Dr. Baranovszky György Budapest, 2011. 06.16.. Ki hogyan élte meg az elmúlt egy évet a fogyasztóvédelem területén?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi tevékenysége dr. Grimm Krisztina október 21.
Advertisements

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a GVH eljárásaiban
Reklámállítások megítélése Balogh Virág május 5.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Somogy megyei projektek
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Takács Péter hírközlési fogyasztói jogok képviselője „World Wide Identity” konferencia A FOGYASZTÓI JOGOK KÉPVISELETÉBEN…
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.
Pénzügyi eszközök prioritás Zila László Nemzeti Tervezési Hivatal.
NAV ÁNTSZ OMMF Fogyasztóvédelem Jogszabályfigyelés
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
Új kihívások a katasztrófavédelemben
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Merre tart a hazai fogyasztóvédelem?
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
A fogyasztói tanácsadás fontossága Civil szervezetek szerepe.
Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Vitaanyag június.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
Dr. Baranovszky György Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Fogyasztóvédelem – legfrissebb jogszabályi változások
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Mezőtúr, november.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
TÁMOP Fogyasztóvédelmi ismeretek az utazások területén Dr. Eitmann Norbert Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület október 6-8.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
Kereskedelmi gyakorlatok megítélése a hatóságok joggyakorlatában dr. Dobó-Kocsis Veronika Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztály 2016.
A fogyasztóvédelmi felügyelőségek feladat-és hatásköreit megállapító legfontosabb jogszabályok -Fogyasztóvédelemről szóló törvény -Nemzeti Fogyasztóvédelmi.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
az önkéntes kamarai tagság
A fogyasztóvédelem célja, 2011 tapasztalatainak tükrében
Előadás másolata:

Dr. Baranovszky György Budapest,

Ki hogyan élte meg az elmúlt egy évet a fogyasztóvédelem területén?

Mi történt az elmúlt évben? civil - állami fogyasztóvédelem (példák) Fogyasztóvédelmi jellegű újságok háttérbe szorítása (kormányváltástól függetlenül) Európai Fogyasztói Központ NFH-hoz telepítése Kettős irányítás a fogyasztóvédelmi hatóságnál (NFH- Kormányhivatalok) Önálló pénzügyi békéltető testület

Mi történt az elmúlt évben? civil - állami fogyasztóvédelem állam szempontjából helyes döntések (előző példák alapján) új és rendkívül pozitív elem: Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága

Magyarország Alaptörvénye M cikk „(1) Magyarország gazdasága az értékteremtő munkán és a vállalkozás szabadságán alapszik. (2) Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait.”

Tézisek Fogyasztóvédelem nem létezhet együttműködő vállalkozások nélkül. Állam nem vonult ki a fogyasztóvédelemből, ellenkezőleg, kezébe vette a fogyasztóvédelem vezetését. Központosít és irányít. Társadalmasítással szemben profizmus és számon kérhetőség az alapértékek egyike. Vállalkozások védelme nem jelenti a fogyasztók háttérbe szorítását.

Tézisek Fogyasztóvédelmi hatóságok, szervek önálló és jelentős megerősítése. (PSZÁF, GVH, Mg-i szakig. szervek, stb.) Állam civilektől nem követelhet, de a finanszírozás feltételeinek meghatározásával irányíthat és feltételeket szabhat. A békéltető testületek állami szervek, az állam meg is határozza működésük minden lényeges elemét.

A békéltető testületek éves költségvetési támogatása

Év Költségvetési támogatás

FVTÁMOPÖsszesen

 kulcskérdés a testületek közös érdek- érvényesítésének megteremtése  ismertség javítása országos és helyi kampányok segítségével  együttműködés a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal, kormányhivatalokkal  hatékonyság és a fogyasztói bizalom erősítése

 elfogadni a megváltozott körülményeket  felül kell vizsgálni az ellátandó feladatokat, új prioritásokat kell felállítani  számon kérhető, tényleges és hatékony fogyasztóknak szóló tevékenység A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek előtt álló kihívások

Civil fogyasztóvédelmi szervezetek egymást erősítő együttműködésének fontossága

Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (Master and Commander: The Far Side of the World) Rendező: Peter Weir Motion Picture Association of America 20th Century Fox

Youtube – Native American Peace Pipe All Tribes (User:Helen1434) Native American Peace Pipe All Tribes

Köszönöm a figyelmet!