Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Advertisements

A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
Versenyképes gazdaság Versenyképes szakképzés
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
Sarkadi Zsolt, Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai szerepvállalás a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájában.
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
2014. július 3.1 ALTERNATÍV SZAKKÉPZÉS Énekes Rita vezető főtanácsos SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
Dél-dunántúli régió Szakképzési Konferencia Pécs, június 26. A régió munkaerő-piaci helyzete és kapcsolata a szakképzéssel.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Mátyus Mihály Osztályvezető
A szakképzés jövője - a jövő szakképzése
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Keresletvezérelt szakképzés
TISZK-ek Miért kellettek, és miért kellenek? Múlt, jelen, jövő Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Marcali, május 18.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
1 Az RFKB működésének tapasztalatai Németh Zsolt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési vezető Miskolc, július 15.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
A gazdaság összefog Az RFKB működése, a képzési szerkezet átalakítása érdekében elvégzett feladatai Dr. Fischer Sándor.
A szakképzés jelene és jövője 7. Nevelésügyi Kongresszus augusztus 27. Dr. Szenes György főtitkár.
2009. február 4. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke TISZK az egészségügyi szakképzésben Budapesten.
Szűcsné Szabó Katalin Régiós kamarai koordinátor RFKB projekt
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ KUTASOKRÓL ÉS ESZMECSERÉKRŐL Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
Szakképzés-szervezési
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Hiány-szakképesítések ösztöndíjrendszere
EURÓPAI FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Régió gazdasági kilátásai, szakember igény, szakképzés
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Marekné dr. Pintér Aranka regionális igazgató
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
A felnőttképzés Hajdú- Bihar megyében Dr. Erdei Gábor Dr. Teperics Károly
Szakképzés a régióban Dr. Medvegy Tilda igazgató Oktatási Hivatal Nyugat- dunántúli Regionális Igazgatóság 9024 Győr, Bem t. 15.  (96) fax: (96)
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájának tapasztalatai Dr. Szilágyi János képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Munkaerő-piaci képzések megközelítése. Törvényi változások n a szakképzésnek és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása, n.
az oktatásban, képzésben és az új partnerségi projekt
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
Előadás másolata:

Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató november 25.

A változtatások alapvető oka: nagymértékű eltérés az iskolarendszer kibocsátása és a gazdaság igényei között  Az iskolarendszer kibocsátása strukturális munkanélküliséget generál:  a szükségesnél kevesebb a megfelelő képzettségű munkaerő; sok a szakképzetlen és a túlképzett; „divatos” szakmák – pályakezdő munkanélküliek „termelése”,  a képzésből kikerülők tudásszintje gyakran nem megfelelő, munkatapasztalat hiánya,  bizonyos szakmákban tartós hiány van szakmunkásból és technikusból;  a csökkenő létszámú szakmunkásképzés komoly feszültséget jelent a munkaerő-piacon.  ”Szétaprózott” intézményrendszer  Érdekeltség- és koordinációs hiány – a döntési szintek problémája

A szakképző iskolák támogatása

A fenntartói szerveződés, a feladatellátás új lehetőségei A közoktatási intézmények fenntartói, a gyakorlati képzés szervezésében részt vevő gazdálkodó szervezetek, a felsőoktatási intézmények a közoktatási törvényben meghatározott szakképzéssel összefüggő feladatok végrehajtására térségi integrált szakképző központot (TISZK) hozhatnak létre. A TISZK lényegi elemei: - Fenntartói szerveződés formája (közös feladatellátás) - A szakképzési feladatszervezés új lehetősége - A térségi koordináció eszköze A „régi” és az „új” TISZK közötti lényegi különbség. A TISZK sokféle formában valósulhat meg. Hatályos:

A szakképzés és a gazdaság kapcsolata Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok: (feladat – hatáskör - összetétel) –Gazdaság igényeinek meghatározása; –Regionális képzések meghatározása a kapacitások figyelembevételével; –Döntés a regionális képzési irányokról és arányokról; –Döntés az MPA KA Decentralizált keret felosztásáról; –RFKB összetételének változása – kamarai társelnöki funkció, a gazdaság szereplői súlyának növelése. Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács : Dönt a szakképesítésért felelős miniszter javaslata alapján az országos beiskolázással indítható szakképesítések köréről és a szakképesítés megszerzésére felkészítő intézményekről. („országos TISZK”) Hatályos:

A TISZK felépítése és a támogatások áramlása

TISZK modell: „Integrált intézmény (holland modell)” Fenntartó Iskola „Integrált intézmény (holland modell)” Támogatások RFKB Tagintézmény (telephely) Tagintézmény (telephely) Tagintézmény (telephely) Tagintézmény (telephely) Intézmény (székhely)

TISZK modell: Szakképzés szervezési társulás Önkormányzati fenntartó Önkormányzati fenntartó Társulás (költségvetési szerv), mint fenntartó Iskola Szakképzés szervezési társulás Támogatások RFKB Önkormányzati fenntartó Önkormányzati fenntartó Önkormányzati fenntartó Önkormányzati fenntartó Iskola Tagjai:

Nem önkormányzati fenntartó Nem önkormányzati fenntartó Non-profit gazdasági társaság, mint fenntartó Iskola „Szakképzés szervezési társulás II.” TISZK modell: Szakképzés szervezési társulás Nem Önkormányzati fenntartó Nem Önkormányzati fenntartó Nem önkormányzati fenntartó Nem önkormányzati fenntartó Iskola Tagjai: Támogatások RFKB

Az ösztönző rendszer változása: től  Az eddigi iskolai szintű fejlesztési támogatások fenntartói szintre emelése; (kivételek: speciális szakiskola, készségfejlesztő speciális szakiskola és felsőoktatási intézmény)  A fejlesztési támogatások fogadásához a szakképző iskolai tanulói létszám minimuma: 1500 fő. (NSZFT javaslat alapján SZMM miniszteri engedéllyel 1275 fő)  A fejlesztési támogatás – az eddigi célokon kívül – tananyag - és taneszköz-fejlesztésre is felhasználható

TISZK-ek a Dél-dunántúli régióban

”Meglévő” Térségi Integrált Szakképző Központok január 1-ig változatlan feltételekkel folyhat a ► működésük, és ► a fejlesztési támogatás fogadása. Ezt követően átalakulási kötelezettség!

DDRMK és a TISZK-ek kapcsolata Együttműködés területei:  pályaválasztás,  felnőttképzés,  beiskolázási ill. elhelyezkedési adatok szolgáltatása,  szakmai konzultációk, RFKB-n keresztül irányítás.

Mi a pálya? – szakképzéssel a régió fejlődéséért 2008.

A régió jellemző hiányszakmái ács-állványozó autószerelő épület- és építménybádogos burkoló bútorasztalos CNC forgácsoló gépi forgácsoló CNC programozó hegesztő szerkezetlakatos kőműves géplakatos szerszámkészítő villanyszerelő Mennyibe kerül egy képzés ? pl. gépi forgácsoló időtartama 12 hónap, ,-Ft/fő pl. szoftverüzemeltető Időtartama 6 hónap, ,-Ft/fő

Köszönöm a figyelmet!