AZ ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ AZ ONTOLÓGIAI COACHING VONATKOZÁSÁBAN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kölcsönös befolyásolás
Advertisements

Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH KÉPZÉS Kulcsszavak: coach, coahing, coachee, coach képzés, life coaching,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Coaching módszertana –a sorozat 4. diája-
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH képzés Jövőképek, szcenáriók készítése közös gyakorlat Kulcsszavak: coach, coachee,
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
Gyakorlat Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
A pillangó és a virág.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
ADVENT ANGYALAI.
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Szállóigék, szólások, közmondások a stílusról, retorikáról
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Világomban minden rendben van
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Ki Istenének átad mindent,  Bizalmát csak beléveti,  Azt csudaképpen őrzi itt lent,  Ínség, baj közt is élteti.  Ki mindent szent kezébe tett,  Az.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Ismeretlen szerzŐ verse
Napra Valentin.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
professional coach, motivációs előadó
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Mentalizáció Kreitz Viola Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata.
Csapatépítés gyakorlata az ontológiai coaching vonatkozásában
Mit jelentenek számomra a Jövőképek scenariók c. tantárgy keretében elhangzottak az ontológiai coaching vonatkozásában Berta Anikó február 7. Life.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT!.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Michal Snunit A lélekmadár
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Vérmérsékletem képekben
( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás, átképzés)
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Malena Film, amelyet minden szülőnek látnia kell. Hogyan élik meg a fiúk a pubertást és hogyan nem ajánlatos…
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Az Élet Igéje szeptember.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
Minden nap.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Csitáry-Hock Tamás*************Szeretettel Aliz
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
JÓ REGGELT !.
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
54.
Előadás másolata:

AZ ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ AZ ONTOLÓGIAI COACHING VONATKOZÁSÁBAN LIFE –Ontological- COACH képzés I. félév záródolgozata AZ ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ AZ ONTOLÓGIAI COACHING VONATKOZÁSÁBAN Készítette: Szabó-Propszt Ágnes 2009. február 14.

…önterápiás céllal…

[I./(☼+♀) x ≈] = Ω Christoph Georg Volni: „Sales is not what I do, but who I am.” Ágnes Szabó-Propszt: „Communication is not what I do, but who I am.” [I./(☼+♀) x ≈] = Ω

Kommunikáció legfőbb tulajdonsága Állandó és megszakíthatatlan Kommunikáció fajtái Verbális kommunikáció (beszéd) Metakommunikáció (testbeszéd – kémiai és sejt szintű kommunikáció) Csend és a szünet (metanyelv) Telepátia (gondolatok - érzések - REZGÉSEK bájos zűrzavara) Álom (univerzális, dimenziókon átívelő kommunikáció)

Kommunikáció résztvevői AZ ADÓ és A VEVŐ ADÓ: mindig az „ÉN” VEVŐ: másik személy (családtagjaim, munkatársaim, ismerősök és ismeretlenek) a kutyám, a kertben álló fa vagy nyíló virág, az autóm, Isten és a fenti hierarchia tagjai (kb. 50-50 fő mindenki esetében), halott nagypapám, a tükörképem és főként, de nem utolsó sorban életem főszereplője:

A „MŰVÉSZ ÚR” Valódi nevén: „ÉNKE”

„Énke mindig ébren van, de beszélni rendesen olyankor kezd, mikor nekem a legkellemetlenebb, legkínosabb, mikor csöndre, figyelemre, áhítatra volna szükségem. Énke csak hozzám beszél, soha máshoz nem szólt még. Kiszemelt magának, és elhatározta, hogy céltalan, vidám kis életének egyetlen programja: engem bosszantani, zavarba hozni (egyszóval: kritizálni, rosszallását kifejezni, megróni, nevetségessé tenni, szemrehányásokat tenni, hibáztatni stb.)… És nekem el kell hallgatnom, mert nincs FEGYVEREM vele szemben.” VAGY MÉGIS VAN?

1. MEGOLDÁS FIZIKAI BÁNTALAMZÁS „Üss vagy fuss” erős népi ontológia révén az ÜSS alkalmazása csípőből… avagy …a mechanizálódott ÉN automatikus szub-rutinja adott szuper-holonon belül.

MECCS EREDMÉNYE: DÖNTETLEN (Mindkettőnkben erős frusztrációt hagyva maga után!)

KOMMUNIKÁCIÓ NEM OLYAN RÉGEN ÉS MA FEGYVERBE!!!!

