Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZE Nemzetközi Projekt Központ Mészáros Márta Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a Széchenyi István Egyetemen.
Advertisements

Románia Spanyolország Olaszország Portugália Izland Svédország Norvégia Finnország Franciaország Oroszország ÚjraVége Húzd az országhoz a nevét!
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
A NATO létrejötte, bővítésének állomásai
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
PTE IGYK Felvételi 2012 PTE IGYK AZ ELÉRHETŐ TOVÁBBTANULÁS ELSŐ HELYEN IGYK!
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Campus Hungary A magyar felsőoktatás külföldi népszerűsítését elősegítő program június 15.
Az Európai Unió története
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
N. Tóth Ágnes egy. doc. Erasmussal Szombathelyen Mit tapasztal nálunk a külföldi hallgató? AVAGY Mire készüljön a magyar, ha külföldi egyetemre pályázik?
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
Magyar diákok külföldön. Miért? Kaland? Állás? Referencia?
Tájékoztató pályázható ösztöndíjakról Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék.
Kari Erasmus koordinátor
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
Bemutatkozunk: ildi – elnök éci – ált alelnök zsuzsi – gazd
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
Tanulási célú migráció a világban és itthon
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Százhalombatta, november 24.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
1914.
ERASMUS a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken III. 24. ERASMUS a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken European Community Action.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az Erasmus program.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Európa regionális földrajza
az Eszterházy Károly Főiskola Regionális Pályaválasztási Fóruma AZ INTEGRÁLT TANULÁSI KÖRNYEZET JELENTŐSÉGE A FELSŐOKTATÁSBAN.
Az Erasmus program szervezése Székely Ágnes Erasmus programvezető.
LIFE LONG LEARNING (LLL) PROGRAM AZ ERASMUS ÜGYINTÉZÉS KARI VONATKOZÁSAI.
SZTE – GTK és az Erasmus Program kapcsolatának bemutatása
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
1 Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban - az EURES hálózat -
Áttekintés a mozgóképes tartalomfogyasztás átalakulásáról Magyarországon és a CEE régióban.
AMIT AZ UNIÓS MUNKAVÁLLALÁSRÓL TUDNI KELL. EUR opean E mployment S ervices.
Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar január 4.
ÓE-NIK ERASMUS Szabó Zsolt Ügyvivő szakértő, 3.02 Kari Erasmus koordinátor
Erasmus+ program és a vhf-es lehetőségek bemutatása
Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató
22 érv, hogy miért válaszd a Campus Mundi ösztöndíjakat
Az Erasmus eredményei dióhéjban
Introduction of Szent István University
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
ösztöndíj-tájékoztató
Európai szemeszter 2018/19
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
Miért jó a hallgatói mobilitás?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Campus Mundi ösztöndíjak
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Erasmus+ Nemzetközi kreditmobilitás (ICM)
Előadás másolata:

Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor 2017.04.04.2001. 11. 28. Az ERASMUS programról Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor

Mottó Tanulni itthon is lehet. De világot látni, nyelvileg és szakmailag megerősödni, kicsit többé, nyitottabbá lenni, rengeteg barátot szerezni a világban csak egy (vagy két) Erasmus szemeszterrel lehet!

Mi az ERASMUS? Az Európai Bizottság közel 25 éves programja szervezetten biztosítja a felsőoktatás hallgatói számára a program tagországaiban a külföldi tanulást, vagy szakmai gyakorlatot

Mit jelent az, hogy „tagország”? „Tagország” alatt itt a programban résztvevő országokat értjük, azaz az Európai Unió 27 országát, valamint Norvégiát, Izlandot, Lichtensteint, Törökországot, Horvátországot.

Hol tanulhatnak a BGK hallgatói Finnországban, Norvégiában, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Németországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Törökországban, és ez évről évre több lesz

Hol végezheti valaki külföldön a szakmai gyakorlatát? 2017.04.04.2001. 11. 28. Hol végezheti valaki külföldön a szakmai gyakorlatát? Bármelyik „tagországban”. A munkaadó lehet egy cég, de lehet egy felsőoktatási intézmény is, ha a cél nem tanulás, hanem munka.

Miből lehet külföldön megélni? A programban résztvevő hallgatók ösztöndíjat kapnak. Ennek mértéke a célországtól függ, és mindenképp lefedi a legnagyobb költséget – a szállást. 2009. 02.24.

>2000000 Euró – ennyi ösztöndíjat kaptak eddig intézményünk hallgatói és reméljük, hogy Önök ezt az összeget csak növelni fogják! 2009. 02.24.

Ki lehet Erasmusos? Aki sikeresen pályázik és nyelvtudása, tanulmányi eredménye megfelelő Sokat jelent az elbírálásnál, ha egyéb tevékenységet is végez, például TDK Hasznos, ha valaki Buddy

És mi az a Buddy? Buddy az a diák, aki a nálunk tanuló külföldi diákokat segíti a magyarországi beilleszkedésben. Ha jelentkezni szeretnének: projectoffice@uni-obuda.hu

Miért fontos Önöknek már most tudni az Erasmus programról Mert még van idejük nyelvileg megerősödni A tanulmányi eredményükre figyeljenek oda (persze egyébként is, ne csak az Erasmus miatt!) Ne pazarolják el idő előtt a könnyen beszámítható tárgyakat

Dudás Ferencné Nemzetközi Mobilitási Központ igazgató http://erasmus.uni-obuda.hu Dudás Ferencné Nemzetközi Mobilitási Központ igazgató Dr. Szakács Tamás BGK kari koordinátor szakacs.tamas@bgk.uni-obuda.hu facebook! És ismét, ha buddynak jelentkezik: projectoffice@uni-obuda.hu

Jó pályázást és köszönöm a figyelmet!