKERES VOLT A JELENTKEZÉSED !

Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA Néhány fontos információ A projekthét ideje: március nap kutatás és fejlesztés + 2 nap előkészület, 2 nap bemutató és egyéb programok Az iskolába érkezés időpontja reggelente: 8.00 óra. A tanítás ig tart. (kivéve csütörtökön és pénteken, amikor ig) Az első napon az első emeleti faliújságon kitesszük, hogy hol kezdtek. A projektbemutatóra, mivel egyben nemzeti ünnepünk emléknapja is, ünneplőben (fekete alj, fehér felső és kokárda) érkezzetek. A projekthetet követő héten kérjük, hogy az online kérdőív kitöltésével segítsétek majd munkánkat! Az iskola a költségek 90% tudja vállalni. Mi a maradék 10%-ban kérjük a segítségeteket: 100 Ft/fő hozzájárulást az eszközigényhez. (Március 5-ig)