Kommentár nélkül…

Első talákozásom az EMK-val Bärbel Mohr: Univerzális csomagküldő szolgálat Farkasnyelv Zsiráfnyelv

Mit mesélt nekem… - az univerzum csak a „jó szóból” ért - nem arról van szó, hogy a rosszat nem hallja meg, SŐT („fehér festékkel teli vödrök és a pohár piros festék” meséje) – eldobott bumeráng visszatér - vezérleve: a SZERETET (meghatározott és EGYEDI hullám-tulajdonságokkal rendelkező rezgés) - Jézus igéje: „Szeresd felebarátodat úgy, mint tenmagadat!”

2. MEGOLDÁS EMPÁTIA: zsiráfkommunikáció - a szeretetnyelv alkalmazása HOGYAN? 1. lépésben: TÉNYEK MEGÁLLAPÍTÁSA Megpróbáltam figyelni rá és objektív maradni, meghallani a mondanivalóját a szavai mögött, miközben szövegelt…

2. lépésben: SZÜKSÉGLETEK KIDERÍTÉSE, ÉRZELMEK FEL- ÉS LEFEJTÉSE Megfigyeltem, hogy agresszív hozzáállása mögött milyen valódi és komoly frusztrációk húzódhatnak meg (úgy érzi, mással nem tud kapcsolatba lépni, hatalmát nem tudja másképp megélni, igényeit nem tudja érvényre juttatni, sérülékenységét magas fallal zárja körül, időnként unalomból, figyelemfelkeltés céljából, önmaga szórakoztatására stb.)

3. lépésben: KÉRÉS Kézen fogtam, leültem vele és megkértem arra, hogy játsszuk végig együtt a mindennapokat… Mert együtt mégis csak jobb, mint egymás ellen, ha már a sors így összehozott bennünket…! És egyébként is… az egész csak JÁTÉK!

SHAKESPEARE-t idézve: „Mert színház az egész világ és színész benne minden nő és férfi”

ONTOLÓGIAI COACHING ERŐS ONTOLÓGIA: egyetlen világ és én-verzió létezik, amit az adott én (szubjektum) képvisel

HELYZET: KRÍZIS/VÁLSÁG FÉLELEMBŐL és FRUSZTRÁCIÓBÓL fakadó ösztönös automatizmusok ismételgetése „megakadt tű a lemezjátszón” MANIPULÁCIÓ MORALIZÁLÁSSAL

…és tele PARADOXONOKKAL Pl. Y rosszat cselekszik, ami nekem, X-nek, a jónak árt. X a gonoszt, Y-t erőszakkal venné rá a jóra, de mivel X jó, ezt nem teheti, ezért rosszul érzi magát, és azon gondolkodik, hogy valamit cselekednie kellene. Ha X jó, meg kell akadályoznia a rosszat, de mivel X jó, ezért ERŐSZAKKAL ezt nem teheti.

…és mit tehet a Coach? Milyen eszközei vannak ehhez: CÉL: szép új világot ÉPÍTENI, melyet gyenge ontológiák foglalnak keretbe …és nem akar ERŐSZAKOT alkalmazni! Milyen eszközei vannak ehhez: - Kreatív DESTRUKCIÓ - Grice-i maximák MEGSÉRTÉSE - Erős ontológiák LEROMBOLÁSA metaforákkal

A SZAVAK ÉS METAJELEK JÁTÉKA …és az EMK! ONTOLÓGIAI COACHING + ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ = JÁTÉK A SZAVAK ÉS METAJELEK JÁTÉKA

Az erőszakmentes kommunikáción alapuló ontológiai coaching ÖSSZEGZÉSKÉPPEN… Az erőszakmentes kommunikáción alapuló ontológiai coaching a zsiráfnyelv alkalmazásával és elsajátíttatásával a konfliktusterekből problématereket hoz létre, melyben a megoldásra váró problémák jól megragadhatókká és kezelhetőkké válnak az objektív, ítéletmentes megfigyelésen keresztül feltárja és felismerteti a konfliktushelyzetet előidéző és fenntartó ontológiákat és a mögöttük megbújó kielégítetlen szükségelteket tisztázza a konfliktushelyzetben levők kielégítetlen szükségleteikből fakadó valódi érzéseit kreatív destrukció segítségével felismerteti, hogy ezeknek az ontológiáknak a fennmaradása nem szükségszerű, új gyenge ontológiákat hoz létre

melyek segítségével kölcsönösen elfogadható pozitív jövőképek, és a hozzájuk vezető út megalkotását teszi lehetővé …

HMMM… EZT JÓL CSINÁLTUK!