Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

A Ferenc tápcsatorna revitalizációja
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
„Mértéket tartani és a célt nem téveszteni szem elöl!”
A tatai Réti-8-as számú halastó természetes vízi élőhellyé történő rehabilitációja KEOP /
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Budapest mint világváros
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Lázár László ÉRTÉKEK ÉS MÉRTÉKEK A vállalati erőforrás-felhasználás leképzése és elemzése hazai üzleti szervezetekben.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Budapest turisztikai marketingje
Szilvásvárad turizmusa
Készítette: Horváth Mónika
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Finta István Ph.D. tudományos munkatárs MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP.
Alvás Világnapja, március 13. Kiss Katalin, kutatás vezető Szinapszis Kft. Így alszanak a magyarok - Egy piackutatás tanulságai -
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
A Down szűrés klinikai audit tervezete, kivitelezése Szy Ildikó OEFI Ritka Betegségek Központ május 19.
Természetismereti túra.
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
CIVITAS. EU-KLUB A PROBLÉMA BEMUTATÁSA A VÁROSLIGET BEMUTATÁSA Történelmi múlt és jelen első írásos adat a tatárjárás idejéből 1752  Pest majális.
Szeged és környéke természeti értékei
Biomassza Bajnokság Magyarországon Kovács Emese ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ „Biomasszát fenntarthatóan” c. Konferencia Gödöllő,
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Geotermikus ásványvizek vizsgálata Dr. Országh István ONTOLOGIC Közhasznú Nonprofit Zrt Debrecen, Egyetem tér 1.
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
A termálvíz gyógyhatásának vizsgálata térdartrózisban Debrecen Városi Egészségügyi Szolgálat Reumatológiai Szakrendelés Dr. Gomez Roberto.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
turizmusért felelős helyettes államtitkár
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
A mi Velencénk: a turisztikai tér és miliő összefüggésrendszerének változásai a „Velencei tó kapujában” Wirth Gábor Doktorandusz SZIE Enyedi György RTDI,
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
RICSE KÖRZETI VÍZMŰ Vízbázisvédelmi Projekt Összeállította: Dr. Deák János Projekt műszaki vezető
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben tervezett vízpart-rehabilitációs projektek várható társadalmi fogadtatása Dr. Vári Anna - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
Készítette: Panghy Bence
Az Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia gyakorlati alkalmazása Mosonmagyaróvár példáján bemutatva Printz-Markó Erzsébet NYME-AK, Turizmus Intézet,
Az ÖNET megújításának lehetséges módja Schmidt Jenő, ÖNET munkacsoport vezetője, TÖOSZ elnök Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
A csoda-tó 6.a DTH
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Veresegyház.
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
2017. július 5..
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer Magyarországon
Előadás másolata:

Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az elsődleges kutatás keretében vezető turisztikai és gazdasági szakemberek körében végeztek mélyinterjúkat, majd a további kutatás részeként kérdőíves felmérést készítettek a veresegyházi lakosok és a Medveotthon látogatói körében, a tervezett fejlesztések támogatottsága mérése érdekében.

Veresegyház A lakosság több, mint 82 %-a nagyon fontosnak ítélte a turizmus fejlesztését, elsősorban a gyógy és termálvizet tekintik elsőszámú vonzerőnek.

Veresegyház Veresegyház az utóbbi évtizedekben megháromszorozta lakosainak számát, 1999-ben kaptunk városi rangot, a mára több, mint 15 ezer lakost számláló városban új városrészek alakultak ki. Jelenleg nem vagyunk kifejezetten turisztikai desztináció, de rendelkezünk olyan adottsággal, amelyek fejlesztésével a turisztikai vonzerő nagyban növelhető. Ezek a természeti kincseink a tavak, a termályíz, a Misszió Egészségügyi Központ, a Medveotthon, a meglévő fürdő és a Tóstrand.

Veresegyház A három tóból álló tórendszer a város zöld folyosója is egyben. Egyedülálló természeti értékekkel rendelkezik, az Öreg –tavon, vagy Malom-tavon /1430 körül már oklevelek említik/ évszázadok során kialakult úszólápvilág ritka természeti jelenség, Mo-on 10 helyen található ehhez hasonló. Különleges növényvilág is kialakult, melyek védettséget élveznek, köztük városunk címerében is megjelenő tavirózsa.

Másik jelentős kincsünk a termálvíz Másik jelentős kincsünk a termálvíz. Az első kutat 1987-ben fúrták, az itt feltörő víz 1460 méter mélyről érkezik , 65 fokos vizet hoz a felszinre, összetétele a Széchenyi-fürdő vizének összetételével megegyező. Gyógyvízzé nyilvánítása megtörtént. 2006-ban újabb kút fúrására került sor , jelenleg az egyik termelőkútként a másik visszasajtolóként működik.

Harmadik lehetőségünk: a Misszió Egészségügyi Központ, 1999-ben alapították, 100% önkormányzati tulajdonban van. Rehabilitációs Központ is működik, ennek keretében területen kivüli betegek ellátása is lehetséges,

Negyedik kincsünk a Medveotthon, 1998-ban létesült, országosan ismert, látogatottsága folyamatosan növekszik, évente 140-150 ezren keresik fel. Hat hektáros területen működik, 39 medvével, 26 farkasnak ad otthont két őznek és egy rénszarvasnak.Az év minden napján nyitva van.

És végül utolsó kincsünk a Tóstrand És végül utolsó kincsünk a Tóstrand. A Malom-tavon már az 1920-as években élénk fürdőélet zajlott,1929-ben nyitották meg a strandfürdőt, öltözőkabinokkal, étteremmel, kiadó szobákkal.

Köszönöm a figyelmüket: Tolnai Ildikó – képviselő, Veresegyház