A társadalmi bűnmegelőzés 2008. évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Dr. Hatvani Erzsébet, az Igazságügyi Hivatal főigazgatója
Tisztelettel köszöntöm
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
CIVIL SZERVEZETEK A civil szervezetek gyakorlatilag az élet minden területén jelen vannak: A civilek egyesületeket, klubokat hoznak létre Lehetőség az.
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
Látens fiatalkori devianciák – az ISRD empirikus kutatás
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
Dr. Kincses Gyula szept. 1/16 A Nemzeti Rákellenes Program összefoglalása Dr. Kincses Gyula.
Sose rázd a kisbabádat Dr. Kovács Zsuzsanna április 30.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” kiemelt projekt TÁMOP –
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
A pártfogó felügyelet speciális magatartási szabályai
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
A Társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája
A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája és végrehajtása Pályázói Szakmai Nap november 28. Budapest
Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja 1 Mediációs kutatás Összefoglaló OBmB, november – a közvetítői.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Fiatal elkövetők és sértettek az ERÜBS tükrében
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Sajtótájékoztató
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Szórvány és nemzetépítés – Nemzetközi konferencia – Civil szerepek és önépítkezés szórványban Kovács Katalin – Szórvány Alapítvány Temesvár, május.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
A TÁMOP kiemelt projekt nyitókonferenciája
Az integrált szolgáltatási rendszer előnyei
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár

A társadalmi bűnmegelőzés I. A társadalmi bűnmegelőzés a jobb közbiztonságért  erősíti a társadalmi kohéziót,  támogatja a közösségi összefogást,  a társadalom hagyományos közösségeiben meglévő szolidaritást,  felkarolja a civil együttműködésen alapuló kezdeményezéseket.

A társadalmi bűnmegelőzés II. A társadalmi bűnmegelőzés olyan szakmai és civil mozgalom, amely a  központi és helyi kormányzati szervek,  települési önkormányzatok,  civil szervezetek,  gazdasági élet szereplői,  egyházak,  valamint az állampolgárok és közösségeik közötti együttműködésre épül.

Cselekvési program - Jelentés  Társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiájának végrehajtására cselekvési program (2008-ra).  Minisztériumok és más költségvetési szervek beszámolója a feladatok teljesítéséről az OBmB-nek.  OBmB jelentése a feladatok végrehajtásáról a kormánynak (2007-ről).  Jelentésben a évek bűnözési tendenciáinak és az új bűnözési kihívásoknak az összegzése.

Az összes ismertté vált bűncselekmény, az összes ismertté vált elkövető és az összes ismeretlenül maradt elkövető

100 ezer lakosra jutó ismertté vált elkövetők – 100 ezer fk. lakosra jutó ismertté vált fk. elkövetők – 100 ezer gyk. lakosra jutó ismertté vált gyk. elkövetők

Az ismertté vált erőszakos és garázda bűncselekmények elkövetőinek gyakorisága saját korcsoportján belül a évben

Az ismertté vált erőszakos és garázda bűncselekmények sértettjeinek gyakorisága saját korcsoportján belül a évben

A legjobb gyakorlatok  Iskolai erőszak megelőzése  Kortárssegítő programok  Helyreállító igazságszolgáltatás a büntetés- végrehajtásban

A évi cselekvési program sarokpontjai  Az európai uniós támogatások gondos hasznosítása.  Az erkölcsi veszélyzónába került gyermek- és fiatalkorúak integrációs gondjainak csökkentése.  Az áldozatsegítő szolgáltatás fejlesztése.  A közérdekű munka büntetés jóvátételi jellegének erősítése.  A bűncselekménnyel megsértett közösség kiengesztelése Akcióterv a színesfémlopás visszaszorítására.  A nézőtéri erőszak hatékony megelőzése.

Az OBmB honlapja: