Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségi vizsga.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Méltányossági elvek a közoktatásban
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Érettségi vizsga május-június
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
10. kétszintű érettségi-felvételi május-június Tájékoztató az írásbeli és szóbeli vizsgákról.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
TARTALOM Jogszabályi háttér Vizsgaidőpontok A vizsga menete Segédeszközök Dolgozatok megtekintése Érettségi vizsga május-június
Érettségi vizsga május-június
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
Felügyelő tanári feladatok ellátása a középszintű írásbeli érettségi vizsgán május összeállította: Krausz Attila.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Tudnivalók a továbbtanulásról
Szülői értekezlet - Továbbtanulás
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Felvételi eljárás 2014/2015.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
100/1997. (VI. 13.) Korm. rend. alapján. Általános elvárások összeférhetetlenség (közeli rokon) végzettség, szakképzettség megbízás – 2 héttel korábban.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
 12. A vizsgabizottsága -jegyző: Szalay Ilona  12. B vizsgabizottsága -jegyző: Zekéné K. Erzsébet  13. C vizsgabizottsága -jegyző:Vári Tercia  12.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
OH. Az egyes vizsgázói rétegek átlageredményeinek összehasonlítása %-ban, középszinten VizsgatárgyÖsszesGimnázium Kecskeméti Református Gimnázium.
Szülői értekezlet
Kétszintű érettségi.
Felvételi a középfokú iskolákba
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények május
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016/ Vizsgaszabályzat 2016/2017
magyar nyelv és irodalom
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Felvételi a középfokú iskolákban 2018.
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév

Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján

Általános tudnivalók A vizsgát megelőzően: - Ülésrend kialakítása - Mobiltelefonok kikapcsolása, leadása a felügyelő tanárnál - Boríték megírása (név, osztály, vizsgatárgy neve és szintje, vizsganap)

Általános tudnivalók Segédeszközök: - Kék vagy fekete golyóstoll, rajzhoz ceruza - Egyéb segédeszköz a részletes követelményeknél (saját bejegyzést nem tartalmazhat) - A segédeszközök egymás között nem cserélhetők - Csak a feladatlapon és a pecsételt lapokon lehet dolgozni!

Általános tudnivalók Vizsga menete: - Kitöltési útmutató átolvasása - Név feltüntetése minden oldalon - Megoldás csak az arra kijelölt helyre írható - Több dolgozatrész esetén: az idő lejártával a feladatlap elhelyezése a borítékban a pad szélén (nem lezárva a felügyelő begyűjti)

Általános tudnivalók - Az idő leteltével a feladatlap és a piszkozat üresen maradt részének áthúzása - A tisztázati és piszkozati lapokra vonatkozó táblázat kitöltése a címoldalon - Egy feladatlap esetén: az idő lejártával az adatok ellenőrzése (felügyelő és vizsgázó közösen) - A boríték leragasztása - A vizsgázó aláírja a jegyzőkönyveket, majd távozik az épületből

Általános tudnivalók A vizsga megszakítása: - A termet csak indokolt esetben lehet egyszerre egy főnek elhagynia - Megkezdett vizsgáról engedéllyel való távozás esetén az igazgató engedélyt adhat pótló vizsgára, a vizsgázó kérésére a megoldott vizsgakérdések értékelésre kerülnek - Engedély nélküli távozás esetén a vizsgaeredmény elégtelen, javítóvizsga tehető

Általános tudnivalók Szabálytalanság: - Nem megengedett segédeszköz használata - Magatartási szabályok megszegése

Általános tudnivalók A szabálytalanság következménye: - A felügyelő a dolgozaton jelzi a szabálytalanságot, majd a vizsgázó folytatja a munkát - Jegyzőkönyv felvétele a vizsga után - A szabálytalanság elbírálása az előzetes értekezleten történik

Általános tudnivalók A vizsgabizottság döntése szabálytalanság esetén: - Vizsgarész érvénytelenítése, a teljesítmény értékelése az érvénytelen rész figyelmen kívül hagyásával - Javítóvizsgára utasítás az adott tárgyból - Javítóvizsgára utasítás minden tárgyból

Általános tudnivalók Dolgozatok megtekintése: Időpont június A dolgozatról másolat készíthető (kézi, elektronikus) – költsége a vizsgázót terheli

Általános tudnivalók - Értékelésre vonatkozó észrevétel tehető: megtekintést követő 1. munkanap végéig (16 óráig) az igazgatónál - Észrevétel csak az útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.

Az egyes tárgyak írásbeli vizsgája Magyar nyelv és irodalom Időpont: május Időtartam: 240 perc Két független feladatsor ( perc) Segédeszköz: A vizsgáztató intézmény biztosít vizsgacsoportonként 4 példány helyesírási szótárt.

Matematika Időpont: május Időtartam: 180 perc Két független feladatsor ( perc) Figyelem: A II. rész feladatlapján be kell írni a nem választott feladat sorszámát! Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia függvénytáblázatot (akár többféle is) és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt.

Történelem Időpont: május Időtartam: 180 perc Összefüggő feladatsor Figyelem: A választandó feladatot be kell írni! Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia történelmi atlaszt. A vizsgáztató intézmény biztosít vizsgacsoportonként legalább 3 példány helyesírási szótárt.

Angol nyelv Időpont: május Időtartam: 180 perc Négy független feladatsor (60, 30, 30, 60 perc; a II. és III. rész közt 15 perc szünet) Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia nyomtatott szótárt (a 4. részhez). A vizsgáztató intézmény biztosít CD lejátszót (3. rész).

Német nyelv Időpont: május Időtartam: 180 perc Négy független feladatsor (60, 30, 30, 60 perc; a II. és III. rész közt 15 percszünet ) Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia nyomtatott szótárt (a 4. részhez). A vizsgáztató intézmény biztosít CD lejátszót (3. rész).

Biológia Időpont: május Időtartam: 120 perc Összefüggő feladatsor Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet.

Kémia Időpont: május Időtartam: 120 perc Összefüggő feladatsor Figyelem: A feladatlapon be kell írni a választott feladat sorszámát. Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia függvénytáblázatot periódusos rendszerrel, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet.

Földrajz Időpont: május Időtartam: 120 perc Két független feladatsor ( perc) Segédeszköz: Az I. részhez segédeszköz NEM használható! A II. részhez a vizsgázónak kell hoznia középiskolai földrajz atlaszt, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt és vonalzót.

Fizika Időpont: május Időtartam: 120 perc Összefüggő feladatsor Figyelem: A feladatlapon be kell írni a választott feladat sorszámát. Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia függvénytáblázatot periódusos rendszerrel, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet.

Rajz és vizuális kultúra Időpont: május Időtartam: 180 perc Összefüggő feladatsor Segédeszköz: nem használható

Informatika Időpont: május Időtartam: 180 perc Összefüggő feladatsor Segédeszköz: A vizsgázónak kell hoznia vonalzót. A vizsgáztató intézmény biztosít számítógépet a megfelelő szoftverekkel, adathordozókat; rendszergazdát

Ének-zene Időpont: május Időtartam: 120 perc Két független feladatsor ( perc) Segédeszköz: A vizsgáztató intézmény biztosít CD-lejátszót.

Mozgókép és médiaismeret Időpont: május Időtartam: 180 perc Összefüggő feladatsor Segédeszköz: A vizsgáztató intézmény biztosít video lejátszót vagy DVD lejátszót és TV-t vagy kivetítőt.

Egészségügyi alapismeretek Időpont: május Időtartam: 180 perc Összefüggő feladatsor Segédeszköz: nem használható

Szóbeli vizsga Vizsgabizottságok: 12.a bizottsága: június b bizottsága: június c bizottsága: június évfolyam bizottsága: június

Szóbeli vizsga A vizsga helyszíne: Eötvös J. Ev. Gimnázium és Eü. Szki. 11.a/12.a terme Vizsga kezdete: 8.00 Megjelenés: 7.30