Dr. Baranovszky György Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest, 2013.04.03.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FEOSZ KONFERENCIA BUDAPEST Dékány László.
Advertisements

Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A pénzügyi felügyelés fő irányai a biztosítási szektorban. A jövő szabályozási kérdései és irányai Dr. Banyár József Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Nemzeti Közlekedési Stratégia kialakítása Magyarországon Szűcs Lajos, főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály.
Szakszervezet és az Üzemi Tanács
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
FOAGYASZTÓVÉDELEM AUSZTRIÁBAN Conference „Consumer protection and unfair commercial practices” Budapest Maria Ecker Austrian Consumer Association.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
SZECSKAY Ügyvédi Iroda CEBC – XXI. Vezérigazgató Találkozó Lobbizás európaiul március 31. Budai Judit.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosítása A békéltető testületeket érintő tervezett változások Dr. Mozolai Mónika osztályvezető 2012.
Merre tart a hazai fogyasztóvédelem?
Dr. Baranovszky György Budapest, Ki hogyan élte meg az elmúlt egy évet a fogyasztóvédelem területén?
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
A fogyasztói tanácsadás fontossága Civil szervezetek szerepe.
Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Vitaanyag június.
HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV ÖSZTÖNZŐ ESZKÖZÖK AZ NFH TEVÉKENYSÉGÉBEN Pintér István főigazgató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Fogyasztóvédelem – legfrissebb jogszabályi változások
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, május.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
A Közigazgatás Korrupció-megelőzési Programja 2012 – 2014 Szentkirályi-Szász Krisztina közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkár.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 19. A Fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Tanácsadást, szakmai tudást fejlesztő, segítő szolgáltatások, adatbázisok * Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.
A Magyar Hidrológiai Társaság hozzászólása Dr. Váradi József A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztály elnöke 2012 április. 24 Vidékfejlesztési Minisztérium.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Vállalkozói mikrohitelek
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
A fogyasztóvédelmi felügyelőségek feladat-és hatásköreit megállapító legfontosabb jogszabályok -Fogyasztóvédelemről szóló törvény -Nemzeti Fogyasztóvédelmi.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
Új szolgáltatási csomag Szundy Zsolt. Mi az új szolgáltatási csomag célja? A tagok számára a hétköznapok során is kézzelfogható előnyöket szeretnénk nyújtani.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
A fogyasztóvédelem célja, 2011 tapasztalatainak tükrében
Előadás másolata:

Dr. Baranovszky György Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 ember és 3700 gépjármű került a hó fogságába  31 elzárt-, 91 áram nélkül maradt település  57 elzárt út, 41 elzárt útszakasz  Két mobilszolgáltató is jóváírja a hóhelyzetben pórul járt előfizetőik segélykérő hívásait és üzeneteit  Visszatérítésre kerülnek a hóhelyzet miatt fel nem használt autópálya-matricák díjai (Forrás: MTI) Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 85 gyermek  11 egymással versengő csapat  9 felnőtt kísérő  Számtalan fogyasztóvédelmi játék: totó, keresztrejtvény, activity, miniszíndarabok- reklámszpotok kitalálása-előadása Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Országos Fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

FEOSZ Információs médiakampány 2013 Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter meghallgatása Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottsági ülés, március 4. Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „Olyan rendszert szeretnénk mindenképpen megvalósítani, ami fogyasztóbarát, a fogyasztó érdekeit maximálisan képviseli akár még az állammal szemben is.”  „Három pillérre épül ez a rendszer: a fogyasztóvédelmi szervezet, a békéltető testületek működése, valamint a fogyasztóvédelmi civil szervezetek.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „Szeretnénk, ha az állam elsősorban azon a területen tudná a legtöbbet elérni a ciklus még hátralevő részében - és erre törekedtünk az elmúlt két évben is -, ami a leginkább sérti, leginkább érzékenyen érinti a fogyasztókat.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „Én javaslom, hogy ezt a 81 millió forintos civil támogatást is gondolja át, miniszter úr. Korábban ez milliárdos nagyságrendű támogatás volt, amit a civilek érintettek. Ma ez, azt gondolom, ahhoz képest egy jelentéktelen összeg.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „ Én azt szeretném kérdezni, hogy ha Ausztriában egy darab fogyasztóvédelmi civil szervezet van, akkor rendjén van-e az, hogy Magyarországon 48 az utolsó információm szerint és természetesen ha a 48 civil szervezet finanszírozását ebből a szemszögből nézzük, valóban kevés. Szükség van-e ennyi civil szervezetre akkor, amikor a 2010-es választás után megváltozott a struktúrája a fogyasztóvédelemnek Magyarországon?..” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „Lásd, itt van ez a bizottság! Be lett vonva a PSZÁF mint feladat, be lett a minisztérium vonva, és úgy gondolom, racionalizálni kellene ezt a számot, és vagy nem földrajzilag elosztani, mint ahogy most is van, hanem feladatonként talán, iparáganként vagy kereskedelmi áganként, de a 48 szervezetet én nagyon soknak tartom.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „Erre intézményes, rendszeresített keretekre van szükség”.  „Ha ezt kiegészítik a civilek, ennek mi nagyon örülünk, mert ez erősíti a fogyasztóvédelmet, de pusztán a civilekre építeni szerintem egy ilyen rendszert az állam részéről felelőtlenség lenne. Úgyhogy ebből a szempontból a hatékony fogyasztóvédelem számomra azt jelenti, hogy megerősíteni azokat az állami intézményeket, amelyek ezt a területet kell, hogy lefedjék.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

1. Állami általános fogyasztóvédelmi intézmények 2. Részben nem állami fogyasztóvédelmi intézmények (pl.: VKI, Munkavállalói Kamarák Egyesülete) 3. Civil fogyasztóvédelmi szervezetek 4. Egyes területekre specializálódott fogyasztóvédelmi szervezetek 1 1 Forrás: 2531/CMS /organisationsform.pdf Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest, április 3.

Szervezeti felépítése (VKI alapokmány 4.§) Osztrák Gazdasági Kamara Osztrák Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Munkaügyi Kamara Osztrák Mezőgazdasági Kamara Osztrák Köztársaság, képviseli: a munkaügyi, szociális és fogyasztóvédelmi szövetségi miniszter Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

A pénzügyileg teljesen független, minden állami befolyástól mentes intézmények tartós fenntartása komoly kihívás, éppen ezért csak néhány kisebb kezdeményezésre van példa, pl.: a Stájerországi Fogyasztóvédelmi Egyesület Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Adótanácsadás Autós-és közlekedési egyesületek Lakásbérlők-és lakástulajdonosok szervezete Betegek érdekképviselete Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „2.1. A békéltető testületek feladatainak az áttekintése, a békéltető testületek tanácsadási tevékenysége jogszabályi alapjainak a megvizsgálása.”  „2.2. Meg kell teremteni a lehetőséget a békéltető testületi eljárásban együtt nem működő vállalkozásokkal szembeni szigorú hatósági fellépéshez.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

 „2.3. Az együtt nem működő vállalkozásokról vezetett országosan egységes és nyilvános lista ismertségének növelése.”  „2.4. A békéltető testületek ismertségének növelése, ennek érdekében célzott kampányok lefolytatása.” Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,

Köszönöm a figyelmet! Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,