A kiskunsági erdőtűz kártételének felmérése távérzékeléssel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
Advertisements

Kiskunsági Nemzeti Park
Varga András NYUDU-NEKI 2013 márc.
Adobe Photoshop Grafikus szerkesztő eszköz. Első verzió • Első verziója, a 0.63-as 1988októberében jelent meg Macintoshra.
Erdőtüzek megelőzése Kovács Zoltán tű. alezredes március 23.
Erdőterületek felmérése távérzékeléssel
katasztrófa-veszélyeztetettsége Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok
Exkluzív hirdetési felület az Október 23. utca és Fehérvári út kereszteződésénél – Jelenjen meg négyzetméteren! Tájékoztató információ a Hirdető.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
Az aszály és a szárazodás Magyarországon Konferencia Kecskemét, október 7. Prof. Dr. Bukovics István DSc, ny. tű. mk. vezérőrnagy Az erdőtűzvédelem.
Szolgáltatásfejlesztés, adatbázisépítés együttműködéssel Networkshop 2005 Szeged Burmeister Erzsébet Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum
Klímaváltozás – a XXI. Század kihívása Magyarországi Klímacsúcs Budapest, február 27. Klímaváltozás és növénytermesztés Jolánkai Márton Szent István.
Tájváltozás elemzés a CORINE adatbázisok alapján
KÖRNYEZET ÉS TÁRSADALOM Preferenciák és lakossági értékrendek önkormányzati kutatások alapján Az előadás elhangzott a Megyei Jogú Városok Szövetségének.
EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR Földrajz– és Földtudományi Intézet Földrajztudományi Központ Meterológiai Tanszék Aszályok erőssége,
KÖRNYEZETI MONITORING
FOTOGRAMMETRIA és TÉRINFORMATIKA TANSZÉK
Digitális képanalízis
Digitális képanalízis
A hiperspektrális képfeldolgozás módszerei és az első magyarországi képalkotó spektrométeres repülés adatainak elemzése Hargitai Henrik doktori értekezésének.
A Geofizikai Tanszék története és jövőképe
Nagyfelbontású légifotók GIS-alkalmazása
ELTE GIS MeetUp 2011 Budapest, április 15..
Barlangok - Aggteleki Cseppkőbarlang
Bevezetés a gépi tanulásba február 16.. Mesterséges Intelligencia „A számítógépes tudományok egy ága, amely az intelligens viselkedés automatizálásával.
Trimble Aerial Camera Nagyfelbontású légi felvételező rendszer fejlesztése A fejlesztés a TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV azonosító számú, „Kutatóegyetemi.
Hogyan értékelhető a tájváltozás?
Szeretettel meghívjuk az Európai Unió Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programja által támogatott Belvízi monitoring, menedzsment.
Levegőminőség -vizsgálat
Magyarország éghajlata
MATARKA szakmai nap Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum március 24. KÖSZÖNTJÜK A RÉSZTVEVŐKET!
Vegetációs indexek Kiegészítő tananyag QGIS gyakorlatokhoz Benő Dávid
A helyzetelemzéstől az önértékelésig Hock Zsuzsanna Könyvtárpedagógiai szakértő.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
2004. október 28. Változó közoktatás a változó világban Általános iskolák Józsefvárosban
2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.
Pannon Egyetem Kihelyezett Képzés Székesfehérvár.
Debreceni Péter, MgSzH Központ, Erdészeti Igazgatóság május 13.
Balatoni Önkormányzati Fórum Dr. Varga Miklós vízügyi helyettes államtitkár október 2. Siófok Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Adatnyerés a)Térkép b)Helyi megfigyelések c)Digitális adatbázis d)Analóg táblázatok, jelentések e)Távérzékelés.
Magyarországi CORINE felszínborítási adatbázisok
1. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Antennarendszerek és mikrohullámú távérzékelés
GIS és Távérzékelés a közlekedési adatnyerésben
Luft, Wasser, Boden _ Levegő, víz, föld. Luft – Levegő.
TÁVÉRZÉKELÉSI ADATOK FELHASZNÁLÁSA AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN
Kis és nagy iskolák HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ
1 24. September 2014 Swisscham Hungary T 1 … R 2 … F 3 … Tell 4 ABT-Farben G 1 G 2 G 3 G 4 G 5 G 6 Zusatzfarben
MAJJUNJULAUGSZEPTOKTNOVDECJANFEBRMARCAPRMAJJUNJULAUGSZEPTOKTNOVDECJANFEBRMARCAPRMAJJUNJUL Toborzás Kiválasztás PROJEKTHELYSZÍNEK FELÚJÍTÁSA.
A tájvédelmi szakhatósági közreműködés 166/1999. (XI.19.) Korm.rendelet szerinti korábbi gyakorlat Kardos Mária Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2014.
Az ELTE Informatikai Kar és a FÖMI Távérzékelési Központ kapcsolata : Műhold-felvétel kiértékelő rendszer komponenseinek kifejlesztése (tervezés.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
Távérzékelési technológiák alkalmazása a vízgazdálkodásban
Geográfusok a tájvédelmi-, természetvédelmi államigazgatásban Faggyas Szabolcs tájvédelmi referens Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság MTA X. Osztály Természetföldrajzi.
MARCALI KvK. Marcalim HTP Mezőgazdasági termények betakarítási munkáinak tűzvédelme és erdőtüzek megelőzése 2016.
A településhierarchia és a településhálózat
Vegetáció- és tájtörténet XI.
ZEMPLÉNI RVA ZEMPLÉN EURORÉGIÓ
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Szeged, Budapest, Székesfehérvár…
A fotogrammetria és távérzékelés oktatása
Sulinyitogató szeptember 30. Aula Avatás Disco STOHL ANDRÁS
Felekezetek - identitás
A parcellaszintű parlagfűfelmérés eredményei a Csepel-szigeten
5. Űrkutatás a Föld szolgálatában
3. osztályban.
Távérzékelésre alapozott mezőgazdasági aszály monitoring rendszerek II. Nagy Attila Integrated Drought Management Programme in.
Előadás másolata:

A kiskunsági erdőtűz kártételének felmérése távérzékeléssel Büttner György és munkatársai: FÖMI, Távérzékelési Központ Környezetvédelmi Távérzékelési Osztály Buttner@rsc.fomi.hu A kiskunsági erdőtűz kártételének felmérése távérzékeléssel (1993)

A kiskunsági erdőtűz kártételének térképezése Landsat TM űrfelvétel A Kiskunsági Nemzeti Park Bugac-Bócsai területe 1991. október 10.-én

A kiskunsági erdőtűz kártételének térképezése SPOT-3 űrfelvétel A Kiskunsági Nemzeti Park Bugac-Bócsai területe 1993. szeptember 30.-án

A kiskunsági erdőtűz kártételének térképezése Automatikus osztályozás a védett területre A Kiskunsági Nemzeti Park Bugac-Bócsai területe 1991. október 10.-én

A kiskunsági erdőtűz kártételének térképezése A leégett terület elkülönítése a védett zónában az űrfelvételekből számított vegetációs indexek segítségével A Kiskunsági Nemzeti Park Bugac-Bócsai területe 1993. szeptember 30.-án

A kiskunsági erdőtűz kártételének térképezése Kárfelmérés: Osztályozás csak a leégett területre A Kiskunsági Nemzeti Park Bugac-Bócsai területe 1991. október 10.-én